Skip to content

Taakbeheer van de iPad openen en gebruiken

24 de juli de 2021
MultitaskingwithiPad 9b68eef6eaa549049e76918ab739fca5

De taakmanager van de iPad is een van de gemakkelijkste manieren om tussen apps te wisselen of naar een recent geopende app te gaan. Het geeft je ook toegang tot het configuratiescherm en laat je een app afsluiten die je niet langer hoeft te openen. Deze instructies zijn van toepassing op iPads met iOS 4.2.1 en hoger.

De multitasking-functies van de iPad inschakelen

Om functies zoals de App Switcher te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je eerst de opties hebt ingeschakeld. Hier is hoe dat te doen.

 1. Tik op het startscherm op Instellingen.

 2. Selecteer Algemeen.

  Algemeen kopje in Instellingen op iPad

 3. Kraan Multitasken en docken.

  Multitasking & Dock-instelling op iPad

 4. Het volgende scherm heeft de schakelaars die je nodig hebt om andere multitasking-functies in te schakelen, zoals Slide Over en Picture in Picture. Maar degene waarvan je zeker wilt weten dat hij aan staat, is Gebaren.

  Instelling gebaren op iPad

 5. Met die instelling geactiveerd, heb je alle opties die je nodig hebt om naar de App Switcher te gaan.

Open de App Switcher op een van de volgende twee manieren:

 • Dubbelklik op de Home-knop, de fysieke knop net onder het scherm van de iPad wanneer je deze in staande modus houdt. Op latere modellen is dit ook de sensor voor Touch ID.
 • Veeg met uw vinger omhoog vanaf de onderkant van het scherm van de iPad, waar het scherm de schuine kant raakt

Scherm Taakbeheer

Wanneer u het scherm Taakbeheer hebt geopend, verschijnen uw meest recent gebruikte apps als vensters over het scherm. Hier zijn een paar dingen die u op dit scherm kunt doen:

 • Tik op het venster van een app om ernaar te schakelen.
 • Als je van de linkerkant van het scherm naar de rechterkant veegt, kun je door je recent geopende apps scrollen. Deze functie helpt om over te schakelen naar een app, zelfs als het een paar uur geleden is dat je deze voor het laatst hebt geopend.
 • U kunt een app ook sluiten door uw vinger op het app-venster te houden en naar de bovenkant van het scherm te vegen. Met dit gebaar wordt de app volledig gesloten. Normaal gesproken hoef je een app als deze niet te sluiten, maar als je een app hebt die zich onregelmatig gedraagt, is het sluiten en opnieuw starten een goede stap voor probleemoplossing.

Snel schakelen tussen apps is een geweldige manier om de productiviteit te verhogen, maar hoewel Taakbeheer het heel gemakkelijk maakt, is het niet altijd de snelste. Er zijn twee andere methoden om snel tussen apps te schakelen.

Hoe van app te wisselen met behulp van het iPad-dock

Het Dock van de iPad toont de drie meest recent gebruikte apps aan de rechterkant van het dock. Een verticale lijn scheidt de recente apps van de apps die je permanent in het Dock hebt vastgezet. Het Dock van de iPad is altijd zichtbaar op het startscherm, maar je hebt er ook snel toegang toe binnen apps. Als u uw vinger vanaf de onderkant van het scherm omhoog schuift, verschijnt het Dock. Zodra het Dock zichtbaar is, kun je het gebruiken om een ​​van je meest recent gebruikte apps te starten of een van de apps die je aan de linkerkant hebt vastgezet.

Multitasken met het Dock

Het Dock maakt multitasken ook een fluitje van een cent door u een snelle en gemakkelijke manier te bieden om meerdere apps tegelijkertijd op het scherm weer te geven met Slide Over, Split View en Picture in Picture. Hier leest u hoe u maximaal drie apps tegelijk op uw iPad kunt openen.

 1. Open de eerste app die u wilt gebruiken.

  Foto-app op iPad

 2. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het Dock omhoog te trekken.

  Trek het Dock op de iPad omhoog

 3. Sleep het pictogram van de volgende app die u wilt openen naar de rechterkant van het scherm.

  Diaweergave op iPad

 4. Laat het pictogram los en de apps verschijnen naast elkaar.

  Slide Over op iPad

 5. Je kunt de breedte van beide apps aanpassen door het tabblad ertussen naar links of rechts te slepen. Als u deze naar een van de randen van het scherm trekt, wordt de app aan die kant gesloten.

  Slide Over gebruiken op iPad

 6. Om een ​​derde app in Slide Over te openen, trekt u het Dock weer omhoog en sleept u het pictogram van de gewenste app naar de lijn tussen de twee apps die al geopend zijn (waar de schuifregelaar zich bevindt).

  Drie apps openen op iPad

 7. Zodra u het pictogram loslaat, wordt de derde app geopend in een groot, rechthoekig venster bovenop de andere twee. U kunt de schuifregelaar bovenaan deze app gebruiken om deze tijdelijk van het scherm te schuiven. Veeg vanaf de rand van het scherm om het terug te trekken. Met meerdere apps geopend, kunt u foto’s, tekst en video’s tussen de apps slepen.

  Drie apps tegelijk openen op een iPad

 8. Niet alle apps ondersteunen multitasking. Als de app wordt weergegeven als een vierkant venster in plaats van een horizontale rechthoek wanneer u deze naar het midden van het scherm sleept, wordt deze in de modus Volledig scherm gestart.

Hoe van app te wisselen met multitasking-bewegingen

De multitasking-bewegingen die in iOS zijn ingebouwd, zijn enkele coole geheimen waarmee u het meeste uit uw iPad kunt halen. Gebruik deze gebaren om tussen apps te schakelen door vier vingers op het scherm van de iPad te houden en naar links of rechts te vegen om tussen recent gebruikte apps te navigeren. Je kunt ook met vier vingers omhoog vegen om de App Switcher te onthullen.