Skip to content

Slimme schoenen: het nieuwste draagbare fenomeen

8 de juli de 2021
24339644012 84c9718325 k 5b54d51ec9e77c0037b5c34d 1d0bee7091474e479e3b39b6dbf5fc41

Nee, we hebben het niet over je favoriete oplichtende kicks van de middelbare school – slimme schoenen zijn schoenen die beloven je stappen te volgen, je te helpen bij je training en allround fungeren als activity trackers aan je voeten. De trend heeft het echt een tandje bijgezet (bedoelde woordspeling) op CES 2016, toen Under Armour zijn UA Speedform Gemini 2 Record Uitgeruste schoenen uitbracht, die naar verwachting eind februari debuteren voor ongeveer $ 150. Het bedrijf kondigde ook een uitgebreid systeem voor het volgen van trainingen aan, HealthBox genaamd. Under Armour was natuurlijk niet het enige bedrijf dat slimme schoenen debuteerde op de show; we zagen ook nieuwe producten van iFit, Zhor Tech en Digitsole. Of je er nu wel of niet van overtuigd bent dat een paar slimme schoenen je nieuwste activity tracker moet zijn, blijf lezen om te zien wat deze producten bieden en wat de huidige opties zijn.

De basis

Laten we allereerst niet vergeten dat Nike al Nike+ schoenen aanbiedt die basisstatistieken zoals afstand en snelheid bijhouden. Het verschil met de nieuwste reeks slimme schoenen is dat ze beloven de technologie op te voeren met extra statistieken, en sommige kunnen worden geïntegreerd met andere fitnessapparaten om een ​​vollediger beeld te krijgen van je activiteitsniveaus. Under Armour’s UA Speedform Gemini 2 Record Uitgeruste schoenen zijn een solide voorbeeld van slimme schoenen die erop zijn gericht meer gegevens naar uw trainingsroutine te brengen. Net als een gewone activity tracker om de pols, bevatten ze een chip die statistieken bijhoudt zoals afstand, tempo en paslengte. Net als veel andere apparaten voor het volgen van fitness, kunnen ze automatisch detecteren wanneer de drager rent of anderszins beweegt, en gaan ze naar een “slaapstand” wanneer de drager ze uittrekt en de schoenen niet in gebruik zijn. Misschien wel het coolste van alles, de schoenen slaan informatie op, zoals hoeveel kilometers je er in totaal in hebt gelopen. Zoals hierboven vermeld, is Under Armour lang niet het enige bedrijf dat zich met deze categorie wearables bezighoudt, maar het onderscheidt zich door een aanpak die verder gaat dan schoenen, met een polsband die de hartslag in rust meet, een weegschaal die gewicht en vet meet en een borstband die de verbrande calorieën en uw actieve BPM bijhoudt. Het idee is dat je schoenen een verlengstuk zijn van je fitnessgegevenssysteem – dat, terwijl het extra kosten toevoegt, een vollediger, actiever beeld van je trainingsstatistieken zou kunnen schetsen. Wat betreft de prijs, het lijkt erop dat de meeste slimme schoenen binnen het bereik van $ 150- $ 300 vallen. Er zijn uitzonderingen, zoals de Digitsole van $ 450, maar dit paar lijkt niet eens gericht te zijn op het volgen van je trainingen. Het is “slim” met onder meer step-tracking, voetverwarming en automatisch aanspannen met een druk op de knop. Met andere woorden, het gaat meer om gimmicks dan om het bijhouden van elke statistiek van je training.

Heb je een paar nodig?

Hoewel slimme schoenmakers misschien beweren dat hun intelligente schoenen nauwkeuriger kunnen worden gevolgd dan apparaten die je om je pols draagt, is dat nog steeds niet per se reden genoeg om over te stappen op dit soort schoenen. Ten eerste wil je ervoor zorgen dat je de meest comfortabele hardloop- of sportschoenen draagt ​​- als slimme schoenen niet goed passen, wat heeft het dan voor zin om meer statistieken te krijgen? Houd ook rekening met uw fitnessdoelen. Als je een professionele atleet bent, heb je waarschijnlijk al toegang tot het allernieuwste op het gebied van tracking en stat-monitoring. Als u een marathonloper bent, is er ook geen gebrek aan gespecialiseerde horloges en trackers om u te helpen. En als je een meer casual liefhebber bent, zal je portemonnee beter worden bediend door een meer budgetvriendelijk apparaat. Hoe dan ook, het is nog vroeg voor de nieuwste reeks slimme schoenen, dus tenzij je een early adopter bent, is dit misschien niet het beste moment om je veters aan te trekken.