Skip to content

Sneltoetsen toevoegen aan AutoText-vermeldingen in Word

14 de juli de 2021
two teenagers working on computer in high school class 592236409 5a2564da0d327a00379e82f4

Automatische tekstvermeldingen zijn ingeblikte stukjes tekst die u in verschillende Word-documenten kunt invoegen, maar met sneltoetsen blijkt het invoegen van automatische tekst nog sneller. Deze instructies zijn van toepassing op Microsoft Word 2010 en later, voor het Windows-bureaublad. Soortgelijke functionaliteit is beschikbaar in Word 2007 en Word 2003, evenals in Word voor Mac.

Een automatische tekstinvoer maken

Verschillende standaard Auto Text-items worden geleverd met Word. Uw standaard Auto Text-vermeldingen ondersteunen de toewijzing van sneltoetsen. Volg deze stappen om een ​​AutoTekst-item te maken:

 1. Selecteer de tekst die u aan uw AutoTekst-galerij wilt toevoegen.

 2. Selecteer de Invoegen tabblad. Klik in de groep Tekst op de Snelle onderdelen knop.

 3. Plaats uw muisaanwijzer op AutoTekst. Klik in het secundaire menu dat wordt geopend op Selectie opslaan in AutoTekst-galerij onderaan het menu.

 4. Vul de velden in het dialoogvenster Nieuwe bouwsteen maken in:

  • De Naam veld toont de tekst die u hebt geselecteerd.
  • Galerij moet worden ingesteld op Auto-tekst.
  • Categorie is Algemeen standaard, hoewel u uw eigen kunt maken.
  • Omschrijving biedt een label om de invoer te identificeren.
  • Sla het op in de sjabloon waarin u het item wilt opslaan. Standaard is Normaal.
  • Opties laat u ervoor kiezen om de AutoTekst normaal in te voegen, in zijn eigen alinea, of tussen pagina-einden, waardoor het zijn eigen pagina krijgt.
 5. Klik OK.

Een snelkoppeling toepassen op de automatische tekstinvoer

Snelkoppeling voor automatische tekst

Sneltoetsen zijn van toepassing op Word in het algemeen en niet alleen op Auto Text-items. Om een ​​nieuwe snelkoppeling te maken, open je Word-opties en selecteer je de Lint aanpassen tabblad. Selecteer de Aanpassen onderaan het dialoogvenster. In het resulterende pop-upvenster bladert u door de categorielijst naar Bouw blokken selecteer vervolgens het betreffende blok uit de lijst. Van de Druk op nieuwe sneltoets voert u de beoogde toetsencombinatie in. Als je het onder de knie hebt, selecteer je Dichtbij en sluit Word-opties af. Als u de wijzigingen opslaat in normaal.dotm, is de sneltoets van toepassing op alle nieuwe documenten op basis van de sjabloon Normaal. De sneltoets blijft dus in alle documenten bestaan.