Skip to content

Tekst toevoegen aan een film in iMovie 10

15 de september de 2021
imovie 5b7d399846e0fb0050b77f0d

Je eigen films maken wordt steeds makkelijker. Als u films opneemt op uw iPhone, kunt u die beelden rechtstreeks naar iMovie op uw Mac overbrengen en bewerken. Als je je film naar een hoger niveau wilt tillen, kun je er tekst aan toevoegen, zoals titels en ondertitels. Hier leest u hoe u tekst aan uw iMovie 10-film kunt toevoegen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iMovie 10 op macOS Catalina (10.15.x).

Voeg een titel toe aan je film

Voordat u uw video kunt bewerken, moet u de beelden importeren in iMovie. Voer de volgende stappen uit om een ​​titel toe te voegen aan het geïmporteerde beeldmateriaal:

 1. Sleep de beelden die u hebt geïmporteerd naar de iMovie-tijdlijn (het onderste venster in de iMovie-interface).

 2. Selecteer Titels boven de browser (het bovenste venster in de iMovie-interface).

  Upload beeldmateriaal naar iMovie

 3. Bekijk een voorbeeld van elke titelstijl door de muisaanwijzer op de miniatuur ervan te plaatsen. Kies de gewenste stijl en sleep deze vervolgens boven de clip in de videotijdlijn waar je de titel wilt laten verschijnen. De titel verschijnt in de tijdlijn als een tekstoverlay.

  iMovie-titels naar filmtijdlijn slepen

 4. Dubbelklik in de browser op het tekstvak om de tekst bewerkbaar te maken.

  Dubbelklikken op titeltekst in iMovie-browser

 5. Typ je titel. Gebruik de werkbalk boven de browser om het lettertype, de tekstgrootte, tekstuitlijning, tekenopmaak en kleur aan te passen totdat de titel er precies goed uitziet. Als u klaar bent, drukt u op Binnenkomen op het toetsenbord.

  Een titel voor uw film toevoegen en opmaken

 6. Plaats de titel zo dat deze op de juiste plaats in uw film staat. Plaats de linkerrand van het tekstoverlayvak waar u de titel wilt laten verschijnen en sleep vervolgens de rechterrand van het vak. Het tekstvak wordt langer en er verschijnen cijfers om aan te geven hoe lang de tekst op het scherm blijft.

  Opgeven hoe lang filmtitels worden weergegeven in de iMovie-tijdlijn

 7. Als alternatief voor het overlappen van de tekst op uw film, kunt u de titel laten verschijnen tussen videoclips. Om dit te doen, plaatst u de titelbalk niet boven het beeldmateriaal in de tijdlijn, maar sleept u het binnen de tijdlijn waar u het wilt laten verschijnen.

  Sleep de iMovie-titel naar het begin van het screenshot van het beeldmateriaal

Voeg een ondertitel toe aan je film

Het toevoegen van een ondertitel in iMovie 10 is wat lastiger dan het toevoegen van een titel vanwege een beperking van de applicatie. Ondertitels verschijnen namelijk meestal onderaan in het midden van het scherm en iMovie is niet geschikt voor die plaatsing. Om een ​​ondertitel aan je film toe te voegen, moet je eerst een titel vinden waarmee je kunt leven. Veel van de opties hebben wiebeleffecten of fade-in en uit. Kies iets statisch. Voer de volgende stappen uit om een ​​ondertitel aan uw film toe te voegen:

 1. Selecteer Formeel. Er verschijnt een tekstvak onder aan uw film in de browser. Er kunnen andere opties zijn, maar Formeel is een goede standaardkeuze.

  Een ondertitel aan uw film toevoegen door het titeltype Indeling te selecteren

 2. Selecteer in de browser het tekstvak en typ een ondertitel voor je film.

  Een ondertitel voor je film typen in de browser

 3. Pas het lettertype, de grootte, de uitlijning en de kleur aan totdat de tekst eruitziet zoals u dat wilt.

 4. Match de ondertitel met de spraak op het scherm. Plaats de linkerrand van het ondertiteltekstvak op de plaats waar u de tekst wilt laten verschijnen en sleep vervolgens de rechterrand totdat u de tijd hebt bereikt die u wilt dat de tekst op het scherm blijft staan.

  Ondertitelingsduur aanpassen in iMovie