Skip to content

Scroll snel naar boven in een e-mail in iPhone Mail

10 de juli de 2021
GettyImages 973347832 5b3ceae346e0fb0037b16609

Wat te weten

  • iPhone: Tik op de iPhone-statusbalk in de rechterbovenhoek, waar u de batterij- en signaalsterkte-indicatoren ziet.
  • iPad: tik op de lege ruimte hierboven Postvak IN bovenaan de berichtenlijst. Als je in een e-mail naar beneden hebt gescrold, tik je op het lege gebied boven de e-mail.

Scrollen in de iPhone- en iPad Mail-app is eenvoudig. Als u echter eenmaal naar beneden scrolt, heeft u een truc nodig om te voorkomen dat u steeds opnieuw moet vegen om weer bovenaan het bericht of de mailbox te komen. Leer hoe u met een iOS-apparaat snel naar de bovenkant van een e-mail of mailbox kunt scrollen.

Eén tik naar de bovenkant van een e-mail of mailbox: iPhone

Snel naar het begin van een e-mail of mailbox gaan in iPhone Mail:

  • Druk op iPhone-statusbalk in de rechterbovenhoek, waar u de batterij- en signaalsterkte-indicatoren ziet.
  • Hetzelfde proces werkt om naar de bovenkant van de berichtenlijst van een map te scrollen. Tik op de rechterbovenhoek van de statusbalk om naar de bovenkant van uw mailbox te gaan.

Eén tik naar de bovenkant van een e-mail of mailbox: iPad

De methode om naar het begin van een e-mail of mailbox te gaan in de iPad Mail-app is anders dan op een iPhone. Het werkt net zo goed – nadat je het de eerste keer hebt gevonden.

  • Als je in de lijst met berichten naar beneden hebt gescrold en snel naar de bovenkant van de lijst wilt terugkeren, tik je op de lege ruimte direct erboven Postvak IN bovenaan de berichtenlijst.
  • Als je in een afzonderlijke e-mail naar beneden hebt gescrold, tik je op het lege gebied boven de e-mail. De positie is gevoelig. Richt op het middelpunt van de breedte van de e-mail en op de bovenrand van het scherm om terug te keren naar de bovenkant van de e-mail.

iPad Mail naar boven scrollen

Snel scrollen en springen in iPhone Mail

Hier zijn een paar tips voor het navigeren door uw iPhone-e-mails en inboxen:

  • Keer terug naar de lijst met mailboxberichten: Als je een bericht hebt geopend, tik je op de Terug link in de linkerbovenhoek van het scherm om terug te gaan naar de berichtenlijst. De link kan zeggen: Postvak IN, Brievenbussen, of de naam van de serviceprovider. U keert terug naar het gedeelte van het scherm waar u de e-mail hebt geopend in plaats van naar de bovenkant van de berichtenlijst te gaan.
  • Scroll naar het volgende of vorige bericht met behulp van de pijlen: gebruik de twee pijlen in de rechterbovenhoek van het scherm, onder de statusbalk, om het volgende bericht te openen of terug te keren naar het vorige bericht. Tik op deze pijlen om door je mailbox te gaan zonder terug te keren naar de lijst met berichten. Ze zijn bovenaan elke e-mail zichtbaar, ook als je naar beneden scrolt in het bericht.
  • Keer terug naar de berichtenlijst van de mailbox en spring dan naar het begin van de berichtenlijst: Als u een bericht hebt geopend en wilt terugkeren naar de berichtenlijst en vervolgens naar de bovenkant van de lijst wilt springen, gebruikt u twee keer tikken. Tik eerst op de Terug link (of hoe de link ook heet) in de linkerbovenhoek onder de statusbalk. Tik vervolgens op de Statusbalk in de rechterhoek om terug te keren naar de bovenkant van de berichtenlijst. Als u een berichtreeks hebt geopend, werkt deze snelkoppeling mogelijk niet zoals verwacht.