Skip to content

Schijfhulpprogramma gebruiken om harde schijven en schijfmachtigingen te herstellen

2 de juli de 2021
TypingOnMac 58ee9b4b5f9b582c4d0865c3

De app Schijfhulpprogramma is al lang bij OS X inbegrepen voor het werken met Mac-opslagapparaten, waaronder harde schijven, SSD’s, cd’s, dvd’s en flashdrives. Schijfhulpprogramma is veelzijdig en wis, formatteer, partitie en werk met schijfkopieën. Het is ook de eerste verdedigingslinie als het gaat om het controleren of een schijf correct werkt, en het repareert schijven die andere soorten problemen vertonen, waaronder problemen die ervoor zorgen dat een Mac uitvalt tijdens het opstarten of vastloopt tijdens het gebruik. De informatie in dit artikel is van toepassing op Schijfhulpprogramma op Macs met OS X Yosemite (10.10) tot en met OS X Lion (10.7).

Welke versie van Schijfhulpprogramma is geschikt voor u?

Schijfhulpprogramma is geëvolueerd en krijgt nieuwe functies met elke nieuwe versie van OS X. Voor het grootste deel heeft Apple functies en mogelijkheden toegevoegd aan de oorspronkelijke kernapp van Schijfhulpprogramma. Toen Apple echter OS X El Capitan uitbracht, creëerde het een nieuwe versie van Schijfhulpprogramma. Hoewel het dezelfde naam behoudt, onderging de gebruikersinterface een dramatische make-over. Daarom zijn er twee afzonderlijke workflows voor het gebruik van de EHBO-functie van Schijfhulpprogramma. Als u macOS Catalina (10.15) via OS X El Capitan (10.11) gebruikt, verschilt uw versie van Schijfhulpprogramma van de versie die hier wordt weergegeven. Spring over om de schijven van uw Mac te repareren met EHBO van Schijfhulpprogramma om de instructies voor de EHBO-functie in uw versie van Schijfhulpprogramma te bekijken.

Eerste hulp bij het repareren van schijven en schijfmachtigingen

Als je OS X Yosemite of eerder gebruikt, ben je precies waar je moet zijn. De EHBO-functie van Schijfhulpprogramma biedt twee unieke functies. De ene repareert een harde schijf, terwijl de andere de machtigingen voor bestanden en mappen repareert.

Reparatie Schijf Functie

Schijfhulpprogramma kan veelvoorkomende schijfproblemen repareren, variërend van corrupte directory-items tot bestanden die in onbekende toestanden zijn achtergelaten, meestal van stroomuitval, gedwongen herstarten of gedwongen afsluiten van applicaties. De functie Schijfherstel van Schijfhulpprogramma is uitstekend geschikt voor het uitvoeren van kleine schijfreparaties aan het bestandssysteem van een volume, en het kan de meeste reparaties aan de directorystructuur van een schijf uitvoeren. Toch is het geen vervanging voor een back-upstrategie. De functie Herstelschijf is niet zo robuust als sommige toepassingen van derden die bestanden herstellen, iets waar Reparatieschijf niet voor is ontworpen.

Functie schijfmachtigingen herstellen

De functie Schijfmachtigingen herstellen van Schijfhulpprogramma is ontworpen om machtigingen voor bestanden of mappen te herstellen naar de staat die het besturingssysteem en de toepassingen verwachten. Machtigingen zijn vlaggen die zijn ingesteld voor elk item in het bestandssysteem. Ze bepalen of een item kan worden gelezen, geschreven of uitgevoerd. Machtigingen worden aanvankelijk ingesteld wanneer een toepassing of groep bestanden wordt geïnstalleerd. De installatie bevat een .bom-bestand (Bill of Materials) met een lijst van alle bestanden die zijn geïnstalleerd en waarop hun machtigingen moeten worden ingesteld. Schijfrechten herstellen gebruikt het .bom-bestand om toestemmingsproblemen te verifiëren en te herstellen.

