Skip to content

Safari-extensies installeren in Windows

14 de augustus de 2021
GettyImages 182215882 5be0e21e46e0fb0026c674f0

Apple stopte in 2012 met de ontwikkeling en ondersteuning van de Safari-webbrowser voor Windows. Edge, Chrome, Firefox en Internet Explorer zijn betere en veiligere keuzes voor browsen op Windows-computers. Safari voor Windows kan echter nog steeds worden gedownload en geïnstalleerd op Windows 10, Windows 8 en Windows 7. Bovendien kunt u nog steeds enkele extensies van derden vinden. Hoewel u nog steeds een exemplaar van Safari voor Windows kunt downloaden, wordt de laatste versie van 2012, Safari 5.1.7, niet ondersteund of aanbevolen voor gebruik.

Safari voor Windows installeren

Safari voor Windows installeren op een Windows-computer:

 1. Ga naar de Softpedia-website.

 2. Selecteer de Downloaden tabblad en selecteer vervolgens de mirror-site om het downloaden te starten.

 3. Kiezen Loop om de browser te installeren.

 4. Schakel de optie uit om Safari de standaardbrowser te maken.

 5. Wanneer de installatie is voltooid, start u Safari voor Windows. U kunt ook het Safari 5.1.7 setup EXE-bestand downloaden en uitvoeren.

Safari-extensies installeren in Windows

Apple biedt geen extensies meer aan voor Safari voor Windows. Alle extensies die u vindt, zijn geschreven door een derde partij om de functionaliteit van de browser uit te breiden, de browse-ervaring te personaliseren of om functies toe te voegen die niet in de standaardversie van Safari zijn ingebouwd. Als u extensies van derden ontdekt die u vertrouwt, kunt u deze als volgt installeren in Safari voor Windows: Wanneer u een extensie van derden installeert, volgt u de meegeleverde instructies. Deze instructies kunnen afwijken van de instructies die hier worden gegeven.

 1. Selecteer de versnelling pictogram bovenaan de browser en selecteer vervolgens Voorkeuren > Extensies. Of druk op Ctrl+, (Control plus komma) om snel naar Voorkeuren te gaan.

 2. In de Extensies tabblad, schakel extensies naar de Op positie.

 3. Klik om de Safari-extensie te downloaden die u wilt installeren.

 4. Selecteer de Installeren wanneer u wordt gevraagd of u zeker weet dat u de extensie wilt installeren. Safari-extensies hebben de bestandsextensie .safariextz. Wees uiterst voorzichtig bij het downloaden van een extensie van derden van internet.

 5. Om een ​​extensie uit te schakelen, ga terug naar de Extensies tabblad en zet de extensie op de Uit positie.

Hoe u Safari-extensies automatisch kunt laten bijwerken

Sommige extensies bieden mogelijk updates. Als een geladen extensie updates aanbiedt, stelt u de browser in om updates automatisch te installeren. Apple werkt niet langer extensies voor Safari voor Windows bij.

 1. Selecteer de versnelling pictogram bovenaan de browser en selecteer vervolgens Voorkeuren > Extensies.

 2. Selecteer de Updates knop onderaan de Extensies tabblad.

 3. Selecteer in het midden van het scherm de Installeer updates automatisch selectievakje.

 4. Verlaat de Extensies raam. De extensie wordt vanzelf bijgewerkt wanneer een nieuwe versie wordt uitgebracht.