Skip to content

Robuuste smartphones zijn gemaakt om lang mee te gaan, zeggen experts

22 de juni de 2021
GettyImages 1158881274 0b9aea581f504cfa8def909978667d75

Belangrijkste leerpunten

  • Robuuste smartphones kunnen meer bescherming bieden aan gebruikers die de neiging hebben om hun apparaten te laten vallen.
  • De nieuwe Galaxy XCover 5 van Samsung is ontworpen om een ​​val tot 1,5 meter te weerstaan ​​en kan meer dan 30 minuten in meer dan een meter water worden ondergedompeld.
  • Volgens één onderzoek hebben smartphonebezitters in één jaar per ongeluk meer dan 50 miljoen telefoonschermen gebroken.

Als je het soort persoon bent dat vaak zijn telefoon laat vallen, wil je misschien iets robuusters overwegen dan een iPhone. Samsung brengt een nieuwe robuuste smartphone uit voor zijn Europese klanten. Het is een van een breed scala aan robuuste telefoons die op de markt worden gebracht voor het leger en de bouwsector, maar die ook beschikbaar zijn voor dagelijkse gebruikers. “Mensen die klachten hebben over de duurzaamheid van hun smartphones kunnen profiteren van een robuuster model”, zei Rex Freiberger, CEO van Gadget Review, in een e-mailinterview. “Vooral Apple-klanten die gewend zijn hun scherm vaak te moeten vervangen.”

Ontworpen om tegen een stootje te kunnen

De nieuwe Galaxy XCover 5 van Samsung is ontworpen om een ​​hele slechte dag te overleven. Dankzij de verbeterde schokabsorptie is hij bestand tegen vallen tot 1,5 meter, en de stof- en waterbestendigheid met IP68-classificatie betekent dat hij langer dan 30 minuten in meer dan een meter water kan worden ondergedompeld. Maar voorlopig wordt de XCover 5 niet verkocht in de Verenigde Staten. Voor Amerikaanse gebruikers die een robuuste telefoon nodig hebben, raadt Freiberger de Samsung Galaxy XCover Field Pro aan, die volgens de website van het bedrijf “bijna alles kan overleven, van water, vallen, schokken en trillingen tot extreme temperaturen en vochtigheid”. . “Iedereen die berucht is om het herhaaldelijk vernietigen van dure iPhone- en Android-apparaten, moet eens kijken naar robuuste technologie.” Als je het prettig vindt om af te wijken van de grote fabrikanten, er zijn veel robuuste smartphones beschikbaar, zei Freiberger, eraan toevoegend dat de BlackView BV9900 “waterdicht, schokbestendig en al met al een van de meest duurzame telefoons op de markt is. ” Motorola doet ook een stap terug in de markt voor robuuste telefoons. Het bedrijf kondigde een samenwerking aan met de fabrikant van robuuste telefoons Bullitt Group om robuuste mobiele telefoons met het merk Motorola te ontwikkelen en op de markt te brengen. “Bullitt heeft zich onderscheiden als leider op het gebied van robuuste mobiele apparaten”, zegt Dave Carroll, uitvoerend directeur strategische merkpartnerschappen bij Motorola, in een persbericht. “Deze apparaten hebben een brede aantrekkingskracht, van outdoor-enthousiastelingen en avonturiers tot consumenten die gewoon een ultraduurzame telefoon willen. We kijken ernaar uit om met Bullitt samen te werken om onze producten robuuster te maken, zodat het merk Motorola aanwezig kan zijn in een nieuw en groeiend segment van Gebruikers van mobiele telefoons.”

Stoere telefoons voor gewone mensen

Bouwvakkers zijn niet de enigen die een robuuste smartphone zouden moeten overwegen, zeggen experts. “Iedereen die berucht is om het herhaaldelijk vernietigen van dure iPhone- en Android-apparaten, moet kijken naar robuuste technologie”, zei John Graff, chief marketing officer van de robuuste smartphonefabrikant Sonim Technologies, in een e-mailinterview. De top-of-the-line smartphone van Sonim, de XP8, is ontworpen om bestand te zijn tegen “extreem weer en werkomgevingen, vrijwel alles wat je maar kunt bedenken”, zei Graff. “Mensen die klachten hebben over de duurzaamheid van hun smartphones kunnen baat hebben bij een robuuster model.” In een onderzoek ontdekte SquareTrade, een leverancier van telefoonbeveiligingsplannen, dat smartphonebezitters per ongeluk meer dan 50 miljoen telefoonschermen in één jaar kapot maakten, en het vervangen van die schermen kostte hen $ 3,4 miljard. Uit het onderzoek bleek ook dat 66% van de smartphonebezitters hun telefoon het afgelopen jaar heeft beschadigd, waarbij gebarsten schermen voorop liepen als de meest voorkomende vorm van schade (29%). Gekraste schermen (27%) en niet-werkende batterijen (22%) behaalden respectievelijk de tweede en derde plaats, met touchscreenproblemen en afgebroken hoeken en zijkanten die elk met 16% vastliepen. Onhandigheid was volgens het onderzoek de meest voorkomende oorzaak van smartphoneschade. Gebruikers meldden dat het laten vallen van een telefoon op de grond de belangrijkste oorzaak van breuk was. Andere oorzaken waren onder meer: ​​​​de telefoon die uit een zak valt, in het water valt, van een tafel of aanrecht wordt geslagen, in het toilet valt of uit een tas valt.

Jonge man kijkend naar smartphone in café

“De smartphones van tegenwoordig hebben een volledig glazen ontwerp dat er strak uitziet, maar niet betrouwbaar is als het gaat om dagelijkse valpartijen. Het kan honderden dollars kosten om zelfs de kleinste scheur of schade te repareren”, zegt Jason Siciliano, vice-president en global creative director bij SquareTrade, in een persbericht. “Uit ons onderzoek bleek dat de meeste telefoonbezitters het bedrag dat het kost om hun apparaat te repareren echt onderschatten,” vervolgde Siciliano, “waarbij 61% toegeeft dat ze langer zouden wachten met het repareren van een gebarsten scherm omdat de reparatiekosten zijn gedaald op.”