Skip to content

Samsung Galaxy Buds Pro: prijs, releasedatum, nieuws en specificaties

11 de juli de 2021
galaxy buds pro ef0f4517cfae4b71a3c46e0108b8f527

De Galaxy Buds Pro (vroege lekken noemden ze Buds Beyond of Buds 2) zijn de nieuwste oordopjes van Samsung. Ondanks dat de Buds Live net in augustus 2020 is gelanceerd, werd dit nieuwe paar uitgebracht in januari 2021 en beschikt het over 3D-audio, schakelen tussen slimme apparaten en spraakdetectie voor de Ambient-modus.

Buds Pro in Phantom Silver, Phantom Violet en Phantom Black.

Releasedatum Samsung Galaxy Buds Pro

De Buds Pro-oortelefoons werden officieel onthuld tijdens het Samsung Galaxy S21 Unpacked 2021-evenement op 14 januari. Blijf lezen voor alle details. Kijk ook hoe Samsung ze aankondigt in de Galaxy Unpacked-stream (vanaf 4:31):

Vanaf de Galaxy S21 is Samsung overgestapt op het verwijderen van de oplaadstekker en oortelefoons die bij hun telefoons worden geleverd.

Samsung Galaxy Buds Pro Prijs

De Galaxy Buds Pro-oortelefoons zijn verkrijgbaar via de Samsung-website voor $ 199,99. Pre-orders begonnen daar op 14 januari, gevolgd door retailpartners en vervoerders op 15 januari.

Samsung Galaxy Buds Pro-functies

Actieve ruisonderdrukking, ook beschikbaar bij de Buds Live, zit ook in deze oordopjes. Maar dit verbeterde paar biedt een betere ervaring. Volgens Samsung hebben ze de meest intelligente ANC-mogelijkheden van alle echte draadloze oordopjes.

Wanneer u zich op uw werk moet concentreren – of u even moet afsluiten van de wereld om u heen om te ontspannen – kunt u het achtergrondgeluid tot 99 procent verminderen, tot op het door u gewenste niveau.

Met Ambient Sound kunt u geluiden in de buurt met meer dan 20 dB versterken, zodat u zich kunt concentreren op waar u naar luistert en andere geluiden kunt binnenlaten. ANC en de Ambient-functie werken samen, zodat wanneer je met iemand praat, de oordopjes stoppen met het annuleren van geluiden van buitenaf en ze in plaats daarvan versterken. Auto Switch is een functie waarmee u automatisch tussen uw apparaten kunt schakelen wanneer dat nodig is, zonder dat u hoeft te rommelen met Bluetooth-instellingen, iets dat op dit moment moeilijk is, zoals wanneer u wordt gebeld. Met deze functie kunt u naar muziek luisteren op uw tablet, maar direct overschakelen naar uw telefoon wanneer er een oproep binnenkomt. De knoppen veranderen zelfs terug naar het eerste apparaat wanneer het gesprek wordt beëindigd. Slim! Terwijl je wacht op je nieuwe paar, kun je deze unboxing-video bekijken. Deze YouTuber heeft de knoppen verkregen via een pre-releaseversie die te vinden is op Facebook Marketplace:

Hier zijn enkele andere dingen die de Buds Pro te bieden heeft:

  • SmartThings Find kan elk van uw oordopjes lokaliseren, zelfs als ze buiten het Bluetooth-bereik zijn (het lokaliseert het laatst bekende signaal).
  • Drie maten oordopjes om ervoor te zorgen dat ze mooi passen.
  • Spraakbesturing om te bellen, muziek te wijzigen, te schakelen tussen Samsung-apparaten en ANC en Ambient Mode in of uit te schakelen.
  • Gebruik Buds Together om twee sets Buds Pro tegelijkertijd met je telefoon te verbinden.
  • Equalizer-opties, zoals het geluid instellen op basversterking, dynamisch, helder, enz.
  • De optie om aanrakingen te blokkeren.
  • Geluidsbalans links en rechts om te bepalen welk oor meer of minder geluid hoort.
  • 3D-audio voor video’s, zodat u geluid uit alle richtingen kunt horen.
  • Leg je stem en omgevingsgeluiden vast door de microfoons op je Buds Pro en Galaxy S21 te synchroniseren.
  • Gehoorverbeteringen voor mensen met gehoorverlies.

Galaxy Buds Pro-specificaties en hardware

De Buds Pro-oortelefoons zijn verkrijgbaar in drie kleuren: Phantom Black, Phantom Violet en Phantom Silver. Ze zijn gemaakt van gerecycled plastic, ondersteunen Bluetooth 5.0 en hebben een speelduur van 8 uur (als ruisonderdrukking is uitgeschakeld). Samsung heeft ook het ontwerp geüpgraded. Om de geluidskwaliteit en het comfort te verbeteren, heeft Samsung het contactgebied tussen de oordopjes en je oor verkleind, en door de vorm valt het iets minder op in je oor. Daarnaast integreerde het bedrijf zijn Wind Shield-technologie in de Buds Pro. De vorm en technologie werken samen om de vervelende windverstoringen die we allemaal kennen eruit te filteren, waardoor het veel gemakkelijker wordt om de oordopjes te gebruiken voor telefoongesprekken.

Illustratie van het Galaxy Buds Pro-microfoonsysteem en Wind Shield-technologie

Galaxy Buds Pro-specificaties
Kleur: Violet, Zwart, Zilver
Luidspreker & microfoon: 2-weg luidspreker (11 mm woofer + 6,5 mm tweeter); 3 microfoons
ANC en omgevingsgeluid: ANC: 2 instelbare niveaus; Ambient: 4 instelbare niveaus; Spraakdetectie
Bluetooth-versie: v5.0
Accu: Knoppen: 61 mAh; Behuizing: 472 mAh; 1 uur speeltijd met 5 meter snel opladen
Sensor: Accelerometer, Gyro, Proximity, Hall, Touch, Voice Pickup Unit (VPU)
Dimensies: 19,5×20,5×20,8 mm, 6,3 g
Speeltijd: Geen case: 5 uur (ANC aan), 8 uur (ANC uit)

Kast: 18 uur (ANC aan); 28 uur (ANC uit)

Waterbestendigheid: IPX7
Materiaal: Post-consumentenmateriaal; Gerecycled plastic voor knoppen en behuizing (20%)
Compatibiliteit: Telefoons en tablets met Android 7.0 of hoger met minimaal 1,5 GB RAM.

Laatste Samsung Galaxy Buds Pro-nieuws

U kunt meer smartwatch/wearable-nieuws krijgen van Lifewire. Hieronder staan ​​enkele van de eerste geruchten en recente nieuwsverhalen over de nieuwe toppen.