Skip to content

ShelbyRenae: een streaming-imperium bouwen met authenticiteit

2 de juli de 2021
ImagefromiOS 9a95e65871f04396b53fda8e27a7c2c8

ShelbyRenae, koningin van de ‘meisjes en homo’s’, is een krachttoer in het vormgeven van een gemeenschap van niet-traditionele gamers met haar eigen persoonlijke merk TikTok-finesse en geestige verstandhouding.

“Iedereen kan een maker zijn; we zijn niet speciaal”, zei ze in een e-mailinterview met Lifewire. “Ik had er altijd al naar gestreefd om een ​​YouTuber te worden, maar ik denk dat ik, net als veel mensen, het gewoon zag als iets dat onrealistisch was…” “[H]met het idee om te streamen, had ik zoiets van, ik kan eigenlijk gewoon daar zitten en een spel spelen, en als een persoon komt en hallo zegt, kunnen we vrienden zijn … Binnen slechts een paar streams had ik een handvol mensen en eindigde er verliefd op.” Terwijl ze verliefd werd op streaming, werd het publiek verliefd op haar. Ze heeft een enorme, toegewijde aanhang gecultiveerd op sociale mediaplatforms. Ze heeft 1,2 miljoen volgers verzameld op haar TikTok alleen, en meer dan 550.000 volgers abonnees tussen haar aanwezigheid op Twitch en YouTube.

Snelle feiten

  • Naam: ShelbyRenae
  • Leeftijd: 24 jaar oud
  • Van: Geboren in Californië, maar voornamelijk opgegroeid in Idaho nadat haar familie besloot uit de Golden State te verhuizen om zich in een meer bescheiden Midwest-gemeenschap te vestigen.
  • Willekeurig genot: Feest centraal! ShelbyRenae houdt van een goede videogame in feeststijl. Toen ze opgroeide, waren enkele van haar favorieten Mario Kart en Rock Band. Ze begon pc-gaming met de juggernaut MMORPG, World of Warcraft.
  • Sleutelcitaat of motto om naar te leven: “Je kunt nooit winnen of verliezen als je de race niet loopt.”

Gamen voor het leven

Beïnvloeders en ontluikende sociale media-persoonlijkheden waren een integraal onderdeel van Renae’s jonge leven dat opgroeide in de rustige buitenwijken van Idaho’s natuurlijke haven van het ongerepte, ruige landschap. Oorspronkelijk een Californiër, was het hier in de zonnige heuvels waar haar liefde voor gamen werd geboren. Gamen werd al vroeg een fascinatie voor zowel Renae als haar zus. Haar ouders stemden ermee in en kochten het duo een paar bijpassende Game Boy-kleuren voor Kerstmis toen ze nog maar 5 jaar oud was. “We hadden ook een gezinscomputer die mijn vader voor zijn werk gebruikte, en we hadden een paar oude cd-games waar mijn zus en ik ruzie over hadden”, herinnert ze zich. Haar vader was een computertechnicus met zijn eigen reparatiebedrijf, dus technologie was een integraal onderdeel van hun leven toen ze opgroeiden.

Haar moeder, een bankier, zou tijdens Renae’s vroege adolescentie een hele kamer inrichten die gewijd was aan hun ‘spelverslaving’, waar zij en haar zus konden verdwalen in de fantastische werelden van hun favoriete games. Slechts een paar jaar later was ze aan het sparen om haar oude games, consoles en computers te kopen, en uiteindelijk begon ze met streamen als niets meer dan een hobby. Ze wist niet dat ze een van die makers van inhoud zou worden waar ze dol op was, zoals de inmiddels ter ziele gegane comedy-gamer en de zelfverklaarde trol MsHeartAttack. “Ik herinner me dat ik enorm genoten heb van haar inhoud, en het is een beetje vergelijkbaar met de inhoud die ik vandaag maak”, zei ze, en beschreef haar connectie met makers van game-inhoud. “Ze heeft me zeker geïnspireerd. Het was de eerste keer dat ik een vrouw zag die voicechats had, en met succes.”

Comfort creëren

Haar streamingcarrière begon officieel op 17 oktober 2014, nadat ze de zenuwen had opgewerkt om op “Go Live!” knop en start haar eerste Twitch-stream. Het was een langzame start, maar ze verdiende de felbegeerde Twitch Partner-status in minder dan een jaar. Streamen was niet altijd gemakkelijk voor de Fortnite-brandbrand. Haar houvast vinden was moeilijk. Renae herinnert zich een aanvankelijk onstabiel streamingschema tussen onderbroken pauzes en een publiek bij mooi weer met hoge pieken en lage dieptepunten. “Ik heb nogal wat pauzes genomen en zelfs gewisseld tussen streamingplatforms voordat ik betaalde deals opnam of gewoon mijn opties verkende, maar ik kom altijd weer terug op Twitch”, zei ze. Op zijn minst zou een onderbreking van een jaar ertoe leiden dat ze terugkeert naar het figuurlijke kerkhof. “Iedereen [in my audience] was zo goed als weg.” Haar reddende genade was geen bekende game-site. Het was TikTok. Haar vriendin introduceerde haar bij de app en nu is het haar grootste platform. In minder dan een jaar heeft ze een enorme aanhang verzameld op de korte -formulier video-app.

Twitch Streamer ShelbyRenae

Iets eerder, in 2018, begon ze ook YouTube-video’s te maken met inhoud die was ontdaan van haar urenlange streams. Deze nieuwe oogst van volgers bracht de streamer ertoe haar leven opnieuw te wijden aan het fulltime maken van inhoud. “Ik vind het heerlijk om hun troostschepper te zijn”, zei de streamer. “Of dat nu mijn video’s is of op de loer ligt in mijn streams, het voedt absoluut mijn ziel om dat voor zelfs maar één persoon te zijn.” Renae nam een ​​sprong in het diepe en na 6 1/2 jaar is het meer dan de moeite waard geworden, zei ze. Met een flexibel schema en een carrière gecentreerd rond haar favoriete hobby. Een hele reeks virale video’s zal dat doen. Haar TikTok heeft 30 miljoen likes verzameld, en haar topvideo kreeg in het bijzonder 19,2 miljoen views, allemaal dankzij haar typische stijl van druipend sarcasme en levendige humor. Haar reis naar digitale sterrendom was een moeilijke, en ze is de eerste om het toe te geven, maar ze voelt zich op haar gemak waar ze is en is niet van plan het te vertragen. “Het is belangrijk om eraan te blijven werken als niemand klapt. [I]Het is ook belangrijk om niet al je eieren in één mand te leggen en verschillende platforms uit te proberen, omdat sommige gemakkelijker zijn om op te groeien dan andere”, eindigde ze. Haar meest bemoedigende advies voor opkomende makers van inhoud? “Wees authentiek!” zo veroverde ze de harten van miljoenen en hoopt ze er nog een miljoen te vangen.