Skip to content

Stappenrecorder gebruiken

17 de juli de 2021
steps recorder 5a55255c0c1a820037240eb0

Steps Recorder is een hulpmiddel dat beschikbaar is in nieuwere versies van Windows en waarmee u een probleem met uw computer kunt documenteren, zodat iemand anders u kan helpen het probleem op te lossen en erachter te komen wat er mis is. Met Steps Recorder, voorheen genaamd Probleem Stappen Recorder of PSR, wordt er een opname gemaakt van de acties die u op uw computer uitvoert die u vervolgens kunt verzenden naar de persoon of groep die u helpt met uw computerprobleem. Een opname maken is recording extreem gemakkelijk te doen, wat een belangrijke reden is dat het zo’n waardevol hulpmiddel is. Er zijn andere programma’s die uw scherm kunnen opnemen, maar Microsoft heeft dit proces zeer eenvoudig en specifiek gemaakt voor probleemoplossing. Dit programma werkt in Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Stappenrecorder gebruiken

 1. Open het menu Start of het dialoogvenster Uitvoeren (WIN+R of met het Power User Menu in Windows 10/8).

 2. Voer de volgende opdracht in om Steps Recorder onmiddellijk te openen: psr

  Dit is een ongewoon klein, rechthoekig programma dat vaak bovenaan het scherm verschijnt. Het kan gemakkelijk over het hoofd worden gezien, afhankelijk van wat u al op uw computer hebt geopend en uitgevoerd.

 3. Sluit alle geopende vensters andere dan Steps Recorder. De tool maakt screenshots van wat er op uw computerscherm staat en neemt deze op in de opname die u opslaat en vervolgens opstuurt voor ondersteuning. Niet-gerelateerde geopende programma’s in de schermafbeeldingen kunnen afleidend zijn.

 4. Denk voordat je met de opname begint na over het proces dat betrokken is bij het produceren van welk probleem je ook probeert aan te tonen. Als u bijvoorbeeld een foutmelding krijgt bij het opslaan van een nieuw Microsoft Word-document, moet u ervoor zorgen dat u Word kunt openen, een paar woorden typt, naar het menu gaat, het document opslaat en vervolgens: hopelijk zie je de foutmelding op het scherm verschijnen. Met andere woorden, u moet erop voorbereid zijn om elk probleem dat u ziet op de juiste manier te reproduceren, zodat Steps Recorder het in actie kan zien.

 5. Selecteer Opname starten. Een andere manier om te beginnen met opnemen is met de Alt+A sneltoets op je toetsenbord, maar dit werkt alleen als het programma “actief” is (dwz het was het laatste programma waarop je hebt geklikt).

  Stappenrecorder in Windows 8

  Steps Recorder registreert nu informatie en maakt een screenshot elke keer dat u een actie voltooit, zoals een muisklik, vingertik, programma openen of sluiten, enz. U kunt zien wanneer het opneemt wanneer de Opname starten knop verandert in a Opname pauzeren knop.

 6. Voer alle stappen uit die nodig zijn om het probleem dat u ondervindt aan te tonen. Als u de opname om de een of andere reden moet pauzeren, selecteert u Opname pauzeren. Gebruik Opname hervatten doorgaan zonder volledig te stoppen. Tijdens een opname kunt u ook op de Voeg commentaar toe om een ​​gedeelte van uw scherm te markeren en handmatig een opmerking toe te voegen. Dit is erg handig als u de persoon die u helpt, op iets specifieks op het scherm wilt wijzen.

 7. Selecteer Opname stoppen om te stoppen met het opnemen van uw acties.

 8. Eenmaal gestopt, ziet u de resultaten van de opname in een rapport dat onder het oorspronkelijke Steps Recorder-venster verschijnt. In vroege versies van deze tool wordt u mogelijk eerst gevraagd om de opgenomen stappen op te slaan. Zo ja, in de Bestandsnaam: tekstvak op de Opslaan als venster dat verschijnt, geeft u deze opname een naam en drukt u vervolgens op de Sparen knop. Ga naar stap 10.

 9. Ervan uitgaande dat de opname er nuttig uitziet en u niets gevoeligs in de schermafbeeldingen ziet, zoals wachtwoorden of betalingsinformatie, is het tijd om de opname op te slaan. Kiezen Sparen en dan, in de Bestandsnaam: tekstvak op de Opslaan als venster dat vervolgens verschijnt, geef de opname een naam en selecteer vervolgens Sparen. Een enkel ZIP-bestand met alle informatie die door Steps Recorder is vastgelegd, wordt gemaakt en opgeslagen op uw bureaublad, tenzij u een andere locatie kiest.

 10. U kunt het programma nu sluiten.

Wat te doen met uw nieuwe Steps Recorder-bestand?

Het enige dat u nog hoeft te doen, is het bestand dat u hebt opgeslagen naar de persoon of groep te sturen die u helpt met uw probleem. Afhankelijk van wie je helpt (en wat voor soort probleem je nu hebt), kunnen de opties voor het verzenden van het Steps Recorder-bestand zijn:

 • Voeg het toe aan een e-mail en stuur het naar de technische ondersteuning, uw computerexpert, enz.
 • Het bestand kopiëren naar een netwerkshare of flashstation.
 • Voeg het toe aan een forumbericht en vraag om hulp.
 • Het bestand uploaden naar een dienst voor het delen van bestanden en ernaar linken wanneer u online om hulp vraagt.

Meer hulp bij Steps Recorder

Als je een gecompliceerde of lange opname plant (meer dan 25 klikken/tikken of toetsenbordacties), overweeg dan om het aantal screenshots te verhogen. Dit doe je door het pijltje omlaag naast het vraagteken te kiezen. Ga naar Instellingen en veranderen Aantal recente schermopnamen om op te slaan van de standaardwaarde van 25 tot een aantal hoger dan wat u denkt nodig te hebben.