Skip to content

Selecteer Audio in en uit in de menubalk van uw Mac

19 de juli de 2021
young woman with pink hair listening to music via laptop at home 769729445 5a36dfedaad52b0036c213f3 5c057421c9e77c0001694fb9

Gebruik makend van Systeemvoorkeurs > Geluid is de standaardmethode voor het selecteren van een audio-ingang of -uitgang, maar het is omslachtig. Gebruik in plaats daarvan deze eenvoudige truc om audiovoorkeuren snel te wijzigen. De informatie hier is geverifieerd in macOS 10.15 (Catalina), maar zou ook van toepassing moeten zijn op oudere versies van macOS en OS X.

De optietoets gebruiken

Als u op het volumepictogram in de menubalk bovenaan uw scherm klikt, worden de volumebalk, beschikbare uitvoerapparaten en een link naar Geluidsvoorkeuren. Het pictogram ziet eruit als een kleine luidspreker.

macOS-geluidsknop in menubalk

Houd . ingedrukt om dezelfde keuzes plus beschikbare invoer te zien keuze terwijl u het volumepictogram in de menubalk selecteert.

macOS-volumeknop + optietoets

Dit is slechts een voorbeeld van de vele extra functies en functies die u in macOS kunt gebruiken met een speciale wijzigingstoets. Afhankelijk van je Mac-model en -configuratie heb je naast de interne microfoon van je computer mogelijk verschillende audiobronnen. Audio-uitgangskeuzes kunnen naast je interne luidsprekers ook koptelefoons, Apple TV’s, externe luidsprekers en meer zijn. Deze opties verschijnen ook in de Geluid voorkeurenpaneel.

Als u de volumeregeling niet ziet in de menubalk

Om een ​​ontbrekend pictogram voor volumeregeling in uw menubalk weer te geven:

  1. Selecteer Systeem voorkeuren in het dock, vanuit het Apple-menu of in de Finder op Toepassingen > Systeem voorkeuren.

    Schermafbeelding van het selecteren van Mac-systeemvoorkeuren in het Apple-menu

  2. Klik Geluid.

    macOS-systeemvoorkeuren

  3. In Uitgang:, vink het vakje aan naast Toon volume in menubalk.

    macOS Geluidsvoorkeurenpaneel