Skip to content

SMS-back-ups: tekstberichten opslaan

16 de augustus de 2021
PrimaryImage 5b5a36054cedfd0025ddb681

Dit artikel laat zien hoe u een sms-back-up uitvoert op een Android-apparaat en op een iPhone.

Hoe maak je een back-up van tekstberichten op Android

Er is een gemakkelijke manier om een ​​back-up te maken van sms-berichten op je Android-telefoon met behulp van een gratis mobiele app genaamd SMS Backup & Restore. Met deze stappen kunt u berichten opslaan op het apparaat, uw computer, uw e-mail of een online opslagservice:

 1. Download SMS-back-up en herstel uit de Google Play Store en start de app. U moet Android 4.0.3 of hoger hebben om deze app te gebruiken.

 2. Tik in het hoofdmenu op Een back-up instellen beginnen.

 3. Verplaats de schuifregelaars naast Berichten en Telefoongesprekken naar de Op positie om er een back-up van te maken.

 4. Kraan Geavanceerde mogelijkheden om aan te passen waarvan een back-up wordt gemaakt. Kiezen Alleen geselecteerde gesprekken en geef aan of u emoji’s of mms-berichten wilt opnemen, zoals foto’s en video’s. Als u klaar bent, selecteert u Volgende.

 5. Kies waar je de back-up wilt opslaan (Google Drive, Dropbox of OneDrive) en tik vervolgens op Configureren voor uw geselecteerde optie.

 6. Selecteer Log in om uw telefoon te verbinden met uw online account. Kies in het configuratiescherm hoe lang je berichten wilt bewaren. Als u een back-up maakt naar meer dan één service of locatie, herhaalt u deze stap voor elke optie. Kraan Sparen.

 7. Kies hoe vaak u back-ups wilt plannen en selecteer vervolgens Nu backuppen.

  SMS Backup & Restore app-configuratie

  Het is ook mogelijk om SMS-back-ups op een SD-kaart op te slaan of nieuwe of bestaande SMS-back-ups rechtstreeks over te zetten naar een andere Android-telefoon met behulp van de Wi-Fi Direct-functie.

SMS Backup & Restore is niet uw enige optie. Er zijn andere populaire apps die u kunt gebruiken om een ​​back-up van uw sms-berichten te maken, waaronder FonePaw Android Data Recovery, MobiKin Doctor voor Android en Dr. Fone voor Android.

Hoe maak je een back-up van tekstberichten op de iPhone

iPhone-gebruikers hebben toegang tot iCloud, waarmee u een back-up van sms-berichten en andere gegevens op uw telefoon kunt maken. Ga als volgt te werk om back-ups van sms-berichten in iCloud in te schakelen:

 1. Ga naar Instellingen op de iPhone.

 2. Druk op pijl naast je naam.

 3. Kraan iCloud.

 4. Aanzetten Berichten door de schuifregelaar naar de Op/groene positie.

  iCloud-instellingen op iPhone met Berichten ingeschakeld

Wanneer u een bericht verwijdert van een apparaat met iCloud, wordt het verwijderd van alle andere apparaten met dezelfde Apple ID met Berichten in iCloud.

Hoe maak je een back-up van tekstberichten naar iTunes

Apple heeft iTunes verwijderd in macOS Catalina (10.15). Als u iTunes echter nog steeds op een eerdere versie van het besturingssysteem gebruikt, kunt u via iTunes een back-up van uw iPhone-sms-berichten op uw Mac maken:

 1. Sluit uw iPhone aan op uw computer met behulp van de kabel die bij de telefoon is geleverd. iTunes zou automatisch op je Mac moeten openen. Als dit niet het geval is, opent u het handmatig.

