Skip to content

Surface Pro 8: nieuws, prijs, releasedatum, specificaties en geruchten

7 de juli de 2021
surface pro 8 6c2e981154e24109bc448b86c52b8157

Het Microsoft Surface-apparaat van de 8e generatie nadert zijn weg naar de winkelschappen. De nieuwe Surface Pro zal naar verluidt hetzelfde 12,3-inch scherm hebben als de Surface Pro 7 met een ongewijzigde vormfactor, maar de lagere modellen beginnen met 8 GB RAM en er zullen drie LTE-modellen zijn.

Wanneer wordt Surface Pro 8 uitgebracht?

Sommige rapporten zeggen dat we de nieuwe Surface Pro in de eerste helft van dit jaar zullen zien, anderen duwen een release terug naar juni of ergens in de herfst, tot in november. Vertaling: we weten het nog niet.

Geschatte releasedatum van Lifewire

Onze beste gok op dit moment is ergens in de tweede helft van het jaar, mogelijk tijdens het volgende Surface-evenement. Dat blijkt uit de meest recente geruchten. De Surface Pro 7+ is net verzonden in januari 2021, wat de release van de Pro 8 kort daarna in twijfel trekt.

Surface Pro 8 prijsgeruchten

Leaker Roland Quandt zegt dat de prijzen zullen variëren van $ 900 tot $ 2.800, afhankelijk van de processor, het geheugen en de opslag die je kiest. Ter vergelijking: de oudere Surface Pro kost ergens tussen de $ 750 en $ 2.300.

Houd er rekening mee dat deze prijzen exclusief de Surface Type Cover zijn.

Pre-order informatie

Toen de vorige versie werd aangekondigd, duurde het een paar weken voordat deze in de winkels verkrijgbaar was, dus we verwachten dezelfde tijdlijn voor deze nieuwe Surface Pro. Aangezien we nog geen solide releasedatum hebben, is het nog niet mogelijk om in te schatten wanneer de pre-orders zullen starten. We houden onze ogen open voor nieuwe details en plaatsen ze hier.

Surface Pro 8-functies

De echte veranderingen aan deze nieuwe Surface Pro lijken te zijn met een paar hardware-hobbels, zoals je hieronder kunt zien. Er zijn nog geen details over nieuwe potentiële functies die hem onderscheiden van de Pro 7, maar maak een bladwijzer voor deze pagina om als eerste erover te horen! Dat gezegd hebbende, zijn er geruchten dat toekomstige versies van de Type Cover een speciale luidspreker zullen hebben, waardoor de algehele audio wordt verbeterd. Ook weten we dat, ontleend aan een Amerikaans patent dat Microsoft heeft ingediend, er mogelijk een Type Cover in de maak is die kan worden gevoed met zonnepanelen om de Surface Pro op te peppen, zelfs als deze in gebruik is. Een of beide hiervan kunnen beschikbaar zijn met de Pro 8.

Typeomslagillustratie in Amerikaans octrooi US10528083B1.

Surface Pro 4 en nieuwer draaien op Windows 10. De Surface Pro 8 kan worden geleverd met Windows 11.

Surface Pro 8-specificaties en hardware

De nieuwe Surface Pro zal hoogstwaarschijnlijk de 11e generatie Intel Tiger Lake-processors met Xe-graphics bevatten. Een gerucht over de Surface Pro 8 wijst op verschillende configuratie-opties (althans voor Europese klanten), waaronder Wi-Fi 6- en LTE-versies. Helaas komt er volgens deze bron geen Surface Pro met 5G. Zoals je kunt zien, lijkt deze versie, in tegenstelling tot de Surface Pro 7, geen 4G RAM-optie te hebben, maar er is een 32 GB-versie (twee keer zoveel als de maximale configuratie van de Pro 7) als je kiest voor de duurdere Wi- Fi-model.

Surface 8 Pro-modellen volgens geruchten
processor RAM HDD
Wifi i3 8 GB 128 GB
i5 8 GB 128 GB
i5 8 GB 256 GB
i5 16 GB 256 GB
i7 16 GB 256 GB
i7 16 GB 512 GB
i7 16 GB 1 TB
i7 32 GB 1 TB
LTE i5 8 GB 128 GB
i5 8 GB 256 GB
i5 16 GB 256 GB
Leerzaam i5 8 GB 128 GB

Het is onduidelijk of dezelfde varianten beschikbaar zullen zijn voor Amerikaanse klanten, maar de kans is groot dat er op zijn minst een paar zullen zijn. De vormfactor zal blijkbaar ongewijzigd blijven ten opzichte van de vorige versie van de Surface Pro. Je kunt enkele vermeende gelekte foto’s van de Surface Pro 8 bekijken op Reddit.

Het laatste nieuws over Surface Pro 8

U kunt meer laptop- en tabletnieuws krijgen van Lifewire; hieronder zijn enkele andere nieuwsverhalen en geruchten over de nieuwe Surface Pro