Skip to content

Retweet of retweet je?

28 de juli de 2021
GettyImages 174294003 57c6ee043df78cc16eeab260

Het fundamentele verschil tussen een retweet en een retweet is meer dan alleen een koppelteken. Als Twitter een woordenboek had, zouden ze ook volledig verschillende definities hebben. Hier is het verschil tussen de twee termen.

Wat is een retweet?

Een retweet is een integrale Twitter-functie. Het was ooit jargon dat werd gebruikt door Twitter-gebruikers en is nu een permanente actie in de interface van het sociale mediaplatform. Retweeten is opnieuw posten wat iemand anders tweet. Voordat Twitter de functionaliteit in zijn interface bouwde, retweeten gebruikers handmatig door de letters “RT” aan hun bericht toe te voegen. De reden waarom iemand retweet is om iets te delen waarvan hij denkt dat het de moeite waard is om te delen met zijn volgers. Het kan een artikel zijn of een goede quote. De retweet bevat altijd de @gebruikersnaam van de persoon die deze oorspronkelijk heeft getweet, dus er gaat geen krediet verloren. Wanneer het bericht wordt afgekapt zodat het in 280 tekens past, zoals vaak nodig is, kan de retweeter hun RT veranderen in een MT, wat staat voor ‘gemodificeerde tweet’. Hier zijn een paar voorbeelden van handmatig geschreven retweets:

  • Ik vond dit artikel geweldig! RT @gebruikersnaam Hier zijn tien manieren om het verschil te weten tussen retweeten en retweeten http://www.shorturl.com.
  • Recht op! RT “Maak elk detail perfect en beperk het aantal details om te perfectioneren.” — @jak.

Wat is een re-tweet?

“Re-tweeten” is je eigen bericht recyclen. Er is geen bijbehorende Twitter-knop of een speciale manier om dit te doen. Het is gewoon een manier om te definiëren welke versie van het jargon een koppelteken vereist. Veel bedrijven plaatsen bijvoorbeeld meerdere artikelen per week op hun blog. U kunt de tweets die deze artikelen promoten van tevoren plannen. Dit verlengt de levensduur van de post door ervoor te zorgen dat deze langer dan een dag in feeds verschijnt. Niet iedereen kijkt op wanneer de eerste tweet de deur uit gaat. Binnen een paar minuten is die eerste pas verleden tijd, begraven onder tientallen of tientallen andere tweets.