Skip to content

Screenshots maken van afzonderlijke elementen op uw Mac

1 de juli de 2021
MapsScreenCaptureElement 57d86dae5f9b589b0afbdae5

De Mac heeft al lang de mogelijkheid om schermafbeeldingen te maken door op de toetsen command + shift + 3 te drukken (dat is de command-toets, plus de shift-toets, plus het cijfer 3 van de bovenste toetsenbordrij, tegelijkertijd ingedrukt). Met deze eenvoudige toetsenbordopdracht wordt een afbeelding van uw volledige scherm vastgelegd. De andere veelgebruikte toetsenbordcombinatie voor schermafbeeldingen is command + shift + 4. Met deze toetsenbordcombinatie kunt u een rechthoek tekenen over het gebied dat u wilt vastleggen. Er is een derde screenshot-toetsenbordcombinatie die vaak over het hoofd wordt gezien, maar toch verreweg de krachtigste is. Met deze toetsenbordcombinatie kun je een screenshot maken van een bepaald vensterelement. Wanneer u deze toetsenbordcombinatie gebruikt, wordt elk vensterelement gemarkeerd als u uw cursor eroverheen beweegt. Klik met de muis en je kunt precies dat element vastleggen. Het mooie van deze methode is dat het vastgelegde beeld weinig of geen opschoning vereist. Zolang het vensterelement aanwezig is wanneer u op deze toetsenbordcombo drukt, kunt u er een afbeelding van maken. Dit omvat menu’s, bladen, het bureaublad, het Dock, elk geopend venster, tooltips en de menubalk.

Screenshot Element Vastleggen

Om de methode voor het vastleggen van screenshot-elementen te gebruiken, moet u er eerst voor zorgen dat het element dat u wilt pakken aanwezig is. Als u bijvoorbeeld een menu-item wilt vastleggen, zorg er dan voor dat het menu is geselecteerd; als u een vervolgkeuzelijst wilt, zorg er dan voor dat het blad open is. Als je klaar bent, druk je op de volgende toetsen: command + shift + 4 (dat is de command-toets, plus de shift-toets, plus het cijfer 4 van de bovenste toetsenbordrij, allemaal tegelijk ingedrukt). Nadat u de toetsen hebt losgelaten, drukt u op de spatiebalk en laat u deze weer los. Verplaats nu uw cursor naar het element dat u wilt vastleggen. Terwijl u de muis beweegt, wordt elk element waar de cursor overheen gaat gemarkeerd. Wanneer het juiste element is gemarkeerd, klikt u met de muis. Dat is alles. Je hebt nu een schone, gebruiksklare schermopname van het specifieke element dat je wilde. Trouwens, afbeeldingen die op deze manier zijn vastgelegd, worden op uw bureaublad opgeslagen en hebben een naam die begint met ‘Screen Shot’ en de datum en tijd.

Knopinfo en andere problemen

Tooltips, die stukjes tekst die zo nu en dan opduiken wanneer u uw cursor over een schermelement beweegt, zoals een knop, pictogram of link, kunnen verrassend moeilijk zijn om vast te leggen in een screenshot. De reden is dat sommige ontwikkelaars de tooltip zo instellen dat deze verdwijnt zodra er een klik of toetsaanslag plaatsvindt. Normaal gesproken is het een goed idee om de knopinfo uit de weg te ruimen terwijl een gebruiker blijft communiceren met een app. Maar in het geval van het maken van een screenshot kan dit een probleem zijn, omdat de tooltip verdwijnt zodra je de screenshot-toetsaanslagen gebruikt. Het probleem met het verdwijnen van knopinfo is sterk afhankelijk van hoe de app is gecodeerd, dus ga er niet vanuit dat tooltips altijd zullen verdwijnen zodra je een screenshot probeert te maken. Geef in plaats daarvan de hierboven beschreven screenshot-techniek een kans. Als het niet werkt, probeer dan deze kleine truc: je kunt de Grab-app gebruiken om na een kleine vertraging een screenshot te maken van het hele bureaublad van je Mac. Deze getimede schermafbeelding geeft je extra tijd om een ​​actie uit te voeren, zoals het openen van een menu of de muisaanwijzer op een knop, zodat er knopinfo verschijnt net op tijd om de schermafbeelding te maken, en aangezien er geen toetsaanslagen of muiskliks nodig zijn, tooltip verdwijnt niet op het moment dat de foto wordt gemaakt.

Grab gebruiken om knopinfo vast te leggen

  1. Lancering Grijpen, gelegen in uw /Toepassingen/Hulpprogramma’s map.
  2. Van de Gevangen nemen menu, selecteer Getimed scherm.
  3. Er wordt een klein dialoogvenster geopend met een knop om Timer te starten of de schermopname te annuleren. Klikken op de Timer starten knop start een aftelling van tien seconden naar een opname op volledig scherm.
  4. Terwijl het aftellen loopt, voert u de taak uit, zoals de muisaanwijzer op een knop voor een tooltip, om de afbeelding te produceren die u wilt vastleggen.
  5. Nadat het aftellen is afgelopen, wordt het beeld vastgelegd.

Schermafbeeldingen kunnen worden opgeslagen in verschillende bestandsindelingen, waaronder JPEG, TIFF, PNG en andere. U kunt het formaat van de schermafbeelding wijzigen door de instructies te volgen in: