Skip to content

Retrovisie: gratis films en tv-programma’s streamen

21 de juli de 2021
GettyImages 97561479 5baa4cd7c9e77c0082f0d749

Retrovision was een site voor het streamen van films op retrovision.tv die gratis klassieke films voor streaming aanbood. De website is echter al enige tijd onbereikbaar. Er zijn andere gratis online filmsites die u in plaats daarvan kunt gebruiken, plus plaatsen met gratis tv-programma’s. Hieronder wordt alleen ter referentie bewaard. Er is geen filminhoud op de website.

Retrovision’s gratis streaming films

Retrovision verdeelt zijn films in de volgende genres: Avontuur, Komedie, Tekenfilms, Misdaad, Drama, Horror, Sci-Fi, Westerns, en Oorlog. Onder sommige van die genres zijn subcategorieën om de films verder te scheiden, en het doet dit op naam en film – Beverly Hillbillies, Lucille Ball, Cultfilms, en Een stap verder zijn slechts een paar voorbeelden. Als je de films van Retrovision liever op één plek wilt doorzoeken, ongeacht in welke categorie ze vallen, kun je in plaats daarvan gewoon de Lijst met alle films bladzijde. Deze pagina toont alle beschikbare films op de website, in een overzichtelijke alfabetische lijst met directe links naar de pagina’s waar je ze gratis kunt streamen. Er is ook een zoekfunctie op de Retrovision-website, zodat u films kunt zoeken op titel of jaar.

Naast deze manieren om gratis films en shows te vinden, kunt u de lijst met tags aan de zijkant van de Retrovision-website gebruiken. Deze lijken een beetje op de bovengenoemde categorieën, dus je kunt kiezen uit tags zoals Serials, Star Trek, John Wayne, Film Noir, Dragnet, Dangerous Assignment, en vele anderen. Als je elke keer een e-mail wilt ontvangen als er een nieuw bericht op Retrovision is, kun je je aanmelden voor hun gratis e-mailmeldingen. Er zijn twee verschillende abonnementen, een voor die in de Verenigde Staten en een voor iedereen in de rest van de wereld, wat is gedaan zodat u zeker weet dat u alleen links krijgt naar films die u daadwerkelijk in uw land kunt bekijken en die niet beperkt in uw regio.

Gratis streaming tv-programma’s bij Retrovision

Klassieke tv-programma’s zijn ook te vinden op Retrovision. De meeste tv-programma’s zijn van de jaren 1940 tot 1990.

Videokwaliteit van Retrovision

De videokwaliteit is bij Retrovision vrij laag omdat veel van de films en tv-programma’s vrij oud zijn. YouTube is een voorbeeld van een website voor het streamen van films die een hoge videokwaliteit biedt voor sommige van zijn films.

Retrovision’s gratis film-app

Er is een gratis mobiele app voor het bekijken van films en tv-programma’s van Retrovision, genaamd Classic UHF, maar deze is alleen beschikbaar voor Android-apparaten. Ook bevat het misschien niet elke film die je op de website kunt vinden, maar er wordt gezegd dat het de meeste heeft. De mobiele app ondersteunt het bekijken van de films op een Chromecast. Als u de website van Retrovision opent op een telefoon of tablet die geen Android is, moet het formaat worden aangepast om perfect op het scherm te passen, wat in wezen hetzelfde is als het hebben van een mobiele app.

Waar Retrovision zijn films krijgt

Retrovision host de meeste van zijn eigen films en tv-programma’s, maar ze bevinden zich allemaal in het publieke domein en zijn gratis en legaal te streamen.

Systeemvereisten voor retrovisie

Veel van de video’s bij Retrovision hebben een downloadsnelheid van minimaal 1 Mbps nodig om zonder onderbreking te kunnen streamen. De kwaliteit van sommige films kan echter worden gehalveerd om lagere internetsnelheden mogelijk te maken.