Skip to content

SpellTower+ moderniseert vroeg, hit iPhone-woordspel

13 de september de 2021
A62E49F4 B131 4099 B293 7BCBDECD1E79 5980355e80ad4026b88c2dfdcdf7cc91

Wat: SpellTower+, een opnieuw gemaakt-voor-moderne-apparaten hit woord zoeken / strategiespel, is nu beschikbaar.
Hoe: Je kan downloaden SpellTower+ voor uw iOS-apparaat uit de App Store
Wat maakt jou dat uit: De meesten van ons spelen games op onze iPhones; een groot deel van degenen die woord- en andere “casual”-spellen spelen. Deze is je tijd waard.

Ontwikkelaar Zach Gage had een hekel aan woordspelletjes, dus besloot hij er een te maken die hij leuk zou vinden. Dit was in 2011 tijdens de vroege, onstuimige dagen van de App Store, toen het leek alsof iedereen geld verdiende met het ontwikkelen van apps en games voor de relatief nieuwe apparaten van Apple. Nu heeft hij de game opnieuw gemaakt voor moderne apparaten. Ik heb de originele SpellTower gemaakt omdat ik een hekel had aan woordspelletjes. “Ik had een prototype gemaakt dat ik saai vond, maar mijn vrienden die dol waren op woordspelletjes konden niet stoppen met spelen”, vertelde Gage me via e-mail. “Dus heb ik het ontwikkeld tot SpellTower, in een poging een spel te maken dat de kloof overbrugde tussen wat mijn vrienden leuk vonden aan woordspelletjes en wat ik niet leuk vond.” De game ging van start in de App Store en werd een van die bonafide hits die in die tijd de norm leken te zijn, met meer dan een miljoen downloads in korte tijd na de release. “SpellTower is de game die me op de kaart heeft gezet en waardoor ik mijn bijbaan kon opgeven en me fulltime kon concentreren op het maken van videogames”, aldus Gage. Toch was dat bijna tien jaar geleden in realtime, op apparaten die nu ongelooflijk gedateerd lijken. “De eerste iPhones waarop het draaide, hadden een 3,5-inch scherm en een resolutie van 320 x 480!” hij vertelde me. “Ik heb dat letterlijk dubbel gedaan … toen ik het opzocht.” De veranderende resoluties, snelheidsverbeteringen en alle lessen die Gage sindsdien als game-ontwikkelaar heeft geleerd, zorgden ervoor dat de originele SpellTower-game (nog steeds beschikbaar in de App Store) een beetje gedateerd aanvoelde. “Dit leek het juiste moment om eindelijk terug te gaan en te kijken naar wat ik zo lang geleden had gedaan, wat werkte en wat niet, wat voor soort functies mensen hadden gevraagd en wat voor soort dingen zouden brengen me terug naar het spel, ‘zei Gage. Het resultaat, SpellTower+, is een spel dat bekend zal zijn bij oude spelers, terwijl het aantrekkelijk is voor degenen die het nog niet hebben geprobeerd. Gage heeft de nieuwe iteratie helemaal opnieuw gebouwd met zijn vriend Jack Schlesinger, en ze zijn erg enthousiast om het met iedereen te delen. Gage zei dat mensen hem, als ontwikkelaar van het originele spel, er allerlei verhalen over vertellen. “Met SpellTower Ik hoorde over oma’s die het spel elke ochtend spelen om hun geest scherp te houden, ouders die het met hun kinderen spelen, aanstaande moeders die het spelen om ochtendmisselijkheid te doorstaan, en talloze waarnemingen van vreemden die het spelen in metro’s, vliegtuigen – zelfs liften.” Door games te ontwikkelen, had Gage het gevoel dat hij de wereld een betere plek aan het maken was, speler voor speler. “Ik begon met games omdat ik op een positieve manier contact wilde maken met mensen”, vertelde Gage me. “Ik wilde mensen helpen kritisch te denken en met meer weg te komen dan waar ze mee kwamen. Games voelde als een manier om dit op grote schaal te doen. Maar de verhalen waar ik van hoorde SpellTower spelers hebben me geleerd dat games zoveel meer voor mensen doen dan ik ooit had verwacht.” Of je nu een fan bent van woordspelletjes of niet, je bent het aan jezelf verplicht om een ​​exemplaar van SpellTower+ direct. Het is gratis te downloaden en heeft veel omslachtig plezier om je bezig te houden op je moderne iPhone of iPad.