Skip to content

Samsung kondigt nieuwe collectie milieuvriendelijke polsbandjes aan

11 de juli de 2023
samimirowristband1 66c7c11db36d4bbeb15f0f7b69e9c90e

Samsung heeft een nieuwe collectie polsbandjes in beperkte oplage onthuld, gemaakt van duurzaam geproduceerde materialen voor de Galaxy Watch4. In een bericht op zijn Newsroom-blog zegt het bedrijf dat het nauw samenwerkt met modebedrijf Sami Miro Vintage om zes horlogebandjes te produceren die zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen zoals Apple Peel-leer.

De zes horlogebanden zijn Stratus Sky, Midnight Black, Aurora Night, Cloud Navy, Earth Sunrise en Dawn Atlas. Stratus Sky en Midnight Black zijn gemaakt van het eerder genoemde Apple Peel-leer, met materiaal afkomstig van afval van de fruitindustrie. De andere vier zijn gemaakt van een milieuvriendelijk en niet-giftig TPU-materiaal, een soort flexibel plastic. Samsung vermeldt dat de producten geen DMF-resten achterlaten, een chemische stof die schadelijk kan zijn voor de huid. De polsbandjes zijn ook niet geplastificeerd en kunnen worden gerecycled.

Watch4-polsbandjes die worden gebruikt

Deze polsbandjes maken deel uit van de voortdurende inspanningen van Samsung om duurzame praktijken te vergroten. In 2019 kondigde het bedrijf aan dat het zijn plastic verpakkingsmaterialen zal vervangen door milieuvriendelijkere, en eerder dit jaar bereikte het 100% duurzaam energieverbruik in zijn Amerikaanse, Chinese en Europese vestigingen. Er is een beperkt aantal Sami Miro Vintage-polsbandjes te koop op de website van Samsung. De polsbandjes beginnen bij $ 39,99 en smartwatch-gebruikers kunnen drie gratis wijzerplaten downloaden van de Google Play Store.