Skip to content

Standaardinstellingen herstellen in Windows Media Player 12

24 de juni de 2021
PhotoTemplateVideoUsingMicrosoftMixforPowerPointinWindowsMediaPlayer 56bdce2b3df78c0b1386471a ac1af1d73b984c1b87a0d1e6fc95148e

Wat te weten

 • Om MSDT uit te voeren, gaat u naar Begin, voer in msdt.exe -id WindowsMediaPlayerConfigurationDiagnosticen druk op Enter.
 • Selecteer De volgende > Pas deze oplossing toe > Sluit de probleemoplosser.
 • Om MSDT Tool in geavanceerde modus uit te voeren, selecteert u: Geavanceerd en wis de Reparaties automatisch toepassen selectievakje bij het starten van MSDT.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u corrupte instellingen in Windows Media Player 12 kunt herstellen. De instructies zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Waarom standaardinstellingen herstellen

Windows Media Player 12 vertrouwt op de configuratie-instellingen om soepel te werken. Er zijn instellingen voor het programma om te gebruiken en aangepaste die worden opgeslagen wanneer u een wijziging aanbrengt, zoals het aanpassen van de weergave of het toevoegen van muziekmappen. Er kan echter iets mis gaan met deze configuratiescripts. Meestal is corruptie de reden waarom u plotseling een probleem krijgt in Windows Media Player 12. Als u bijvoorbeeld het programma uitvoert, kan er een probleem optreden, zoals:

 • U kunt geen audio krijgen om af te spelen.
 • Er verschijnen fouten bij het branden van cd’s.
 • Media-indexen raken beschadigd.
 • Problemen met het afspelen van video’s met formaten die eerder werkten.
 • Windows Media Player 12 loopt vast of werkt helemaal niet.

Leer hoe u Windows Media Player opnieuw instelt.

De MSDT-tool uitvoeren om Windows Media Player opnieuw in te stellen

Als u een hardnekkig configuratieprobleem in Windows Media Player 12 heeft dat u niet kunt oplossen, hoeft u in plaats van WMP 12 te verwijderen en opnieuw te beginnen, alleen maar de standaardinstellingen opnieuw in te stellen. In Windows 7 of hoger is een van de beste tools om voor deze taak te gebruiken de MSDT (Microsoft Support Diagnostic Tool) genoemd. Het detecteert corrupte instellingen in WMP 12 en kan worden gebruikt om ze terug te zetten naar de oorspronkelijke instellingen. Volg de eenvoudige tutorial hieronder om te ontdekken hoe u dit kunt doen.

 1. Selecteer Begin in Windows en typ de volgende regel in het zoekvak: msdt.exe -id WindowsMediaPlayerConfigurationDiagnostic en druk op Enter.

 2. De wizard voor het oplossen van problemen verschijnt op het scherm. Selecteer De volgende om de probleemoplosser te starten.

  De probleemoplosser starten.

 3. Selecteer Pas deze oplossing toe om de instellingen van de WMP 12 terug te zetten naar de standaardwaarden, of selecteer Sla deze correctie over optie om door te gaan zonder wijzigingen aan te brengen.

  Pas deze Fix-optie toe in de WMP-probleemoplosser.

 4. Als je ervoor hebt gekozen om dit over te slaan, wordt er nog een keer gescand op eventuele extra problemen. De optie om te kiezen is ofwel de Verken extra opties of Sluit de probleemoplosser.

  De probleemoplosser sluiten.

De MSDT-tool uitvoeren in de geavanceerde modus

Als u wilt overschakelen naar de geavanceerde modus om de diagnostiek in uitgebreide (gedetailleerde) modus te bekijken, klikt u op de Geavanceerd hyperlink en wis de Reparaties automatisch toepassen selectievakje bij het starten van de tool.

 1. In Geavanceerd modus, kunt u uitgebreide informatie over gevonden problemen bekijken door te klikken op de Gedetailleerde informatie bekijken hyperlink. Dit geeft u de kans om gevonden problemen in detail te ontdekken. Selecteer De volgende om dit informatiescherm te verlaten.

  Geavanceerde modus scherm.

 2. Om corrupte WMP 12-instellingen te herstellen, laat u de Standaard Windows Media Player resetten optie ingeschakeld en selecteer De volgende.

  Standaardinstellingen van Windows Media Player opnieuw instellen ingeschakeld houden.

 3. Selecteer in het volgende scherm Pas deze oplossing toe of, om geen wijzigingen aan te brengen, kies Sla deze correctie over.

  Pas deze Fix-optie toe in de WMP-probleemoplosser.

 4. Net als in de normale modus hierboven, als u ervoor hebt gekozen om het reparatieproces over te slaan, wordt er een verdere scan uitgevoerd om eventuele extra problemen te vinden. Selecteer na de scan: Verken extra opties of kies Sluit de probleemoplosser.

  De probleemoplosser sluiten.

Als je problemen hebt met de muziekbibliotheek in Windows Media Player, wil je misschien lezen over het opnieuw opbouwen van de WMP-database.