Skip to content

Safari-extensies gebruiken op de iPhone, iPad of iPod Touch

17 de juli de 2021
GettyImages 1061800118 5c32b3dd46e0fb00018c510f

Safari is de standaardwebbrowser van Apple voor de iPhone, iPad en macOS. Hoewel Safari robuust en veilig is, kunnen macOS-gebruikers de functionaliteit ervan verbeteren met verschillende Safari-extensies uit de Mac App Store. Safari-extensies werken niet op dezelfde manier op iOS-apparaten, zoals de iPhone en iPad. Op macOS worden extensies toegevoegd aan de browser. Voor de mobiele browser van Safari kunt u apps downloaden die als extensies fungeren, zodat u uw browse-ervaring kunt aanpassen. Er zijn ook enkele ingebouwde functies om in te schakelen. Hier leest u hoe u ingebouwde functies kunt inschakelen en app-extensies kunt downloaden voor de mobiele Safari-browser. Hoewel de functionaliteit van Safari-extensie-apps beperkter is dan die van macOS Safari-extensies, zijn deze apps nog steeds een geweldige manier om uw mobiele browse-ervaring met Safari aan te passen.

Vooraf geïnstalleerde extensies van Safari op iOS-apparaten

De mobiele Safari-browser heeft in de loop der jaren nieuwe en krachtige functies toegevoegd met ingebouwde, extensie-achtige functionaliteit. Hier leest u hoe gebruikers de pop-upblokkering, Reader View en Private Browsing-functies van Safari kunnen inschakelen.

Safari’s mobiele pop-upblokkering inschakelen

Houd pop-upadvertenties op afstand door de pop-upblokkering van Safari in te schakelen.

 1. Open Instellingen op uw iPhone, iPad of iPod touch.

 2. Scroll naar beneden en tik op Safari.

 3. Schakel in Blokkeer popups.

  De Safari-optie en de opdracht Pop-ups blokkeren in iPhone-instellingen

  Misschien wilt u soms pop-ups toestaan, bijvoorbeeld als u een betaling doet of een online formulier invult. Volg de bovenstaande stappen en schakel Blokkeer popups af te zetten.

Schakel de mobiele lezerweergave van Safari in

Met de ingebouwde Reader View-optie van Safari kun je een webpagina lezen zonder de afleiding van navigatiebalken, afbeeldingen of advertenties. Reader View inschakelen: met Reader View in iOS 13 kunt u ook de achtergrondkleur, het lettertype, de tekstgrootte en meer aanpassen.

 1. Open Safari en navigeer naar een webpagina. Reader View werkt het beste met artikelen, niet met homepages van websites.

 2. Druk op twee A-letters in de linkerbovenhoek van de zoekbalk. (Een kleine hoofdletter A naast een grotere hoofdletter A.)

 3. Tik op Tonen Lezerweergave. U ziet nu een schone leesinterface zonder afleiding.

  Het tekstmenu en de opdracht "Lezerweergave weergeven" in Safari voor iOS

  Druk op twee A-letters opnieuw om de lettergrootte of het type te wijzigen en de achtergrondkleur te wijzigen.

Privénavigatie inschakelen in Safari op iOS-apparaten

De mobiele Safari-browser staat ook de modus Privénavigatie toe, waarmee u op internet kunt surfen zonder te worden gevolgd, en er worden geen cookies aan uw browser toegevoegd. Ga als volgt te werk om Privénavigatie in te schakelen:

 1. Start Safari op uw iOS-apparaat en tik op de tab-knop van rechtsonder. (Het ziet eruit als twee vierkanten.)

 2. Kraan Privaat linksonder.

 3. U hebt de privénavigatiemodus ingeschakeld. Druk op plus om een ​​nieuw tabblad te maken, of selecteer Privaat om terug te gaan naar de normale modus.

  Een nieuw privétabblad maken in Safari voor iOS

Safari-extensie-apps in de App Store

Veel apps in de App Store versterken de functionaliteit van de mobiele Safari-browser. Als je bijvoorbeeld hulp nodig hebt bij het opslaan en onthouden van wachtwoorden, download dan 1Password-wachtwoordmanager, die sterke wachtwoorden genereert en ze veilig houdt. Om webpagina’s naar meer dan 60 talen te vertalen, download Microsoft Translator en vertaal eenvoudig met slechts een tik. Gebruik de Pocket-extensie-app om artikelen en nieuws op te slaan en probeer Fillr om uw gegevens op formulieren automatisch in te vullen. Met Awesome Screenshots voor Safari kun je schermafbeeldingen maken en annoteren in Safari, wat verder gaat dan de basisschermmogelijkheden van de iPhone. Met Mailo kun je jezelf met één druk op de knop interessante websites e-mailen die je in Safari tegenkomt, terwijl je met WhatFont snel de naam kunt herkennen van een lettertype dat je in Safari tegenkomt. Er zijn nog tientallen andere apps die de browsemogelijkheden van uw mobiele Safari verbeteren. Zoek naar “Safari-extensies” in de App Store om meer nuttige en leuke Safari-extensie-apps te vinden.