Skip to content

Sjabloon gebruiken om te publiceren in Elsevier Journals

20 de juli de 2021
GettyImages 626830901 5fa63ac642fe4ace9d947a36235b0153

De in Amsterdam gevestigde uitgeverij Elsevier is een wereldwijd bedrijf dat meer dan 2.000 tijdschriften met medische, wetenschappelijke en technische informatie publiceert, samen met honderden boeken per jaar. Het vermeldt deze tijdschriften op haar website en biedt tools en richtlijnen voor auteurs om tijdschriftartikelen, recensies en boeken in te dienen. Hoewel inzendingen richtlijnen moeten volgen, is het gebruik van sjablonen optioneel. Elsevier biedt slechts enkele Word-sjablonen voor het gebruik van haar auteurs en benadrukt dat het volgen van de richtlijnen die per tijdschrift worden vermeld belangrijker is dan het gebruik van een sjabloon. Een inzending kan vóór beoordeling worden afgewezen als het manuscript niet aan de richtlijnen voldoet. Microsoft Word-documenten die de richtlijnen van een specifiek tijdschrift volgen, zijn acceptabel voor alle inzendingen. De beperkte sjablonen van de site zijn alleen beschikbaar voor het opmaken van inzendingen in bepaalde wetenschappelijke gebieden.

Elsevier Journal-publicatiesjablonen

Op de Elsevier-website kunnen sjablonen worden gedownload die specifiek zijn voor de publicaties van de Bioorganic & Medicinal Chemistry en Tetrahedron-familie. Deze optionele sjablonen kunnen worden geopend in Word en bevatten instructies over hoe u de sjablonen het beste kunt gebruiken. De website van Authorea bevat een selectie van sjablonen. Zoek op “Elsevier” en download vervolgens het sjabloon dat geschikt is voor uw dagboek. Momenteel omvatten de sjablonen bij Authorea:

 • Elsevier Vancouver
 • Elsevier Harvard 2 (voor gebruik ter voorbereiding van inzendingen voor Genetica)
 • Elsevier Software X
 • Elsevier Harvard (met titels)

Richtlijnen voor Elsevier Tijdschriften

Veel belangrijker dan het gebruik van een tijdschriftsjabloon is het naleven van de richtlijnen voor een specifiek tijdschrift. Die richtlijnen staan ​​vermeld op de Elsevier homepage van elk tijdschrift. De informatie varieert, maar bevat over het algemeen ethische informatie, een copyrightovereenkomst en open access-opties. De richtlijnen hebben ook betrekking op:

 • De voorkeursstructuur van de artikelinzending voor het tijdschrift.
 • De abstracte inhoud.
 • Trefwoorden en hoogtepunten.
 • De juiste opmaak voor video, illustraties en gegevens.

Slecht Engels is een veelvoorkomende reden voor afwijzing. Auteurs wordt aangeraden hun manuscripten zorgvuldig te proeflezen of professioneel te laten redigeren. Elsevier biedt in haar WebShop bewerkingsdiensten aan, samen met illustratiediensten.

Elsevier Tools voor auteurs

Elsevier publiceert een gids “Get Gepubliceerd” en “Hoe te publiceren in wetenschappelijke tijdschriften” in pdf-formaat om te downloaden door auteurs. De site publiceert ook regelmatig lezingen die van belang zijn voor schrijvers op specifieke gebieden en onderhoudt een webpagina voor Auteursservices met andere hulpmiddelen en informatie voor auteurs. Elsevier moedigt schrijvers aan om de gratis Mendeley-app voor Android- en iOS-apparaten te downloaden. Mendeley is een academisch sociaal netwerk en referentiemanager. De app is bedoeld voor onderzoekers, studenten en kenniswerkers. Hiermee kunt u bibliografieën genereren, papers importeren uit andere onderzoekssoftware en toegang krijgen tot uw papers. De app maakt het eenvoudig om online samen te werken met andere onderzoekers.

Elsevier Stapsgewijze publicatieproces

Auteurs die werken aanleveren bij Elsevier volgen een specifiek publicatieproces. De stappen van dit proces zijn:

 • Een geschikt tijdschrift vinden (met Elsevier’s Journal Finder of door te bladeren door Elsevier’s tijdschriftenlijst).
 • Je paper voorbereiden voor verzending.
 • Inleveren en reviseren.
 • Uw inzending volgen.
 • Uw geaccepteerde artikel volgen.
 • Delen en promoten.

Acceptatie van uw tijdschriftinzending bevordert uw onderzoek en bevordert uw carrière.