Skip to content

Slim zoeken beheren in Safari voor Mac

18 de juli de 2021
GettyImages 89444069 57d30bdf3df78c5833459420

Het Smart Search-veld bovenaan de Safari-browser werkt als een adresveld en een zoekveld. Voer een webpaginanaam of URL in om naar een webpagina te gaan, of voer een woord of woordgroep in om een ​​zoekopdracht te starten. Wanneer u tekst in dit veld invoert, doet Safari suggesties op basis van de invoer. Het wijzigt aanbevelingen terwijl u doorgaat met typen. Elke suggestie is afkomstig van verschillende bronnen, waaronder uw browse- en zoekgeschiedenis, favoriete websites en Apple Spotlight. Hier leest u hoe u deze bronnen beheert. Informatie in dit artikel is van toepassing op macOS Catalina (10.15), macOS Mojave (10.14), macOS High Sierra (10.13), macOS Sierra (10.12), OS X El Capitan (10.11), OS X Yosemite (10.10), OS X Mavericks ( 10.9) en OS X Mountain Lion (10.8).

Beheer de Safari Smart Search-standaardzoekmachine

U kunt de bronnen wijzigen die Safari gebruikt om suggesties te doen, evenals de standaardzoekmachine van de browser.

 1. Open de Safari browser door het pictogram in het Dock te selecteren.

 2. Selecteer Safari in de menubalk bovenaan het scherm. Wanneer het vervolgkeuzemenu verschijnt, selecteert u Voorkeuren.

  Pad naar Safari-voorkeuren op een Mac

 3. Selecteer de Zoeken tabblad bovenaan het scherm dat wordt geopend om de zoekvoorkeuren van Safari weer te geven in twee secties: zoekmachine en slim zoekveld.

  Safari-zoekvoorkeuren op een Mac

 4. Selecteer de Zoekmachine vervolgkeuzemenu en kies uit Google, Bing, Yahoo of DuckDuckGo om uw favoriete zoekmachine op te geven. De standaardoptie is Google.

  Een menu met de zoekmachines voor gebruik met Safari

 5. Als u niet geïnteresseerd bent in de standaardzoekmachine die suggesties biedt, die Safari opneemt in de resultaten van het Smart Search-veld, schakelt u deze functie uit door de Suggesties voor zoekmachines opnemen selectievakje.

  Optie om Safari-suggesties op te nemen in Voorkeuren

  Safari Smart Search Field-voorkeuren beheren

  De Slim zoekveld sectie biedt de mogelijkheid om aan te geven welke gegevenscomponenten de browser gebruikt bij het doen van suggesties. Elk van de vier suggestiebronnen is standaard ingeschakeld. Om er een uit te schakelen, verwijdert u het vinkje in het vak ernaast door er eenmaal op te klikken. De suggestiebronnen zijn:

  • Safari-suggesties opnemen: De ingebouwde zoekservice van het besturingssysteem, Spotlight, verkent verschillende gebieden, waaronder de bestanden op uw harde schijf, apps en muziekbestanden, samen met Wikipedia-inhoud en meer.
  • Snel zoeken op de website inschakelen: Veel websites bieden een geïntegreerde zoekmachine waarmee u naar inhoud op die site kunt zoeken. Safari biedt in sommige gevallen snelkoppelingen naar deze zoekopdrachten, zodat u sites kunt zoeken vanuit het Smart Search-veld. Om te zien welke sites uw Safari-installatie momenteel ondersteunt met deze functie, selecteert u Websites beheren.
  • Tophit op de achtergrond vooraf laden: Safari kan stil het topresultaat in de standaardzoekmachine van de browser laden voor de zoektermen die u invoert. Gebruikers die browsen op beperkte dataverbindingen, schakelen deze functie meestal uit.
  • Toon favorieten: Uw opgeslagen favorieten, voorheen bekend als bladwijzers, kunnen worden opgenomen als een suggestiebron voor slimme zoekvelden.

  Toon volledig websiteadres

  Safari toont alleen de domeinnaam van een website in het Smart Search-veld. Eerdere versies toonden de volledige URL. Als u terug wilt naar de oude instelling en volledige webadressen wilt bekijken, voert u de volgende stappen uit.

 6. Open de Safari Voorkeuren dialoog.

 7. Ga naar de Geavanceerd tabblad.

  De Safari-voorkeuren met het tabblad Geavanceerd showing

 8. Selecteer de Toon volledig websiteadres selectievakje.

  Safari Advanced-voorkeurenscherm op een Mac