Schijven en volumes repareren

De functie Schijfherstel van Schijfhulpprogramma kan werken met elke schijf die op uw Mac is aangesloten, behalve de opstartschijf. Als u de opstartschijf selecteert, wordt het tabblad Schijf herstellen grijs weergegeven. U kunt alleen de functie Schijf verifiëren gebruiken, die de schijf onderzoekt en vaststelt of er iets mis is. Het is echter mogelijk om een ​​opstartschijf te repareren met Schijfhulpprogramma. Om dit te doen, moet u opstarten vanaf een ander station waarop OS X is geïnstalleerd, opstarten vanaf de OS X-installatie-dvd of het verborgen Recovery HD-volume gebruiken dat wordt meegeleverd met OS X Lion en hoger. Maak eerst een back-up van uw schijf. Hoewel uw schijf problemen heeft, is het een goed idee om een ​​nieuwe back-up van een verdachte schijf te maken voordat u Reparatieschijf uitvoert. Hoewel Repair Disk meestal geen nieuwe problemen veroorzaakt, is het mogelijk dat de drive onbruikbaar wordt na een poging om hem te repareren. Dit is niet de schuld van Disk Repair. Het is alleen zo dat de schijf in het begin in zo’n slechte staat verkeerde dat de poging van de herstelschijf om deze te scannen en te repareren de schijf over de rand schopte. Een schijf repareren met Schijfhulpprogramma:

 1. Lancering Schijfhulpprogramma, gevestigd in Toepassingen > Gereedschap.

 2. Selecteer de Spoedeisende hulp tabblad.

 3. Selecteer in het linkerdeelvenster de harde schijf of het volume dat u wilt gebruiken Schijf repareren Aan.

 4. Zet een vinkje in de Toon details doos.

 5. Klik op de Schijf repareren knop.

  Na een succesvolle reparatie zal Schijfhulpprogramma geen fout- of waarschuwingsberichten weergeven en groene tekst weergeven die aangeeft dat het volume in orde is.

 6. Als Schijfhulpprogramma fouten opmerkt, herhaalt u het proces Schijf herstellen totdat Schijfhulpprogramma meldt Het volume xxx lijkt in orde te zijn.

Machtigingen herstellen

De herstelrechten van Schijfhulpprogramma’s zijn misschien wel een van de meest gebruikte services die bij OS X worden geleverd. Als er iets niet helemaal klopt met een Mac, stelt iemand voor om Reparatierechten te gebruiken. Gelukkig is Repair Permissions goedaardig. Zelfs als je Mac geen vaste rechten nodig heeft, is het onwaarschijnlijk dat reparatierechten een probleem veroorzaken, dus het blijft een van die dingen die je moet doen “voor het geval dat”.

Wanneer herstelmachtigingen gebruiken?

U moet reparatierechten gebruiken als u een probleem ondervindt met een toepassing, zoals een toepassing die niet start, langzaam opstart of als een van de plug-ins weigert te werken. Toestemmingsproblemen kunnen er ook voor zorgen dat uw Mac er langer over doet dan normaal om op te starten of af te sluiten.

Welke reparatierechten worden opgelost

De herstelmachtigingen van Schijfhulpprogramma repareren alleen bestanden en toepassingen die zijn geïnstalleerd met het installatiepakket van Apple. Repair Permissions verifieert en repareert, indien nodig, alle Apple-applicaties en de meeste applicaties van derden, maar het controleert of repareert geen bestanden of applicaties die u kopieert van een andere bron of de bestanden en mappen in uw homedirectory’s. Bovendien verifieert en repareert Reparatiemachtigingen alleen bestanden op opstartbare volumes die OS X bevatten. Om machtigingen te herstellen met Schijfhulpprogramma.

 1. Lancering Schijfhulpprogramma, gevestigd in Toepassingen > Gereedschap.

 2. Selecteer de Spoedeisende hulp tabblad.

 3. Selecteer in het linkerdeelvenster een volume waarop u reparatiemachtigingen wilt uitvoeren. Het gekozen volume moet een opstartbare kopie van OS X bevatten.

 4. Klik op de Schijfmachtigingen herstellen knop.

  Klik op de knop Herstel schijfmachtigingen.

Schijfherstel vermeldt alle bestanden die niet overeenkomen met de verwachte machtigingsstructuur. Het probeert ook de machtigingen voor die bestanden terug te brengen naar de verwachte staat. Niet alle machtigingen kunnen worden gewijzigd, dus u kunt verwachten dat sommige bestanden altijd andere machtigingen hebben dan verwacht.