Skip to content

Reset deze pc: reparatietool voor ernstige problemen

3 de juli de 2021
reset this pc windows 10 process 8 percent 56a6fad83df78cf772913fcb

Deze pc opnieuw instellen is een reparatietool voor ernstige problemen met het besturingssysteem, beschikbaar via het menu Geavanceerde opstartopties in Windows 10. De tool Deze pc opnieuw instellen bewaart uw persoonlijke bestanden (als dat is wat u wilt doen), verwijdert alle software die u hebt geïnstalleerd, en installeert vervolgens Windows opnieuw. In Windows 8 bestaat Reset This PC als twee onafhankelijke reparatiefuncties onder enigszins verschillende namen – Ververs je pc en Reset uw pc. Meer over die hieronder. Het woord ‘reset’ wordt vaak gebruikt als synoniem voor ‘restart’, maar ze zijn eigenlijk anders. Zie Opnieuw opstarten versus opnieuw instellen voor waarom de verschillen ertoe doen.

Wanneer te gebruiken Reset deze pc (en wanneer niet!)

Reset Deze pc is bijna altijd een laatste redmiddel om het te repareren. Reset Deze pc is een echt groot hamer – geweldig voor echt groot nagels, maar waarschijnlijk overkill voor een punaise. Met andere woorden, Reset This pc-tool is een fantastische keuze wanneer de schuld Windows-gerelateerd lijkt te zijn en alle andere probleemoplossing is mislukt. Stel bijvoorbeeld dat u een groot probleem oplost na een Windows-update en dat Windows 10 nu niet correct opstart. Je hebt alles gedaan wat je maar kunt bedenken om het probleem op te lossen, het internet afgezocht naar advies en je hebt geen ideeën meer. Op dit moment is Reset This PC uw levensredder – een gegarandeerde oplossing voor een echt frustrerend probleem. Wanneer een webpagina niet laadt, uw draadloze muis geen verbinding maakt, of u heeft niet eens geprobeerd uw computer opnieuw op te starten om een ​​vervelende foutmelding op te lossen, dan is Reset This PC waarschijnlijk niet de juiste keuze.

Reset Deze pc verwijdert al uw software, wat betekent dat een vervolgtaak van uw kant zal zijn om: opnieuw installeren die software. Dat is een tijdrovende taak die de moeite waard is als het betekent dat uw computer weer werkt, maar een enorme verspilling van tijd als u alleen maar de cache van uw browser hoeft te wissen.

Beschikbaarheid van deze pc resetten

De Reset This PC-tools is beschikbaar in Windows 10 en als Refresh Your PC en Reset Your PC in Windows 8. Windows 7 en Windows Vista hebben geen reparatietools die zoiets als Reset Your PC werken. Het reparatie-installatieproces, dat alleen beschikbaar is in Windows XP, lijkt erg op het Bewaar mijn bestanden versie van Reset uw pc.

Hoe te gebruiken Reset deze pc

Reset Deze pc is vrij eenvoudig te gebruiken. Meestal is het moeilijkste om uit te zoeken hoe u op de juiste plaats komt (Geavanceerde opstartopties) om ermee te beginnen. Een van de gemakkelijkste manieren om naar het ASO-menu te gaan, is door uw . ingedrukt te houden Verschuiving toets terwijl u op een willekeurige tikt of drukt Resetten optie, beschikbaar via een van de Power-pictogrammen die u overal in Windows 10 en Windows 8 vindt.

  1. Tik of klik als je binnen bent Problemen oplossen en dan Deze pc resetten als u Windows 10 gebruikt. Kies op computers met Windows 8 een van beide Ververs je pc of Reset je pc.

  2. Kiezen Bewaar mijn bestanden in Windows 10 (of Ververs je pc in Windows 8) om Windows opnieuw te installeren maar al uw persoonlijke bestanden te behouden, zoals uw opgeslagen documenten, gedownloade muziek, enz. Kies Alles verwijderen in Windows 10 (of Reset je pc in Windows 8) om Windows opnieuw te installeren zonder ook maar iets op te slaan (elk geïnstalleerd programma wordt verwijderd en al uw persoonlijke bestanden worden verwijderd). Dit proces begint u helemaal opnieuw en is identiek aan het schone installatieproces van Windows. Op sommige computers ziet u mogelijk ook een Herstel naar fabrieksinstellingen keuze. Kies deze optie om uw computer terug te brengen in de staat waarin deze zich bevond toen u hem kocht, wat een eerdere versie van Windows kan betekenen als u deze sindsdien heeft bijgewerkt.

  3. Volg de aanwijzingen om het “reset”-proces te starten. Dit kan, afhankelijk van de keuzes die u maakt, slechts 10 minuten of enkele uren of langer duren. Zie je tijdens het proces een foutbericht ‘Er was een probleem met het resetten van je pc’? Raadpleeg onze gids voor probleemoplossing over dit probleem voor hulp!