Skip to content

Star Wars-videogames met Darth Vader

20 de juli de 2021
StarWarsGalacticBattlegrounds 5659e8f13df78c6ddf507228

Genre: Simulatie, Ruimtevlucht
Spelmodi: Singleplayer, multiplayer
Darth Vader verschijnt als: Niet-speelbaar personage

Darth Vader-gameplay/scènes

De rol van Darth Vader in Star Wars: TIE Fighter is vrij klein, aangezien hij slechts in een paar tussenfilmpjes verschijnt waarin hij zijn beroemde Force choke uitvoert op rebellen en verraders van het Galactische Rijk.

Over Star Wars: TIE Fighter

Star Wars: TIE Fighter was een simulatiegame voor ruimtevluchten die in 1994 werd uitgebracht en waarmee spelers voor het eerst konden spelen en vechten voor het Galactische rijk en meer specifiek Darth Vader en keizer Palpatine. De game speelt zich af kort na de gebeurtenissen in Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back. Spelers vechten tegen schepen van de Rebel Alliance, waaronder X-Wings en een piratenfactie. De game is oorspronkelijk uitgebracht op diskette en compatibel met het MS-DOS-besturingssysteem, maar is sindsdien opnieuw uitgebracht samen met de uitbreidingen en is beschikbaar op digitale distributieplatforms Steam en GOG.com

Star Wars: Galactische slagvelden (2001)

Genre: Realtime strategie
Spelmodi: Singleplayer, multiplayer
Darth Vader verschijnt als: Speelbare held

Darth Vader-gameplay/scènes

Darth Vader is een speelbare held in Star Wars Galactic Battlegrounds in de verhaalcampagne voor één speler die draait om het Galactic Empire en de spelers proberen missies te voltooien waarbij Vader een groep stormtroopers en andere militaire eenheden van het Empire leidt. Om een ​​missie met succes te voltooien, moeten spelers proberen Vader in leven te houden, dat gezegd hebbende, de Vader en andere heldeneenheden zijn veel sterker dan de standaardeenheid en kunnen meestal door de meeste tegenstanders waaien.

Over Star Wars: Galactic Battlegrounds

Star Wars Galactic Battlegrounds is een realtime strategiespel dat in 2001 is uitgebracht door Ensemble Studios en LucasArts. Het spel gebruikt dezelfde engine die wordt gebruikt voor Age of Empires II Age of Kings, dus spelers die bekend zijn met dat spel en de spelmechanica zullen geen moeite hebben om het op te pikken het spel voor Galactic Battlegrounds. Naast de singleplayer-campagnes bevat Star Wars Galactic Battlegrounds ook dezelfde multiplayer-component als in Age of Empires II met verschillende multiplayer-skirmish-wedstrijden. Er is één uitbreidingspakket uitgebracht voor Galactic Battlegrounds, de Clone Campaigns genaamd, dat twee nieuwe speelbare facties en campagnes introduceert. Star Wars Galactic Battlegrounds is onlangs opnieuw uitgebracht op GOG.com en zal hopelijk de game nieuw leven inblazen. De game kan hogere schermresoluties ondersteunen, maar multiplayer-mogelijkheden moeten worden gedaan via een service genaamd Tunngle die een deel van de oude multiplayer-hosting van GameSpy heeft opgepikt sinds het werd afgesloten.

Star Wars-sterrenstelsels (2003)

Star Wars-sterrenstelsels - Darth Vader

Genre: MMORPG
Spelmodi: Singleplayer, multiplayer
Darth Vader verschijnt als: Niet-speelbaar personage

Darth Vader-gameplay/scènes

Darth Vader was een niet-speelbaar personage dat te vinden was in de Star Wars Galaxies, gelegen in de retraite van de keizer op de planeet Naboo. Hij was ook te zien op verschillende locaties en evenementen die plaatsvonden in de Star Wars Galaxies-wereld.

Over Star Wars-sterrenstelsels

Star Wars Galaxies was een massaal multiplayer online rollenspel dat zich afspeelt in het Star Wars-universum. Het werd uitgebracht in 2003 en ging verder met drie uitbreidingen voordat het in 2011 definitief werd stopgezet door Sony Online Entertainment.

