Skip to content

Problemen met het verbreken van de verbinding met Magic Mouse oplossen Fix

2 de juli de 2021
fix magic mouse disconnect problems 2260761 2b63cbb2800b44c2935c7e817846fd5a

Beide Magic Mouse-versies van Apple zijn populair bij Mac-gebruikers, maar zowel de Magic Mouse als de Magic Mouse 2 hebben een paar problemen die gebruikers hebben opgemerkt. Voor de Magic Mouse van de eerste generatie zijn een korte batterijduur en problemen met de Bluetooth-verbinding de meest genoemde problemen. Voor de Magic Mouse 2 zorgen het onvermogen om de muis op te laden tijdens het gebruik en problemen met de Bluetooth-connectiviteit Mac-gebruikers hoofdpijn. Welke Magic Mouse-generatie u ook gebruikt, u kunt de beste prestaties uit uw draadloze muis halen. Als je hulp nodig hebt bij het volgen van Magic Mouse-fouten, is daar ook een oplossing voor.

Fix Eerste-generatie Magic Mouse Bluetooth-verbinding verbreekt

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een ​​Magic Mouse de Bluetooth-verbinding verbreekt, maar de meest voorkomende reden is een los contact met de batterijpool in de Magic Mouse.

Het batterijcompartiment van de Magic Mouse heeft een schijnbaar zwak ontwerp voor de batterijcontacten. Het is mogelijk dat een kleine schok, zoals het optillen van de muis om hem te verplaatsen, tijdelijk een ontkoppeling tussen de batterij en de batterijterminal in de Magic Mouse veroorzaakt, waardoor de elektrische verbinding wordt verbroken. Geen stroom betekent geen Bluetooth-connectiviteit. De ontkoppeling kan het gevolg zijn van een zwakke veer in de contacten of een slecht contactontwerp. Hoe dan ook, deze low-tech oplossing kan helpen:

 1. Schakel de muis uit, duw het lipje van het batterijklepje naar beneden en trek het klepje van de muis. Verwijderen de batterijen van de Magic Mouse.

 2. Besnoeiing twee kleine stukjes aluminiumfolie van ongeveer een vierkante centimeter groot.

 3. Wikkelen een aluminium vierkant rond de negatieve pool (het platte uiteinde) van elke batterij.

 4. Plaats de batterijen terug in de Magic Mouse en plaats het deksel terug.

De extra dikte van de aluminiumfolie zorgt voor extra kracht tussen de batterij en het contact. Dit zorgt ervoor dat de batterij minder snel van het contact wordt weggestoten wanneer u de Magic Mouse beweegt. Dit kan voldoende zijn om de meeste problemen met het loskoppelen van Bluetooth op te lossen, maar als je Magic Mouse nog steeds af en toe de verbinding verbreekt, kun je nog een wijziging proberen.

 1. Zet de Magic Mouse uit en verwijder het batterijklepje.

 2. Besnoeiing een stuk papier in een rechthoek van ongeveer 1 inch bij 1,5 inch.

 3. Plaats het papier bovenop de batterijen, ongeveer gecentreerd. plooien eventueel overtollig papier langs de rand van de batterijen.

 4. Plaats het batterijklepje van de Magic Mouse terug.

Het extra papier fungeert als een wig tussen de batterijen en het batterijklepje om de batterijen op hun plaats te houden.

Fix beide generatie Magic Mouse Bluetooth-verbinding verbreekt

Hoewel de Magic Mouse van de eerste generatie een vreemd batterijgerelateerd Bluetooth-probleem had, kunnen zowel de Magic Mouse van de eerste als de tweede generatie last hebben van conventionele Bluetooth-problemen, waaronder het plotseling stoppen van de verbinding of onderbroken worden of het verschijnen van de Magic Mouse in de lijst met Bluetooth-apparaten, maar maak geen verbinding. Oplossingen omvatten meestal een (of meer) van de volgende:

 1. Ga naar Systeem voorkeuren > Bluetooth of naar de Bluetooth-pictogram in de menubalk en schakel Bluetooth uit. Wacht een paar seconden en zet hem weer aan.

 2. Verwijder de Mac’s Bluetooth-voorkeurenlijst (na het maken van een back-up van uw gegevens).

 3. Koppel het Bluetooth-apparaat opnieuw met uw Mac.

Problemen met de batterij van de eerste generatie Magic Mouse

De Magic Mouse van de eerste generatie maakte gebruik van goede ouderwetse AA-alkalinebatterijen. Deze conventionele stroombron kreeg al snel de minachting van sommige gebruikers, die klaagden over een korte levensduur van de batterij. Sommige gebruikers zagen minder dan 30 dagen leven van een nieuwe set AA-batterijen. Als u een ongewoon korte levensduur van de batterij ervaart, zijn er manieren om de levensduur van de batterij te verlengen en de batterijkosten te verlagen, waaronder:

 • Schakel de muis ’s nachts of in het weekend uit wanneer deze niet in gebruik is.
 • Verander de traditionele AA’s met oplaadbare AA-batterijen.

Problemen met opladen van Magic Mouse 2

Omdat de oplaadpoort van de Magic Mouse 2 zich aan de onderkant van de muis bevindt, is de meest voorkomende klacht over de muisbatterij dat je de muis niet kunt opladen tijdens het gebruik. Hoewel dat waar is, is het geen reden om de Magic Mouse 2 te vermijden. Het kan een welkome functie zijn voor iedereen die op zoek is naar een snelle koffiepauze. Ja, de bliksempoort op de muis bevindt zich op zijn buik, maar het duurt slechts 60 seconden om voldoende stroom op te laden om de Magic Mouse 2 een uur lang te laten werken. Verdubbel de oplaadtijd tot twee minuten en de muis kan negen uur duren voordat hij moet worden opgeladen. Sluit hem dus aan en neem een ​​korte pauze. Apple beweert dat de Magic Mouse 2 ongeveer een maand meegaat als hij volledig is opgeladen, dus zelfs als je vergeet hem op te laden, is een koffiepauze van twee minuten alles wat nodig is om je door een normale werkdag te helpen, zodat je kunt opladen de muis ’s avonds tot een volle maand opladen.