Skip to content

Surfen op internet op een PS Vita

19 de juli de 2021
GettyImages 152392454 48af2581ed0042e4b2982550c8c516ed

Wat te weten

  • Om verbinding te maken met internet, ga naar Instellingen > Wifi instellingen of Instellingen mobiel netwerk en stel uw verbinding in.
  • Selecteer de Browser pictogram en voer een URL in of kies Zoeken om een ​​zoekopdracht op internet uit te voeren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u op internet kunt surfen, bladwijzers kunt toevoegen en afbeeldingen kunt opslaan op het PlayStation Vita-spelsysteem.

Op het web komen

De PS Vita heeft een vooraf geïnstalleerde webbrowser, maar voordat je online kunt gaan, moet je internettoegang instellen.

  1. Open de Instellingen door het pictogram te selecteren dat eruitziet als een gereedschapskist.

  2. Selecteer Wifi instellingen of Instellingen mobiel netwerk en stel vanaf daar uw verbinding in (op een model met alleen Wi-Fi kunt u alleen Wi-Fi gebruiken, maar op een 3G-model kunt u beide gebruiken).

  3. Zodra u een internetverbinding hebt ingesteld en ingeschakeld, selecteert u de Browser pictogram (blauw met WWW erin) om de LiveArea te openen.

  4. Mogelijk ziet u een lijst met websites aan de linkerkant en websitebanners aan de onderkant rechts (als u eenmaal een paar websites heeft bezocht, zou u hier items moeten zien). U kunt een van beide gebruiken om de browser te openen en rechtstreeks naar de vermelde website te gaan. Als u deze niet ziet, of als u naar een andere website wilt gaan, selecteert u de Begin pictogram om de browser te starten.

  5. Als u de URL weet van de website die u wilt bezoeken, selecteert u de adresbalk bovenaan het scherm (als u deze niet ziet, veegt u het scherm naar beneden) en typt u de URL op het schermtoetsenbord.

  6. Als u de URL niet weet of op een onderwerp wilt zoeken, selecteert u de select Zoeken pictogram — het is degene die eruitziet als een vergrootglas, vierde in de rechterkolom. Voer vervolgens de naam in van de website of het onderwerp dat u zoekt, net zoals u zou doen met de webbrowser van uw computer.

  7. Het volgen van links is hetzelfde als het gebruik van een computerbrowser – tik op de link waar je naartoe wilt.

Meerdere Windows gebruiken

De browser-app heeft geen tabbladen, maar u kunt maximaal acht afzonderlijke browservensters tegelijk openen. Er zijn twee manieren om een ​​nieuw venster te openen. Als u een pagina wilt openen waarvan u de URL weet of een nieuwe zoekopdracht wilt starten in een apart venster, tikt u op de ramen pictogram in de rechterkolom, derde van boven (het lijkt op gestapelde vierkanten, met de bovenste met een + erin). Selecteer vervolgens de rechthoek met de + erin vanuit het scherm dat verschijnt. De andere manier om een ​​nieuw venster te openen is door een link op een bestaande pagina in een nieuw venster te openen. Houd de link die u in een apart venster wilt openen ingedrukt totdat er een menu verschijnt en selecteer vervolgens Openen in een nieuw venster. Om tussen geopende vensters te wisselen, selecteert u de ramen pictogram en selecteer vervolgens het venster dat u wilt bekijken op het scherm dat verschijnt. U kunt vanaf hier vensters sluiten door de te selecteren X in de linkerbovenhoek van elk vensterpictogram, of u kunt een venster sluiten wanneer het actief is door de te selecteren X bovenaan het scherm, net rechts van de adresbalk.

Andere browserfuncties

Om een ​​webpagina aan uw bladwijzers toe te voegen, tikt u op de Opties icoon (die rechtsonder met erop), selecteer Voeg bladwijzer toe, en dan OK. Een eerder gemarkeerde pagina bezoeken is net zo eenvoudig als op het favorietenpictogram tikken (het hart onderaan de rechterkolom) en de juiste link selecteren. Om uw bladwijzers te ordenen, tikt u op het favorietenpictogram en vervolgens Opties. U kunt afbeeldingen van webpagina’s ook opslaan op uw geheugenkaart door de afbeelding aan te raken en vast te houden totdat een menu verschijnt. Selecteer Afbeelding opslaan en dan Sparen. Met zo’n klein scherm moet je natuurlijk kunnen in- en uitzoomen. U kunt dit doen door uw vinger op het scherm uit elkaar te knijpen om in te zoomen en uw vingers samen te knijpen om uit te zoomen. Of u kunt dubbeltikken op het gebied waarop u wilt inzoomen. Dubbeltik nogmaals om weer uit te zoomen.

Limieten

Hoewel u de webbrowser kunt gebruiken tijdens het spelen van een game of het bekijken van een video, is de weergave van een deel van de webinhoud beperkt. Dit is waarschijnlijk een kwestie van geheugen en processorkracht. Dus als je van plan bent veel te browsen, kun je het beste eerst je game of video afsluiten. Als je snel iets wilt opzoeken zonder te stoppen met waar je mee bezig bent, dan kan dat. U kunt echter geen video’s op internet bekijken terwijl er een game op de achtergrond draait.