Skip to content

Tekst citeren uit een originele e-mail bij het beantwoorden in Yahoo! Mail

17 de juli de 2021
quotes 161240595 5a2f0d9f845b340036ed91ed d70dd5b18a304291a4b2c01cdf13874a

Bij het beantwoorden van e-mails in Yahoo! Mail, wordt automatisch een kopie van het originele e-mailbericht in uw e-mail opgenomen, zodat u de tekst uit het oorspronkelijke bericht niet opnieuw hoeft te typen of kopiëren en plakken. Dit is het standaardgedrag voor alle huidige versies van Yahoo! Mail, en u hoeft geen opties voor deze functie te wijzigen. In feite is er geen instelling om geciteerde tekst uit te schakelen. Het is handig om het vorige e-mailbericht geheel of gedeeltelijk te kunnen citeren in uw antwoorden. Dit houdt berichttekst in context voor zowel u als de ontvangers, waardoor iedereen verwarring en misverstanden voorkomt. Het bespaart ontvangers ook het extra werk om terug te moeten gaan naar eerder verzonden e-mails om hun geheugen op te frissen over wat eerder is besproken.

Berichttekst citeren in Yahoo! Mail

Wanneer u een e-mail beantwoordt in Yahoo! Mail, het originele bericht wordt onderaan uw antwoord toegevoegd. In eerste instantie ziet u de originele berichttekst niet terwijl u uw antwoord opstelt, omdat deze handig is verborgen om de rommel in de tekst te verminderen. U kunt de originele berichttekst onthullen door naar beneden te scrollen en te selecteren Origineel bericht weergeven onderaan uw e-mailbericht.

Alleen delen van originele berichten citeren

U hoeft niet de volledige geciteerde tekst uit het oorspronkelijke bericht in uw antwoord op te nemen – of een van de geciteerde tekst trouwens. Wanneer u een e-mail beantwoordt, kunt u de geciteerde berichttekst bewerken en deze inkorten tot delen die u in uw reactie wilt laten citeren, of deze volledig verwijderen. Zie hiervoor de onderstaande stappen:

  1. Open een e-mail die u beantwoordt en selecteer AntwoordAllen beantwoorden.

  2. Maak de geciteerde tekst zichtbaar door naar de onderkant van uw reactie te scrollen en te selecteren Origineel bericht weergeven.

    Het selecteren van het originele bericht weergeven in Yahoo Mail.

  3. Selecteer of markeer nu de tekst die u uit het originele bericht wilt verwijderen en druk op Verwijderen.

    Het originele bericht weergeven dat in Yahoo Mail wordt geciteerd.

Hoe geciteerde tekst wordt weergegeven in e-mails

Geciteerde tekst uit originele berichten wordt iets ingesprongen vanaf de linkermarge en afgezet met een verticale lijn om duidelijk te maken dat de tekst uit het originele bericht komt. Verdere antwoorden in hetzelfde e-mailgesprek blijven geciteerde tekst uit de eerdere berichten bevatten. Elk van deze zal verder worden ingesprongen en worden gemarkeerd door verticale lijnen, waardoor een “geneste” look voor die berichten wordt gecreëerd, zodat ze in context met elkaar kunnen worden geplaatst.