Skip to content

Premiere Pro CS6-zelfstudie: titels maken

18 de juli de 2021
PremiereProCS6 5bbb7cc546e0fb0051882493

Als je eenmaal de basis van het bewerken met Premiere Pro CS6 hebt geleerd, ben je klaar om te leren titels en tekst aan je video toe te voegen. Het toevoegen van een titel aan het begin van je video is een geweldige manier om je kijkers te laten weten wat je gaat zien. Daarnaast kun je aan het einde van je video credits toevoegen om je kijkers te laten weten wie iedereen heeft betrokken bij het maken van het project. Deze instructies zijn van toepassing op Adobe Premiere Pro CS6. De Creative Suite-lijn van desktop-apps werd in 2013 officieel stopgezet ten gunste van de op abonnementen gebaseerde Creative Cloud-suite.

Beginnen

Open uw project in Premiere Pro en controleer of uw werkschijven op de juiste locatie zijn ingesteld door naar . te gaan Project > Projectinstellingen > Krasloten Disk.

Een titel toevoegen aan het begin van uw video

Een titel toevoegen aan het begin van je video

Om een ​​titel aan uw project toe te voegen, gaat u naar Titel > Nieuwe titel in de hoofdmenubalk. Er zijn drie opties om uit te kiezen: Standaard foto, Standaard rol, en Standaard crawl. Kiezen Standaard foto, en u krijgt een prompt om uw instellingen voor uw nieuwe introductietitel te kiezen.

Instellingen voor je titel kiezen

Kies titel instellingen

Zorg ervoor dat je titel dezelfde instellingen heeft als de volgorde-instellingen voor je video. Als uw video breedbeeld is, stelt u de breedte en hoogte in op 1920 pixels bij 1080 pixels – de standaard beeldverhouding voor dit formaat. Kies dan de tijdbasis bewerken en pixelverhouding voor je titel. De bewerkingstijdbasis is het aantal frames per seconde van uw reeks en de pixelverhouding wordt bepaald door uw bronmedia. Als je niet zeker bent van deze instellingen, bekijk ze dan door de Volgorde paneel en gaan naar Volgorde > Volgorde-instellingen in de hoofdmenubalk.

Titels aan een reeks toevoegen

Titels aan een reeks toevoegen

Voeg aan het begin van uw reeks ruimte toe voor uw nieuwe titel door uw reeksmedia te selecteren en naar rechts te verplaatsen. Zet de afspeelkop in de wachtrij voor het begin van de reeks. U zou nu een zwart kader in het titelvenster moeten zien. Kies de tekststijl voor uw titel door een keuze te maken uit de opties onder de hoofdviewer in het deelvenster Titel. Zorg ervoor dat de Tekstgereedschap typen is geselecteerd in het gereedschapspaneel – je vindt het direct onder het pijlgereedschap.

De titel aanpassen

Pas de titel aan

Selecteer het zwarte kader waar de titel moet komen. Typ het in het vak. Nadat u tekst heeft toegevoegd, lijnt u de titel in het kader uit door te klikken en te slepen met het pijlgereedschap. Gebruik de tekstgereedschappen bovenaan de . om je titel nauwkeurig aan te passen Titel paneel of de tools in de Titel Eigenschappen paneel. Om ervoor te zorgen dat uw titel in het midden van het frame staat, gebruikt u de Centrum functie in de Paneel uitlijnenen kies ervoor om het op de horizontale of verticale as te centreren.

Titels toevoegen aan het projectpaneel

Sleep de titel naar de juiste positie

Als u tevreden bent met uw titelinstellingen, verlaat u het titelpaneel. Uw nieuwe titel wordt weergegeven in het deelvenster Project naast uw andere bronmedia. Om de titel aan uw reeks toe te voegen, selecteert u deze in het deelvenster Project en sleept u deze naar de gewenste locatie in de reeks. De standaardduur voor titels in Premiere Pro CS6 is vijf seconden; pas deze waarde aan door met de rechtermuisknop op de titel in het projectpaneel te klikken.

Doorlopende tegoeden toevoegen

Rollende tegoeden maken

Het proces van het toevoegen van credits aan het einde van je video lijkt erg op het toevoegen van titels. Ga naar Titel > Nieuwe titel > Standaard rol in de hoofdmenubalk. Kies vervolgens de juiste instellingen voor uw credits – ze moeten overeenkomen met de volgorde-instellingen voor uw project.

Tekstvakken toevoegen

Tekstvakken toevoegen

Het is handig om meerdere tekstvakken toe te voegen wanneer u de mensen opsomt die bij uw project zijn betrokken. Gebruik het pijlgereedschap en de tekstbediening om het uiterlijk van uw tegoeden aan te passen. Boven aan het titelpaneel verschijnt een knop met horizontale lijnen naast een verticale pijl – hier kun je de beweging van je titels in het frame aanpassen. Kies voor basis rolling credits: Rollen, Start van scherm, en Einde van scherm in het venster Roll/Craw-opties.

Rolling Credits op hun plaats verplaatsen

De credits op hun plaats slepen

Als je tevreden bent met het uiterlijk en de beweging van je credits, sluit je het titelvenster. Voeg de aftiteling toe aan het einde van uw reeks door ze van het projectpaneel naar het reekspaneel te slepen.