Skip to content
5G

T-Mobile 5G: wanneer en waar u het kunt krijgen (bijgewerkt voor 2021)

23 de juli de 2021
t mobile logo 5bfc1b2a46e0fb005178d330

T-Mobile-klanten hebben sinds juni 2019 toegang tot een mobiel 5G-netwerk in de VS. Sindsdien is het landelijk uitgebreid om duizenden steden en miljoenen mensen te bereiken. Het bedrijf biedt niet alleen 5G voor uw telefoon wanneer u onderweg bent, maar ook een 5G-breedbanddienst genaamd T-Mobile Home Internet, die de ultrahoge snelheden van 5G ook bij u thuis brengt. Metro, het prepaid-merk van het bedrijf, biedt ook 5G-toegang.

Wat de 5G-implementatie van T-Mobile anders maakt dan andere telecombedrijven zoals Verizon en AT&T, is hun gebruik van low-band en mid-band spectrum (vs mmWave) om toegang tot meer gebieden te bieden. T-Mobile zegt met name dat hun 5G-netwerk 96 procent van de Amerikanen op het platteland zal dekken om hen betere en meer keuzes te bieden.

T-Mobile 5G-steden

T-Mobile lanceerde op 2 december 2019 5G in 5.000 Amerikaanse steden en dorpen. Hier volgen enkele latere implementaties:

  • 11 februari 2020: 95 extra gebieden
  • 9 maart 2020: Corvallis OR, Jackson TN, Twin Falls ID
  • 12 maart 2020: Evansville IN en omliggende gebieden
  • 19 maart 2020: Hatch NM, Hood River OR, Cordes Lake AZ, Ault CO
  • 21 april 2020: Philadelphia PA, Detroit MI, St. Louis MO, Columbus OH
  • 21 juli 2020: Virginia Beach, Norfolk en Richmond VA; Topeka KS; Sussex County DE
  • 2 september 2020: Mid-band 5G breidt uit naar 81 nieuwe steden
  • 28 oktober 2020: Mid-band dekking bereikt bijna 410 steden
  • 10 december 2020: verlicht duizenden mobiele sites met mid-band 5G

Het low-band netwerk (ook wel Extended Range 5G genoemd) bestrijkt momenteel meer dan 7.500 steden en dorpen, en mid-band (ook bekend als Ultra Capacity 5G) heeft honderden steden bereikt. Zie hun 5G-dekkingskaart voor details. Kijk op de beschikbaarheidspagina of je in aanmerking komt voor T-Mobile Home Internet.

Details van het T-Mobile 5G-abonnement

Hoewel een 5G-compatibel apparaat vereist is om toegang te krijgen tot hun mobiele 5G-netwerk, is een nieuw abonnement of nieuwe functie niet nodig. Dit betekent dat je alleen een compatibele telefoon van T-Mobile nodig hebt om op het netwerk te komen. Bekijk hier hun mobiele abonnementen. T-Mobile Home Internet kost $60 /maand. Voor die prijs krijg je onbeperkte data en geen datalimieten. Het aansluiten van Heroes Initiative is een andere optie. Dit is hun 10-jarige verbintenis om gratis 5G aan te bieden aan alle eerstehulpverleners bij alle openbare en non-profit staats- en lokale politie-, brandweer- en EMS-instanties.

De 5G-telefoons van T-Mobile

Apparaten van Apple, Google, OnePlus, Samsung, LG en Motorola zijn enkele van de T-Mobile 5G-telefoons die op hun netwerk werken. Gedurende het jaar zullen er meer beschikbaar komen.

T-Mobile 5G Vooruitgang

Het 5G-netwerk van T-Mobile dekt momenteel 300 miljoen mensen. Dit omvat klanten in duizenden steden en miljoenen mensen op het platteland. De downloadsnelheden op het mobiele netwerk variëren afhankelijk van waar je bent en welk netwerktype je gebruikt. Het gemiddelde voor gebruikers op het middenbandnetwerk ligt rond de 300 Mbps, met maximale snelheden tot 1 Gbps. T-Mobile Home Internet levert momenteel gemiddeld zo’n 100 Mbps.

T-Mobile’s pad naar 5G

Nadat in juli 2018 een 5G-investering van meerdere miljarden dollars met Nokia was aangekondigd, onthulde Ericsson een overeenkomst met T-Mobile om het bedrijf te voorzien van hardware en software van hun 5G-platform om het 5G-netwerk van T-Mobile te helpen implementeren. T-Mobile kondigde in september 2018 aan dat ze de basis hadden gelegd voor 5G in meer dan 1.000 steden met hun inzet van 600 MHz Extended Range LTE. Dit is wat T-Mobile ertoe heeft aangezet om landelijke 5G-dekking te bieden. Het bedrijf voerde in november 2018 ook met succes hun eerste low-band 5G-signaal uit in Spokane, Washington. Deze 600 MHz, low-band 5G-test is belangrijk omdat het bedrijf van plan is 5G-service aan te bieden aan een breed gebied, wat mogelijk is met lage -bandgolven die 5G kunnen leveren tot honderden vierkante mijlen van een enkele toren. Ze lanceerden het eerste 5G-netwerk van Polen in december 2018. De toegang tot het netwerk is echter beperkt tot geselecteerde T-Mobile-partners en alleen in het centrum van Warschau. Begin januari 2019 voltooiden T-Mobile, Intel en Ericsson met succes ’s werelds eerste 5G-videogesprek en datagesprek op het 600 MHz-spectrum. Tijdens de tests werd bevestigd dat het 5G-signaal vanaf slechts één toren meer dan duizend vierkante mijl kon bereiken. In februari 2019 had T-Mobile een 600 MHz-dienst uitgebouwd in meer dan 2.000 steden in 42 staten. De service werkte alleen met LTE-apparaten, maar de torens konden worden overgeschakeld naar 5G wanneer 5G-apparaten beschikbaar waren. Het bedrijf had 21.000 kleine cellen ingezet en was van plan om er in 2020 nog eens 20.000 te bouwen. Op 4 augustus 2020 werd de dekking met 30% uitgebreid en in juni 2021 bereikte de Extended Range 5G-dekking 300 miljoen mensen en Ultra Capacity 150 miljoen. Hun internetaanbod voor thuis begon op 7 april 2021.

De vaste draadloze toegangsservice van T-Mobile

De internetservice aan huis heet T-Mobile Home Internet. Bezoek die pagina om te zien of jouw huis al op de lijst staat. Netwerkuitbreiding wordt verwacht, maar ze bieden geen specifieke datums of locaties. U kunt zich aanmelden om gewaarschuwd te worden wanneer de dekking bereikt waar u bent. U hoeft geen bestaande T-Mobile-klant te zijn om de internetservice thuis te krijgen. Volgens het bedrijf is het:

$ 60/maand, met AutoPay, periode. Geen toegevoegde belastingen of toeslagen. Geen materiaalkosten. Geen contracten. Geen verrassingen of exploderende rekeningen.

Wanneer u zich aanmeldt, ontvangt u een Wi-Fi 6-gatewayapparaat zodat al uw telefoons, computers, smart-tv’s, enz. (maximaal 64 apparaten) kunnen profiteren van de hoge snelheden. Momenteel is de vaste breedbanddienst gemiddeld ongeveer 100 Mbps voor downloads en 10-25 Mbps voor uploads. Bent u een bedrijf, dan kunt u zich alleen aanmelden als u een eenmanszaak bent op een woonadres. Het is nog niet beschikbaar voor andere typen zakelijke accounts of zakelijke adressen. Volgens hun veelgestelde vragen hopen ze de service in de loop van de tijd uit te breiden.