Skip to content

Scratch Your Itch voor Twitch op de Switch

24 de april de 2022
twitch1 80147ffdd72145a3b7e46f9bab4efd9a

Als je een Switch bezit en graag Twitch-streams bekijkt, heb je geluk, want nu kun je het laatste op het eerste doen. Nintendo en Twitch hebben zojuist de streaming-app naar de eShop uitgebracht, waardoor alle livestreams en uitzendingen van het platform via de kleine console kunnen worden bekeken in een gedockte of handheld-modus.

Het addertje onder het gras is (althans voorlopig) dat je de app alleen kunt gebruiken om streams en video’s te bekijken. Je kunt niet reageren op livestreams en je kunt je eigen gameplay niet streamen via de app. Het is echter een andere manier voor mensen om Twitch-streams op hun tv te bekijken, en de handheld-modus biedt een groter draagbaar scherm dan een smartphone. Tot zover de reacties op Nintendo’s Aankondiging op Twitter was een vrij gelijkmatige mix tussen opwinding en ambivalentie. Sommige gebruikers zien niet veel in de app, terwijl anderen uitkijken naar het kijken naar hun favoriete streamers op hun tv-schermen.

Twitch-app op de Nintendo Switch

Velen wijzen er ook op dat de Switch bijna vijf jaar oud is en Netflix nog steeds niet ondersteunt. De Twitch-app is nu beschikbaar als gratis download in de Switch eShop en heeft een bestandsgrootte van 31 MB (voor het geval je je zorgen maakt over opslagruimte).