Skip to content

Siri gebruiken op een Mac

31 de juli de 2021
GettyImages 709138983 5c7744aac9e77c00012f8165

Op je iPhone is het eenvoudig om Siri te vragen een opdracht uit te voeren. Maar wat gebeurt er als u uw iPhone niet bij de hand hebt terwijl u op uw computer werkt? Je kunt Siri ook op je Mac gebruiken. Het is snel en gemakkelijk, waardoor het de perfecte metgezel is voor uw iMac of MacBook. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op elke Mac met macOS Sierra of hoger.

Hoe Siri op Mac in te schakelen

Wanneer u voor het eerst een nieuwe Mac aanschaft, wordt u tijdens het instellen gevraagd om Siri in te schakelen. Als u die stap echter overslaat, moet u Siri inschakelen voordat u het kunt gebruiken.

 1. Klik op uw Mac op de appel pictogram in de linkerbovenhoek van uw scherm.

 2. Kies in het menu Systeem voorkeuren.

 3. Klik in Systeemvoorkeuren op Siri om het Siri-voorkeurenvenster te openen.

  Systeemvoorkeuren op Mac

 4. Klik onder het Siri-pictogram in het venster op Vraag Siri inschakelen.

  Siri-voorkeurenvenster op Mac

  Controleer of de Toon Siri in de menubalk is geselecteerd voordat u het venster sluit. Hierdoor vind je Siri makkelijk terug in je menubalk bovenin je scherm.

 5. Als u klaar bent, kunt u het voorkeurenvenster sluiten.

Vraag Siri op Mac openen en gebruiken

Nu Siri is ingeschakeld op je Mac, zou je het Siri-pictogram in de rechterbovenhoek van je scherm moeten kunnen zien. Vanaf hier kun je Siri voor veel verschillende opdrachten gebruiken.

 1. Om Siri te openen, klikt u eenvoudig op de Siri pictogram bovenaan uw scherm, in uw dock of op uw Touch Bar. Of u kunt . ingedrukt houden Command-toets + spatiebalk totdat Siri reageert. Met de nieuwste versies van Mac kun je gewoon “Hey Siri” zeggen om Siri op je computer te openen. Deze functie is alleen beschikbaar op MacBook Pro (15-inch, 2018), MacBook Pro (13-inch, 2018, vier Thunderbolt 3-poorten), MacBook Air (Retina, 13-inch, 2018) en iMac Pro.

 2. Wanneer Siri wordt geopend, ziet u het Siri-venster rechtsboven in uw scherm verschijnen. Zeg gewoon uw opdracht en wacht tot Siri reageert.

Wat kan ik Siri vragen om te doen?

Siri op Mac heeft honderden opdrachten die je kunt gebruiken om het navigeren op je Mac eenvoudiger en sneller te maken. Hier zijn verschillende commando’s die je nu kunt uitproberen:

 • Wat is het weer?r: Als je Siri naar het weer vraagt, krijg je de huidige voorspelling in je Siri-venster.
 • Safari openen: Deze opdracht opent Safari voor gebruik. Je kunt Siri ook vragen om andere browsers zoals Chrome of Firefox te openen.
 • Vind al mijn recente documenten: Met deze opdracht maakt Siri een lijst met alle recente documenten die op uw Mac zijn gemaakt.
 • Spotify openen: Wil je naar muziek luisteren op je favoriete muziek-app? Vraag Siri om het te openen. Als je muziek op je apparaat hebt staan, kun je Siri ook vragen om iets specifiekers af te spelen.
 • Zoek tweets van X: je kunt Siri vragen om tweets van iemand specifiek te zoeken.
 • FaceTime X: Wil je iemand FaceTimen? Deze opdracht zorgt ervoor dat Siri een FaceTime-gesprek start met iemand uit je contactenlijst.
 • Vind boeken geschreven door X: Goed lezen nodig? Deze opdracht zorgt ervoor dat Siri iBooks opent met de boeken van uw auteur klaar en klaar.
 • Voeg een afspraak toe: Siri vragen om een ​​afspraak te maken voor uw datum en tijd. Siri zal de vergadering aan uw agenda toevoegen en zelfs verwijderen als u dat wilt.

Wil je weten wat Siri nog meer kan doen? Open Siri en vraag “Wat kan je doen” voor een lijst met nog meer voorbeelden.

Hoe Siri op Mac aan te passen

Siri kan volledig worden aangepast aan uw unieke voorkeuren. Volg deze snelle stappen om te beginnen met aanpassen.

 1. Klik op de appel pictogram in de linkerbovenhoek van uw scherm.

 2. Kiezen Systeem voorkeuren.

 3. Klik vervolgens op Siri in de lijst met opties.

  Systeemvoorkeuren op Mac

 4. In het Siri-scherm kun je de sneltoets, taal en Siri-stem aanpassen. Je kunt spraakfeedback van Siri ook in- of uitschakelen, afhankelijk van je voorkeuren.

  Schermafbeelding van taalvoorkeuren voor Siri op Mac

 5. Nadat u al uw noodzakelijke wijzigingen hebt aangebracht, sluit u het Siri-voorkeurenvenster.

Siri-hacks voor uw Mac die u moet weten

Naast de eenvoudige Siri-opdrachten, zijn er hacks die u kunt gebruiken om Siri echt voor u te laten werken. Laten we beginnen met het inschakelen van Type to Siri, waarmee u een reactie op Siri kunt typen zonder te spreken.

Typ naar Siri

 1. Selecteer de appel pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm en klik vervolgens op Systeem voorkeuren.

 2. Klik Toegankelijkheid.

  Toegankelijkheid in macOS Systeemvoorkeuren

 3. Scroll naar beneden en klik op Siri.

  Toegankelijkheidsopties op Mac

 4. Hier, klik Schakel Type in op Siri om het aan te zetten. Nu kunt u uw opdrachten naar Siri typen in plaats van ze hardop uit te spreken.

Siri-resultaten opslaan

Een andere geweldige hack is de mogelijkheid om Siri-resultaten op te slaan in het Berichtencentrum, zodat je ze de volgende keer gemakkelijk kunt vinden. Bovendien blijft de informatie altijd up-to-date.

 1. Open Siri met uw sneltoets, Touch Bar, klik op het pictogram in uw dock of klik op de Siri icoon bovenaan je scherm.

 2. Zeg of voer uw Siri-opdracht in. Zodra Siri reageert, ziet u een plusteken naast het resultaat.

 3. Klik op de Plus (+) om de resultaten toe te voegen aan het Berichtencentrum om ze veilig te bewaren.

Wat te doen als Siri niet werkt?

Probeer je Siri op je Mac te openen, maar krijg je alleen “probeer het later opnieuw”-berichten of helemaal geen berichten? Er zijn een paar dingen die je kunt proberen.

 • Controleer je netwerkinstellingen: Begin door ervoor te zorgen dat u bent verbonden met internet. Siri vereist dat uw apparaat is aangesloten voor correct gebruik.
 • Zorg ervoor dat je Siri correct hebt ingeschakeld: Als je het Siri-pictogram mist, controleer dan of Siri correct is ingeschakeld door je Systeemvoorkeuren te controleren.
 • Zorg ervoor dat er geen beperkingen zijn ingesteld voor Siri: U kunt dit doen door naar uw Systeemvoorkeuren te gaan en vervolgens naar Ouderlijk toezicht. In Overige kun je controleren of Siri en Dicteren niet zijn uitgeschakeld.
 • Controleer je microfoons: uw microfoon werkt mogelijk niet goed als Siri niet reageert. U kunt uw microfooninstellingen controleren onder Systeemvoorkeuren.