 2. Ontgrendel uw iPhone wanneer u daarom wordt gevraagd.

 3. U zou het iPhone-overzichtsscherm moeten zien verschijnen. Als iTunes in plaats daarvan opent naar het iTunes Store-scherm, zoek dan naar de iPhone pictogram hieronder en rechts van de knop Afspelen. Selecteer het om het iPhone-overzichtsscherm te openen.

  iTunes op Mac met het iPhone-pictogram gemarkeerd

 4. Als u eerder automatische back-ups hebt ingeschakeld, wordt uw iPhone automatisch gesynchroniseerd met de computer of iCloud via iTunes, afhankelijk van de door u gekozen optie in het gedeelte Back-ups van het iPhone-overzichtsscherm. Als u automatische back-ups in iTunes niet hebt ingeschakeld en u wilt dit inschakelen, selecteert u iCloud of Deze computer onder Automatisch een back-up maken in het gedeelte Back-ups. Vink vervolgens het vakje aan naast Automatisch synchroniseren wanneer deze iPhone is aangesloten in de Opties gedeelte van het scherm Samenvatting.

  iTunes-apparaatscherm met de "Automatisch een back-up maken" kop gemarkeerd

 5. Selecteer Nu backuppen als iTunes niet is geconfigureerd om automatisch een back-up te maken wanneer de iPhone wordt aangesloten. iTunes maakt een volledige back-up van de gegevens op uw telefoon, inclusief uw sms-berichten. Dit proces duurt enkele minuten.

  iTunes met de knop Nu een back-up maken gemarkeerd

  U kunt ook naar Bestand > Apparaten > Back-up om een ​​eenmalige handmatige back-up te starten.

De iTunes-methode voor sms-back-up is prima als u een volledige back-up wilt van de gegevens op uw telefoon, inclusief uw sms-berichten. Het enige nadeel is dat je geen individuele items kunt kiezen om te herstellen naar je iPhone.

Back-up van tekstberichten op iOS met een app van derden

Als je meer controle wilt over de manier waarop je een back-up van sms-berichten maakt dan met iCloud of iTunes, probeer dan een app van derden. Sommige apps van derden voor back-up van sms-berichten die positieve recensies ontvangen, zijn PhoneRescue, Dr. Fone en Enigma Recovery. Hier leest u hoe u een back-up van sms-berichten kunt maken met Dr. Fone:

 1. Download Dr. Fone voor iPhone en installeer het op uw computer (zowel Windows- als Mac-versies zijn beschikbaar).

 2. Open Dr. Fone op uw computer en selecteer de Herstellen paneel aan de linkerkant van het scherm dat wordt geopend. Als uw iPhone niet is aangesloten op uw computer, wordt u gevraagd deze aan te sluiten met een USB-kabel. Mogelijk moet u deze ook ontgrendelen.

 3. Kies in het linkerdeelvenster een van beide Herstellen van iOS-apparaat, Herstellen van iTunes-back-upbestand, of Herstellen van iCloud-back-upbestand. Om een ​​back-up te maken van berichten die op uw telefoon zijn opgeslagen, selecteert u Herstellen van iOS-apparaat.

  Dr. Fone met de optie Herstellen van iOS-apparaat gemarkeerd

 4. Zorg ervoor dat het vak ernaast Gegevens verwijderd van het apparaat is aangevinkt bovenaan het venster en schakel vervolgens het selectievakje naast . uit Bestaande gegevens op het apparaat aan de onderkant.

  Dr. Fone met de optie "Bestaande gegevens op het apparaat" gemarkeerd

 5. U hebt nog steeds verschillende opties tot uw beschikking in het bovenste gedeelte om verwijderde gegevens van het apparaat te herstellen. Om verwijderde sms-berichten te herstellen, zorgt u ervoor dat het vakje is gemarkeerd met Berichten en bijlagen is nagekeken. Schakel de andere selectievakjes in of uit, afhankelijk van of u dit soort gegevens wilt herstellen.

  Dr. Fone met de optie Berichten en bijlagen gemarkeerd

 6. Selecteer Start scan in de rechterbenedenhoek van het venster. Uiteindelijk verschijnt er een nieuw venster en worden de verwijderde sms-berichten weergegeven zodra ze binnenkomen. Dr. Fone kan de berichten daarna nog een paar minuten blijven herstellen. De app geeft een timer weer in de rechterbovenhoek van het venster.

  Dr. Fone met de Start Scan-knop gemarkeerd

 7. Wanneer Dr. Fone klaar is, selecteert u de sms-berichten die u wilt herstellen en kiest u vervolgens Exporteren naar Mac (of een soortgelijke melding voor uw Windows-computer) in de rechterbenedenhoek van het scherm.