Skip to content

Rapport: het kan moeilijker zijn om dit najaar een PS5 te kopen

13 de april de 2023
PlayStationDaulSenseControllerside ed36826f04b74932b2e7cc476485f398

Een beperkt aantal PS5-consoles kan ervoor zorgen dat ze moeilijker te kopen zijn voor de feestdagen in 2020, in navolging van de moeilijkheden bij het verkrijgen van de PS3 toen deze werd gelanceerd.

Sony PlayStation DualSense 5 draadloze controller.

Sony is naar verluidt van plan om in het lanceringsjaar aanzienlijk minder PlayStation 5-consoles te maken Bloomberg. Het gerucht gaat dat de PS5 ergens in de maanden oktober – december van 2020 wordt gelanceerd, op tijd voor de feestdagen.

Het verleden: Sony had vergelijkbare problemen met de PlayStation 3, met een beperkt aantal geproduceerde consoles bij de lancering, waardoor de PS3 moeilijk te vinden was. Sony leek het probleem te hebben opgelost met de PlayStation 4-lancering, die genoeg consoles leek te bieden voor hongerige gamers.

Bronnen zeggen: Het beperkte aantal apparaten is echter niet te wijten aan de COVID-19-pandemie, aldus bronnen Bloomberg, maar tegen een verwachte hoge prijs voor de console die zou kunnen leiden tot een lagere vraag. De bronnen zeggen echter dat de gezondheidscrisis de promotieplannen heeft beïnvloed.

PS4: $ 300
PS4 Pro: $ 400
Basis installeren: 112,6 miljoen stuksXbox One S: $ 249
Xbox One X: $500
Basis installeren: 46,8 miljoen stuks

Het komt erop neer: Sony’s Playstation 4 is een enorm succes, met meer dan twee keer zoveel geïnstalleerde apparaten als concurrent Microsoft’s Xbox One. Hoewel minder consoles bij de lancering de kansen van early adopters op de nieuwe PS5-console zouden kunnen beperken, is het waarschijnlijk dat de meeste consumenten gewoon zullen wachten en deze later zullen kopen.

Via: Kotaku

Meer informatie over PlayStation