Skip to content

Rechtstreeks afdrukken op inkjetstofvellen

7 de augustus de 2021
GettyImages 688893303 5af9676343a1030037c9fd43

Het afdrukken van een foto op stof is een snel en eenvoudig proces dat uitstekende resultaten oplevert. De opnaaibare inkjetvellen van tegenwoordig zijn wasbaar en permanent. Foto’s zien er geweldig uit en ze zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij hobby- en handwerkwinkels, evenals bij stoffen- en quiltwinkels. Hier leest u hoe u foto’s op stoffen vellen kunt afdrukken en enkele tips voor de beste resultaten. Er zijn verschillende merken inkjetstoffen, waaronder Jacquard, Electric Quilt, June Tailor en meer. Neem contact op met uw plaatselijke ambachts-, hobby- en stoffenwinkels voor meer informatie.

Afdrukken op inkjetstofvellen

U kunt eenvoudig de foto van uw keuze maken en deze op een stoffen vel afdrukken om te gebruiken voor quiltlabels, geheugenquilts, kussens, stoffen plakboeken en meer.

 1. Kies de foto die u wilt afdrukken. De stoffen vellen zijn 8,5 inch bij 11 inch, dus de afbeelding die u kiest, moet groot en scherp zijn. Voer de nodige fotobewerkingen uit met behulp van grafische software.

  Als je geen grafische software hebt, probeer dan een gratis tool zoals Gimp of Adobe Photoshop Express.

 2. Print de foto op papier als test. Gebruik inkjetpapier en stel de printer in om met de hoogste kwaliteit af te drukken. Controleer de resultaten om er zeker van te zijn dat de kleur van de foto er goed uitziet en dat het beeld helder en scherp is.

 3. Controleer of het stoffen vel geen losse draden heeft voordat u het in de printer plaatst. Als dat het geval is, knipt u de draden af ​​(niet trekken) en laadt u het vel.

 4. Stel de printerinstellingen in voor gewoon papier. Druk de afbeelding af en laat de inkt een paar minuten drogen voordat u het stoffen vel aanraakt.

  Afdruk voor June Tailor project

 5. Trek de papieren achterkant van het vel. Sommige merken raden aan om een ​​heet strijkijzer te gebruiken om het beeld verder in te stellen. Raadpleeg het merk van het laken voor specifieke instructies.

 6. Knip de afbeelding bij. Het is klaar om in uw project te naaien.

  Naai een vel inkjetstof rechtstreeks in het project

Tips voor het afdrukken op inkjetvellen

Kies voor de beste resultaten een scherpe foto die er op groot formaat goed uitziet. Zorg ervoor dat u testpapier gebruikt dat is gemaakt voor inkjetprinters. Zo krijgt u een beter idee van hoe het bedrukte stoffen vel eruit komt te zien. Het is een goed idee om een ​​proefafdruk te maken voordat u op het stoffen vel gaat printen. Deze lakens zijn niet goedkoop, dus u wilt er geen verspillen.