LEGO Star Wars: het videospel (2005) en de originele trilogie (2006)

LEGO Star Wars: het videospel - Darth Vader

Genre: Actie/avontuur, platformgame
Spelmodi: Singleplayer, multiplayer
Darth Vader verschijnt als: Speelbaar personage

Darth Vader Gameplay/Scènes

LEGO Star Wars staat erom bekend tientallen speelbare personages te hebben in al zijn videogameseries. De Star Wars-lijn van LEGO-videogames is niet anders, met spelers die kunnen ontgrendelen en spelen als elk belangrijk personage in de films, waaronder Darth Vader. Darth Vader is beschikbaar als speelbaar personage in alle LEGO Star Wars-spellen, zijn speciale vaardigheid is zijn force choke.

Over LEGO Star Wars

De LEGO Star Wars-gameserie omvat drie volledige games, waaronder LEGO Star Wars: The Video Game, uitgebracht in 2005 en de verhaallijn van Episode I, II & III; LEGO Star Wars II: The Original Trilogy die in 2006 werd uitgebracht en draait om de verhaallijnen van Episodes IV, V & VI; En LEGO Star Wars III: The Clone Wars, uitgebracht in 2011, die het verhaal volgt van de animatieserie Clone Wars. Darth Vader is speelbaar in alle drie de titels. De eerste twee titels werden ook uitgebracht als een gecombineerde titel genaamd LEGO Star Wars The Complete Saga die extra missies bevat.

Star Wars: Battlefront II (2006)

Star Wars: Battlefront II - Darth Vader

Genre: Actie, First Person Shooter
Spelmodi: Singleplayer, multiplayer
Darth Vader verschijnt als: Speelbaar personage

Darth Vader-gameplay/scènes

Darth Vader komt nogal veel voor in Star Wars Battlefront II, dat in 2006 werd uitgebracht, in de singleplayer-campagne, maar hij is alleen speelbaar in het multiplayer-gedeelte op bepaalde kaarten. Deze omvatten Tantive IV, Hoth, Dagobah, Endor en Bespin. Na het behalen van een bepaald aantal punten krijgen spelers de mogelijkheid om als Darth Vader te spelen. Over het algemeen is Darth Vader een van de meest formidabele personages in het spel, zijn bewegingssnelheid is onder het gemiddelde, maar zijn gebrek aan snelheid compenseert hij in gezondheid en verdediging. Zijn lichtzwaardaanval is zeer krachtig en hij is ook uitgerust met verschillende krachtvaardigheden zoals force fly en force choke.

Over Star Wars: Battlefront II

Star Wars Battlefront II is losjes gebaseerd op het tijdsbestek van Star Wars Episode II Attack of the Clones tot en met Episode V The Empire Strikes Back. Het bevat een op doelen gebaseerde verhaallijn voor één speler die een elite-eenheid van troopers uit de Galactische Republiek volgt en onder bevel staat van Darth Vader.

Star Wars Empire at War (2006) & Forces of Corruption (2006)

Star Wars Empire at War - Darth Vader

Genre: Realtime strategie
Spelmodi: Singleplayer, multiplayer
Darth Vader verschijnt als: Speelbare held

Darth Vader-gameplay/scènes

Darth Vader is een speelbare held voor de Empire-factie in Star Wars Empire at War, hij wordt bestuurd zoals andere eenheden in dit realtime strategiespel waarin een heldeneenheid een krachtige eenheid is die krachtiger is dan de basiseenheden kunnen nemen meer schade en heeft speciale vaardigheden. De speciale vaardigheden van Darth Vader omvatten het gebruik van de Force en een speciale TIE-jagereenheid in het ruimtegevechtsgedeelte van het spel. Hij is te zien in zowel de hoofdgame Empire at War als de Forces of Corruption-uitbreiding, die beide in 2006 werden uitgebracht.

