Skip to content

Reinig uw Apple MacBook-toetsenbord

8 de april de 2023
GettyImages 981522310 558f42416d7545c7908e359a3d1594e6

Zoals bij elk apparaat of elke technologie, komt routinematig onderhoud aan uw MacBook-toetsenbord een lange weg. Zorg om de zes maanden een paar keer voor je MacBook en het zal op de lange termijn zijn vruchten afwerpen. Het onderhouden van een schoon toetsenbord lijkt een eenvoudig genoeg taak. Hier volgen enkele tips voor het schoonmaken en onderhouden van uw MacBook-toetsenbord.

Hoe u uw MacBook-toetsenbord met perslucht kunt reinigen

Perslucht is de aanbevolen manier om uw MacBook-toetsenbord schoon te maken, evenals de Mac en de accessoires. Voordat je je MacBook afspuit, zet je hem uit en koppel je alles los dat op de USB- of andere poorten is aangesloten. Verwijder bovendien de toetsenbordafdekking, als u er een gebruikt.

  1. Houd je MacBook geopend in een hoek van ongeveer 75 graden, zodat het toetsenbord bijna verticaal staat.

  2. Spray het toetsenbord met een spuitbus perslucht. Beweeg in een zigzaggend patroon van links naar rechts om stof of kruimels los te maken die mogelijk in de toetsen zijn achtergebleven.

  3. Draai de computer 90 graden zodat de tabblad En Caps Lock toetsen staan ​​bovenaan.

  4. Herhaal dezelfde zigzaggende beweging met de perslucht, opnieuw van boven naar beneden, van links naar rechts.

    spray sleutels met perslucht

  5. Draai de MacBook en herhaal het proces nog een laatste keer, met tabblad En Caps Lock op de bodem.

  6. Ga ten slotte met een pluisvrije microvezeldoek over het oppervlak van het toetsenbord om eventuele restanten van het toetsenbord weg te vegen.

Microvezeldoeken zijn goedkoop, kunnen voor verschillende schoonmaaktaken worden gebruikt en kunnen na het wassen opnieuw worden gebruikt.

Hoe MacBook-toetsenbord schoon te maken met ontsmettingsalcohol en reinigingsslijm

Als je plakkerigheid of opgehoopte resten op je MacBook-toetsenbord hebt, heb je misschien een diepere reiniging nodig. Je twee beste opties zijn het reinigen van slijm of ontsmettingsalcohol.

Slijm schoonmaken

Het schoonmaken van slijm is een kleverige rommel die diep in scheuren kan doordringen om vastzittende deeltjes en stof uit je toetsenbord te trekken. Druk het slijm voorzichtig op het toetsenbord en trek het dan terug. Als het correct wordt gedaan, zal het enorme hoeveelheden vuil met zich meebrengen. Net als bij het gebruik van perslucht, moet u ervoor zorgen dat uw computer is uitgeschakeld en dat alles is losgekoppeld voordat u het proces start.

Schoonmaakalcohol

Als er iets koppigs aan een specifieke toets vastzit, is ontsmettingsalcohol wellicht de beste keuze. Voeg een paar druppels toe aan een wattenstaafje en breng het aan op de aanstootgevende delen van je toetsenbord. Zorg ervoor dat de ontsmettingsalcohol niet onder de toetsen sijpelt. Bewaar het alleen op het oppervlak van de toetsen.

Als een schoon MacBook-toetsenbord niet werkt, laat het dan repareren

Als je toetsenbord nog steeds problemen heeft, zelfs nadat je deze reinigingsmethoden hebt gebruikt, is er waarschijnlijk iets groters om je zorgen over te maken. Maak een Apple Genius Bar-afspraak en breng je MacBook naar een lokale Apple Store, of kijk online of je hem kunt laten repareren als er geen Apple Store in de buurt is. Controleer ook of uw MacBook nog steeds onder de garantie valt. Als het ernstige problemen heeft, moet u het mogelijk opsturen voor reparatie.