Skip to content

Snel berichten archiveren of verwijderen in iOS Mail

7 de augustus de 2021
GettyImages 894706046 9b83d82ba3f74940812051a93575e88a

Wat te weten

 • Archief: Ga naar Instellingen > Mail > Veegopties > Veeg naar rechts > Archief. Veeg in de Mail-app van links naar rechts over het bericht en tik op Archief.
 • Verwijderen: Ga naar Instellingen > Mail > rekeningen > [your account] > Rekening > Geavanceerd. Onder Verplaats weggegooid, Kiezen Verwijderde mailbox.

De snelste manier om e-mails uit de Mail-app op een iPhone, iPod touch of iPad te archiveren of te verwijderen, is door de veegbeweging te gebruiken (hoewel er een andere manier is om e-mails te verwijderen). Hier leest u hoe u vegen om te verwijderen en vegen om te archiveren instelt met de Mail-app op iPhone-, iPad- en iPod touch-apparaten met iOS 10 of hoger.

Vegen naar archief instellen

Er kunnen veegacties op uw apparaat zijn ingesteld, maar als het vegen van een e-mail niet doet wat u wilt, volgt u deze stappen om te wijzigen wat er gebeurt als u een e-mail naar links of rechts sleept.

 1. Open de Instellingen app.

 2. Ga naar Mail en tik dan op Veegopties.

  E-mail > Veegopties op een iPhone” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-13″ >

 3. Selecteer Veeg naar rechts en Kiezen Archief. E-mailaccounts die Archief hebben als een optie om naar links te vegen, bieden Prullenbak (naast andere opties) om naar rechts te vegen.

  Veegopties op een iPhone

 4. Druk op Thuis om terug te keren naar het startscherm. Als uw apparaat geen startknop heeft, veegt u omhoog vanaf de onderkant van het scherm om terug te keren naar het startscherm.

Nu je de e-mailinstellingen hebt gewijzigd, veeg je van links naar rechts in de Mail-app om berichten te archiveren. Archiveren stuurt een bericht naar de archiveringsmap, die niet in de Inbox staat maar niet in de Prullenbak (je kunt het later nog wel ophalen). Als u een e-mail echter weggooit, wordt deze naar de map Prullenbak gestuurd.

Vegen om te verwijderen instellen

Nieuwere versies van iOS bevatten een aparte set instructies om vegen in te schakelen om te verwijderen.

 1. Ga naar Instellingen > Mail > rekeningen en kies het account waarvoor u swipe-to-delete wilt inschakelen.

 2. Selecteer Rekening > Geavanceerd.

  iOS Mail vegen verwijderen

 3. Onder Verplaats verwijderde berichten naar, selecteer Verwijderde mailbox.

 4. Selecteer Rekening > Klaar.

  iOS Mail vegen verwijderen

  U kunt nu berichten verwijderen door van rechts naar links te vegen en op de Afval icoon.

Swipe-actietips voor iOS Mail

De beste tijd om de door u ingestelde veegactie te gebruiken, is wanneer u een lijst met e-mails bekijkt en snel wilt beslissen wat er met de berichten gebeurt zonder ze te openen. Dit werkt echter alleen als de e-mailinstellingen zijn ingesteld om voorbeelden te tonen. Je vindt deze optie in Instellingen > Mail > Voorbeeld. In de instellingen voor de veegacties kun je ook een veegbeweging gebruiken om een ​​e-mail snel als gelezen te markeren, te markeren of de e-mail naar een nieuwe map te verplaatsen. Je kunt een e-mail uit het bericht archiveren of verwijderen, maar veegacties werken niet binnen het bericht. Gebruik de menubalk onder aan de e-mail om deze te verwijderen of naar een nieuwe map, zoals Archief, te verplaatsen.