Skip to content

Problemen met Canon-camera’s oplossen

2 de juli de 2021
GettyImages 454939687 56cac7b03df78cfb37988474

U kunt van tijd tot tijd problemen ondervinden met uw Canon-camera die niet resulteren in foutmeldingen of andere gemakkelijk te volgen aanwijzingen over het probleem. Het oplossen van dergelijke problemen kan een beetje lastig zijn. Gebruik deze tips om jezelf een grotere kans te geven om succes te hebben met de technieken voor het oplossen van problemen met je Canon-camera’s.

De camera gaat niet aan

Een paar verschillende problemen kunnen dit probleem veroorzaken in een Canon-camera. Zorg er eerst voor dat de batterij is opgeladen en correct is geplaatst. Zelfs als de batterij in een oplader is geplaatst, is het mogelijk dat de batterij niet goed is geplaatst of dat de oplader niet goed op een stopcontact is aangesloten, wat betekent dat de batterij niet is opgeladen. Zorg ervoor dat de metalen polen op de batterij schoon zijn. U kunt een droge doek gebruiken om vuil van de contactpunten te verwijderen. Ten slotte, als het klepje van het batterijcompartiment niet goed gesloten is, gaat de camera niet aan.

De lens zal niet volledig worden ingetrokken

Met dit probleem hebt u mogelijk per ongeluk het deksel van het batterijvak geopend terwijl u de camera bedient. Sluit het deksel van het batterijcompartiment gewoon goed. Zet vervolgens de camera aan en uit en de lens moet worden ingetrokken. Het is ook mogelijk dat er wat vuil in de lensbehuizing zit waardoor de lensbehuizing kan blijven plakken terwijl deze wordt teruggetrokken. U kunt de behuizing reinigen met een droge doek wanneer de lens volledig is uitgeschoven. Anders kan de lens worden beschadigd en moet uw PowerShot-camera mogelijk worden gerepareerd.

Het LCD-scherm geeft de afbeelding niet weer

Sommige Canon PowerShot-camera’s hebben een DISP-knop, waarmee het LCD-scherm kan worden in- en uitgeschakeld. druk de DISP knop om het LCD-scherm in te schakelen. Dit komt het meest voor wanneer de Canon PowerShot-camera een elektronische zoekeroptie heeft voor het kadreren van foto’s, samen met het LCD-scherm voor het kadreren van foto’s. Het live-scherm kan actief zijn met de elektronische zoeker, dus door op de DISP-knop te drukken, kunt u het live-scherm terugschakelen naar het LCD-scherm.

Het LCD-scherm flikkert

Als u merkt dat u de camera in de buurt van een tl-lamp houdt, kan het beeld op het LCD-scherm flikkeren. Probeer de camera uit de buurt van het tl-licht te houden. Het kan ook lijken alsof het LCD-scherm flikkert als u een scène probeert te bekijken terwijl u opnamen maakt bij zeer weinig licht. Maar als het LCD-scherm in alle soorten opnamesituaties lijkt te flikkeren, heeft u mogelijk een reparatie nodig.

Er verschijnen witte stippen in mijn foto’s

Hoogstwaarschijnlijk wordt dit veroorzaakt doordat het licht van de flitser weerkaatst wordt door stof of andere deeltjes in de lucht. Probeer de flitser uit te schakelen of wacht tot de lucht opklaart om de foto te maken. Het is ook mogelijk dat de lens wat vlekken heeft, waardoor de beeldkwaliteit problemen oplevert. Zorg ervoor dat de lens helemaal schoon is. Anders heb je mogelijk een probleem met je beeldsensor die de witte stippen op de foto’s veroorzaakt.

Het beeld dat ik op het LCD-scherm zag, ziet er anders uit dan de werkelijke foto

Sommige Canon point and shoot camera’s komen niet exact overeen met het LCD-beeld en het daadwerkelijke fotobeeld. LCD’s kunnen bijvoorbeeld slechts 95% van het beeld weergeven dat wordt gemaakt. Dit verschil wordt overdreven wanneer het onderwerp zich dicht bij de lens bevindt. Bekijk de specificatielijst voor uw Canon PowerShot-camera om te zien of een percentage van de scènedekking wordt vermeld.

Ik kan de beelden van de camera niet weergeven op mijn tv

Het kan lastig zijn om erachter te komen hoe u foto’s op een tv-scherm kunt weergeven. Druk op de Menu-knop op de camera, selecteer het tabblad Instellingen en zorg ervoor dat de videosysteeminstellingen in de camera overeenkomen met het videosysteem dat uw tv gebruikt. Houd er rekening mee dat sommige PowerShot-camera’s niet de mogelijkheid hebben om foto’s op een tv-scherm weer te geven, omdat de camera geen HDMI-uitvoermogelijkheid of geen HDMI-uitvoerpoort heeft.