Skip to content

Slimme afspeellijsten maken in Apple Music en iTunes

3 de augustus de 2021
GettyImages 922710676 94f4842dfe3d46829ce10518b2f67e97

Wat te weten

 • Ga naar Bestand > Nieuw > Slimme afspeellijst; of klik met de rechtermuisknop Afspeellijsten > Nieuwe slimme afspeellijst; of druk op Controle+Alt+N (Winnen) of Keuze+Opdracht+N (Mac).
 • Regels instellen: Selecteer een categorie (zoals Artiest) en voer een naam of trefwoord in om te matchen. Klik + om meer regels toe te voegen. Selecteer Grens aan grenzen toe te voegen.
 • Klik Geselecteerd door om te kiezen hoe u nummers selecteert. Klik Live bijwerken om de slimme afspeellijst voortdurend bij te werken. Als u klaar bent, selecteert u OK.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je slimme afspeellijsten maakt in Apple Music of iTunes met behulp van regelsets om interessante en leuke mixen te maken. De informatie hier is van toepassing op zowel iTunes als Apple Music. Op de Mac werd iTunes in 2019 vervangen door Apple Music. Op pc’s is iTunes nog steeds de muziekbeheersoftware van Apple.

Een slimme afspeellijst maken in Apple Music en iTunes

Misschien wilt u een slimme afspeellijst maken met nummers die u in de afgelopen 30 dagen met vijf sterren hebt beoordeeld, meer dan 50 keer hebt afgespeeld of aan uw bibliotheek hebt toegevoegd. Door regels voor slimme afspeellijsten in te stellen, werkt de muziekservice automatisch de nummers van een afspeellijst bij wanneer uw muziekbibliotheek verandert. Er zijn drie opties om een ​​slimme afspeellijst te maken in Apple Music en iTunes: via het menu Bestand, je muis of een sneltoets.

Gebruik het menu Bestand

Ga in Apple Music of iTunes naar Bestand, selecteer Nieuw, kies dan Slimme afspeellijst.

Gebruik de muis

Klik in Apple Music met de rechtermuisknop op de kop Afspeellijsten. Klik in iTunes met de rechtermuisknop op een leeg gebied onder de lijst met afspeellijsten. Selecteer in het pop-upmenu Nieuwe slimme afspeellijst.

Een slimme afspeellijst maken in iTunes

Een sneltoets gebruiken

druk op Control+Alt+N (op Windows) of Optie+Command+N (op een Mac). U kunt alleen slimme afspeellijsten maken op een computer met Apple Music of iTunes. Hoewel slimme afspeellijsten kunnen worden gesynchroniseerd met uw iOS-apparaat, kunt u geen slimme afspeellijst op een apparaat maken.

Regels instellen voor uw slimme afspeellijst in Apple Music en iTunes

Maak vervolgens de regels voor slimme afspeellijsten om de exacte set nummers te genereren die u wilt. Selecteer de criteria die bepalen welke nummers nu en in de toekomst aan je Smart Playlist worden toegevoegd.

 1. In de Slimme afspeellijst dialoogvenster, klik op de vervolgkeuzepijl en kies een categorie. Kies bijvoorbeeld Artiest om nummers van een specifieke muzikant of band toe te voegen.

  Een regel instellen voor een slimme afspeellijst

 2. Voer een naam of trefwoord in om te matchen. Voer bijvoorbeeld in Willie Nelson om de artiesten in je muziekbibliotheek te zoeken en nummers van Willie Nelson toe te voegen.

  Een regel instellen voor een slimme afspeellijst

 3. Om meer regels aan een slimme afspeellijst toe te voegen, klikt u op + om een ​​nieuwe rij toe te voegen en voer vervolgens de overeenkomende criteria in. Voeg bijvoorbeeld een nieuwe rij toe en kies vervolgens de Albumbeoordeling categorie om nummers toe te voegen die hebben 5 sterren. Als u een regel wilt verwijderen, verwijdert u de rij die de regelcriteria bevat. Om een ​​rij te verwijderen, klik op .

  Aanvullende regels instellen in een slimme afspeellijst

 4. Om limieten in te stellen voor de Smart Playlist, selecteer de Grens aan aanvinkvakje, voer een getal in en selecteer vervolgens wat u wilt beperken (bijvoorbeeld items, tijd of bestandsgrootte).

  Een limiet instellen voor een slimme afspeellijst

 5. Klik op de geselecteerd door vervolgkeuzepijl en kies vervolgens hoe u nummers wilt selecteren.

  Een limiet instellen voor een slimme afspeellijst

 6. Mogelijk hebt u sommige nummers in uw bibliotheek ingesteld om niet te synchroniseren met uw iOS-apparaat. Zo ja, en als u slechts enkele nummers met uw Smart Playlist wilt synchroniseren, selecteert u de Overeenkomen met alleen aangevinkte items selectievakje om nummers uit je muziekbibliotheek toe te voegen die een vinkje hebben in het vakje links van het nummer.

  Match alleen aangevinkte items in een slimme afspeellijst

 7. Om de slimme afspeellijst automatisch bij te werken telkens wanneer nieuwe muziek wordt toegevoegd of andere wijzigingen in uw bibliotheek worden aangebracht, klikt u op de Live bijwerken selectievakje.

  Live een slimme afspeellijst bijwerken

 8. Klik OK om de slimme afspeellijst te maken en toe te voegen aan uw lijst met afspeellijsten.

 9. Om de afspeellijst te hernoemen, ga naar Afspeellijsten en klik op de afspeellijst. Klik op de naam van de afspeellijst boven aan het scherm, wacht tot deze bewerkbaar is, typ een naam en druk op Binnenkomen.

Slimme afspeellijsten bewerken

Er zijn drie manieren om uw Smart Playlist:s te bewerken:

 • Sleep een nummer naar een andere locatie in de lijst om de volgorde te wijzigen.
 • Om een ​​nummer uit de afspeellijst te verwijderen (maar niet uit je muziekbibliotheek), selecteer je het nummer en druk je op Verwijderen of klik met de rechtermuisknop op het nummer en selecteer Verwijderen uit afspeellijst.
 • Als u de regels wilt wijzigen die zijn gebruikt om de afspeellijst te maken, selecteert u Regels bewerken, verander dan de instellingen.