Skip to content

Review van Golfshot App: een uitstekende allround golfafstandsmeter

9 de augustus de 2021
Golfshot Main Screen 56a448c43df78cf772819191

De Golfshot golf GPS-app van Shotzoom-software is een van onze keuzes voor de vijf beste golf GPS-apps. We gebruikten het voor een aantal rondes in Pennsylvania en Virginia. Golfshot’s aanspraak op roem zijn de uitstekende statistieken en grafische mogelijkheden, maar de rest van de app is ook goed ontworpen en kan concurreren met elke andere golf-app in de Apple App Store.

Golfshot brengt het allemaal samen in een goed ontworpen app

De baandatabase van Golfshot omvat meer dan 15.000 internationale banen, en er worden er steeds meer toegevoegd. De app adverteert zichzelf als “gemakkelijk te gebruiken, te begrijpen en te delen”, maar er is een beetje een leercurve. We houden van het op zichzelf staande karakter van de app; je kunt alles vanaf je iPhone beheren en je hoeft niet in te loggen op een webportaal of platform om je statistieken te zien.

Golfshot startscherm.

Wat we leuk vinden?

  • Uitstekende statistieken en graphics.
  • Uitgebreide cursusdatabase, ook internationaal, zonder extra kosten.
  • Leuke afstand-tot-layup-functie.

Wat we niet leuk vinden

  • Steile leercurve.
  • iPhone heeft zwakke punten in de batterij, waterbestendigheid.

De Golfshot Golf GPS iPhone-app gebruiken

Golfshot opent met een reeks opties: Golf spelen, Statistieken, Scorekaarten, en Rekening. Als u Play Golf selecteert, wordt de GPS van de iPhone gebruikt om banen in de buurt te vinden, inclusief hun locatie en afstand. U kunt ook elders naar cursussen zoeken of bladeren. Nadat je op een baan bent aangekomen, kun je je tee-box selecteren en, als je wilt, de golfers in je groep een naam geven voor het bijhouden van de score. (De app biedt plaats aan maximaal vier spelers.) Het kan moeilijk zijn om de gewoonte van potlood en papier te doorbreken, maar we vonden de functie voor het bijhouden van scores gemakkelijk te gebruiken en de moeite waard. De scorekaart wordt automatisch naar u gemaild wanneer u klaar bent met uw ronde. Het noteert de hit van de fairways en het aantal putts, en opent de deur naar de uitstekende statistieken en grafische eigenschappen van Golfshot. Op basis van je score en baanselectie berekent Golfshot automatisch greens in regelgeving, zandbesparingen en scramblingpercentages. De app presenteert de gegevens in elegante taartgrafieken, maar alleen voor jou, niet voor de anderen in je groep. U kunt echter wel het aantal putts per hole invoeren voor anderen in uw groep. Een auto-handicapfunctie kan ook worden in- of uitgeschakeld. Scoren gebeurt via een touch- en spin-wheel-interface die een plezier is om te gebruiken. Naast Golfshot Classic is er een Tee Times Plus Scorecard-versie met een verbeterde grafische interface en viaducten. De Plus-versie is ook compatibel met Apple Watch.

Golfshot op de baan

Wanneer je begint te spelen, stelt Golfshot je een aantal meters voor. Deze zijn afhankelijk van de hole-afstand en lay-out, en omvatten afstanden tot de pin, bunker en waterdragers en lay-upafstanden. We houden van de lay-upafstandenfunctie. Je zult het gevoel hebben dat je een pro-caddy bij je hebt als je al deze gegevens binnen handbereik hebt. Als u wilt, kunt u overschakelen naar de luchtfoto. (Golfshot maakt gebruik van luchtfoto’s in plaats van illustraties.) De luchtfoto zoomt automatisch in als je verder gaat en toont het groene gebied voor je nadering. U kunt ook handmatig in- of uitzoomen of de handige volg uw laatste schotafstand voorzien zijn van.

Uw ronde opslaan, analyseren en e-mailen

Je kunt je ronde en scorekaart opslaan als je klaar bent. Golfshot biedt doorlopende score- en prestatiegegevens, evenals een scorekaartafbeelding voor de hele groep. Golfshot presenteert afbeeldingen voor cumulatieve scores voor de laatste vijf tot twintig ronden. Ik ben geen stats-hond, maar de graphics en het gebruiksgemak van Golfshot hebben me overtuigd. Het biedt geweldige inzichten in je spel en waar je mogelijk aan moet werken. We vonden de nauwkeurigheid van Golfshot op de baan solide, vaak binnen een paar meter van de markeringen op de baan. Er zijn enkele beperkingen aan het gebruik van een iPhone als golf-GPS. Onthoud:

  • De iPhone is niet waterbestendig, dus je moet hem beschermen in natte klimaten.
  • Een iPhone is niet zo robuust als een speciale golf-GPS, die je letterlijk kunt doordrenken, rondgooien en laten vallen zonder je zorgen te maken.
  • GPS-apps voor de iPhone verbruiken veel stroom. We waren aan het rekken voor de levensduur van de batterij over een enkele ronde. Eén sleutel is om op de iPhone-slaapknop te klikken nadat je elke hole hebt gescoord. Golfshot beveelt enkele tips voor het uitrekken van de batterij aan, zoals het uitschakelen van Bluetooth en wifi.

Een leuke feature: als er tijdens je ronde een oproep binnenkomt, wordt de Golfshot-app onderbroken, maar gaat de app verder waar je was gebleven. Er zijn verschillende versies van Golfshot in de App Store, dus zoek naar “Golfshot: Golf GPS” om de versie hier te bekijken. Over het algemeen is Golfshot een uiterst nuttige, nauwkeurige en leuk te gebruiken app met statistieken en functies die nuttige inzichten bieden voor elk golfspel.