Over Star Wars Empire at War & Forces of Corruption

Star Wars Empire at War is een realtime strategiespel dat zich afspeelt in het Star Wars-universum dat zich afspeelt in de tijd tussen Episode III en Episode IV. Het bevat drie basisspelmodi – verhaalcampagne, galactische verovering en schermutseling en omvat zowel ruimte- als landgevechten met realtime strategische gameplay. Spelers zullen een van de twee facties het Galactic Empire of Rebel Alliance besturen terwijl ze eenheden en heldeneenheden bouwen en inzetten om de doelstellingen van de campagne te bereiken of proberen de tegenstander te verslaan in schermutselingen. Heldeneenheden bevatten populaire personages uit de film, zoals Darth Vader, Obi-Wan Kenobi en meer. Forces of Corruption is de uitbreiding voor Empire at War die een derde factie, nieuwe functies en een extra verhaallijn toevoegt.

Star Wars: The Force Unleashed (2008) & Force Unleashed II (2010)

Star Wars: The Force Unleashed - Darth Vader

Genre: Actie, derde persoon
Spelmodi: Een speler
Darth Vader verschijnt als: Speelbaar personage

Darth Vader-gameplay/scènes

Star Wars: The Force Unleashed heeft Darth Vader als centrale figuur, waar hij tijdens de invasie van Kashyyyk door het eerste niveau kan worden gespeeld om de laatste Jedi-ridders op te sporen. Na het doden van de laatst bekende overlevende Jedi, neemt Vader zijn zoon in huis die hij als leerling opvoedt. Na het eerste niveau wordt deze leerling het belangrijkste speelbare personage. Vader is een niet-speelbaar personage gedurende de rest van het spel. Vader wordt gekenmerkt als een niet-speelbaar personage in het vervolg Star Wars: The Force Unleashed II, dat in 2010 werd uitgebracht.

Over Star Wars: The Force Unleashed

Star Wars: The Force Unleashed is een third-person actiegame die in 2008 is uitgebracht en zich afspeelt tussen Episode III en Episode IV, waar Darth Vader door keizer Palpatine op een missie wordt gestuurd om een ​​van de overgebleven Jedi-ridders te doden die zich op de planeet Kashyyyk verbergen. Het spel begint met spelers die Vader besturen en de bewegingen naar de hoofdpersoon, de nakomelingen van de laatste Jedi op Kashyyyk. Sterk met de Force, zullen spelers de hoofdpersoon, bekend als Starkiller, door verschillende missies leiden met als hoofddoel het doden van de keizer.

Star Wars: Battlefront (2015)

Star Wars: Battlefront (2015) - Darth Vader

Genre: Actie, First Person Shooter
Spelmodi: Singleplayer, multiplayer
Darth Vader verschijnt als: Speelbaar personage

Darth Vader-gameplay/scènes

Een van de meest besproken features van het onlangs uitgebrachte Star Wars Battlefront is de toevoeging van speelbare helden zoals Han Solo, Luke Skywalker en natuurlijk Darth Vader. De helden zijn niet beschikbaar als selecteerbare karakters aan het begin van een spel, maar moeten pas worden geactiveerd nadat spelers een speciaal token hebben gevonden tijdens een spel. Darth Vader kan, net als de andere helden die beschikbaar zijn als speelbaar personage, meer schade oplopen dan de normale soldaat en is bewapend met hun kenmerkende wapens, in het geval van Vader het lichtzwaard. Hero-personages hebben ook een aantal speciale vaardigheden. In het geval van Darth Vader heeft hij drie unieke vaardigheden, The Force Choke die een vijand in een onontkoombare vernauwing plaatst; Sabelworp waarmee Vader zijn lichtzwaard kan werpen en naar hem terug kan laten keren, waarbij hij schade toebrengt aan iedereen die hij raakt; Heavy Strike, een spin-aanval die iedereen in de buurt van een 360-graden beweging van Vader zal uitschakelen.

Over Star Wars Battlefront

Star Wars Battlefront (2015) is een reboot van de Star Wars Battlefront-subserie van videogames. Het bevat een campagne voor één speler en een robuuste multiplayer-modus met verschillende kaarten en locaties op basis van bekende planeten uit het Star Wars-universum, evenals een breed scala aan soldaatklassen, voertuigen en meer. De game is ontwikkeld door EA DICE, hetzelfde ontwikkelingsbedrijf dat de Battlefield-serie first person shooters heeft ontwikkeld.