Skip to content

‘SimCity 4’: het onderwijssysteem

10 de juli de 2021
SimCity 4 57c6f4e05f9b5855e51c8f45

In het echte leven opent onderwijs kansen die je anders misschien niet zou zien. Hetzelfde geldt voor SimCity 4. Je inwoners hebben onderwijs nodig om betere banen te krijgen en commerciële en hightech-industrieën naar je stad te halen.

Vroeg beginnen met onderwijs

Als het doel van je stad is om een ​​industriepark te worden, wil je misschien het onderwijs beperkt of helemaal niet houden. Als Sims een opleiding hebben genoten, willen ze naast industriële mogelijkheden ook andere banen. Dat gezegd hebbende, bouwen we graag een basisschool in de beginfase van de stad. Op deze manier zal de bevolking van de stad eerder vroeger dan later intellectueel gaan groeien. Je kunt het je veroorloven om onderwijsgebouwen te bouwen zonder een groot budget te hebben als je elk onderwijsgebouw microbeheert. Als je op een gebouw klikt, heb je de mogelijkheid om het budget voor capaciteit en bussen te wijzigen. Profiteer hiervan en verspil geen geld door te betalen voor een grote capaciteit als je maar een paar studenten hebt. Kaartdekking is ook de sleutel. Plan vooruit zodat u kunt bouwen zonder grote overlappingen. Blijf uit de buurt van de randen van de kaart, anders verliest u waardevolle dekking. EQ staat voor onderwijsquotiënt. Sims beginnen met een laag EQ in het begin van een stad, maar krijgen meer als ze naar school gaan. Nieuwe sims die in de stad zijn geboren, beginnen met een deel van het EQ van hun ouders, waardoor elke nieuwe generatie Sims slimmer begint. Hoe slimmer ze beginnen, hoe hoger hun EQ kan zijn als ze volwassen zijn.

De onderwijsgebouwen

Naarmate je stad groeit, verdien je meer educatieve gebouwen. Beloningen zijn onder meer een grote basisschool, een grote middelbare school, een privéschool en een universiteit. Je hebt eerst een reguliere basisschool en middelbare school nodig. Naarmate u uitbreidt, moet u meer scholen toevoegen. Probeer de gebouwen met grote capaciteit zo vroeg mogelijk toe te voegen. Hoeveel je er nodig hebt, hangt sterk af van het type stad en de kaartgrootte. Grote kaarten kunnen 8 of 9 nodig hebben, terwijl kleine 3 of 4 middelbare scholen nodig hebben. Bibliotheken en musea hoeven niet meteen toegevoegd te worden, wacht maar tot je een stabiel onderwijssysteem hebt. We houden de onderwijsgebouwen graag bij elkaar, dus laten we ruimte over voor een middelbare school, basisschool en een bibliotheek. Ze hebben een vergelijkbare dekking, dus het maakt de kaart een beetje gemakkelijker.