Skip to content

Spotify blijft HiFi-audio vertragen

31 de juli de 2022
fixelgraphy 3NgcTH0CFJg unsplash 9c4cdfbb081842bd950ed508f67ebe49

In een forumthread op Spotify’s Community-pagina onthulde een moderator dat het bedrijf nog steeds aan HiFi-audio werkt, maar geen exacte datum kon geven wanneer het zal worden gelanceerd. De forumthread is gevuld met Spotify-gebruikers die hun frustratie uiten dat de service nog steeds geen HiFi-audio heeft geleverd, wat in februari 2021 werd aangekondigd tijdens het Stream On-evenement van het bedrijf. Volgens de oorspronkelijke aankondiging zou HiFi-audio eind 2021 worden gelanceerd als een kostenadd-on voor Spotify Premium-abonnees.

Momenteel loopt Spotify achter op andere muziekstreamingdiensten met hun hoogwaardige audiofuncties, en tenzij er snel iets wordt gedaan, zal die kloof alleen maar groter worden. Zo gaf Apple Music zijn gebruikers in 2021 Spatial Audio en Lossless ondersteuning. Spatial Audio maakt een meeslepend 3D-geluid mogelijk via AirPods en andere compatibele hoofdtelefoons, terwijl Lossless hoogwaardige audio biedt met lage compressie voor een nog betere luisterervaring. Apple Music-abonnees worden ook niet extra in rekening gebracht voor die functies.

Vrouw luisteren naar muziek op smartphone

De streamingkwaliteit van Spotify is momenteel maximaal 320 Kbps. De HiFi-functie belooft “CD-kwaliteit, lossless audio” te leveren, wat een audioresolutie is van 16-bit/44,1 kHz. Dit formaat heeft echter een lage resolutie in vergelijking met andere muziekstreamingdiensten, zoals Apple, dat audio met hoge resolutie levert op 24-bit/192 kHz, wat het beloofde (en tot nu toe niet geleverde) formaat van Spotify ver overtreft.