Skip to content

Tekstberichten ontvangen op een Samsung Galaxy Watch

2 de juli de 2022
sendtextonwatch f4218132f8964cbca9c9dee8166d1221

Wat te weten

 • Inschakelen: Open de Galaxy Wearable-app op je telefoon > Kijk Instellingen > Meldingen > Berichten > AAN.
 • Ontvangen: Veeg naar rechts op uw horloge om meldingen te bekijken, inclusief inkomende sms-berichten. Tik op een bericht om het te bekijken.
 • Verzenden: veeg omhoog, tik op berichtentik Begin chat of een bestaand bericht, voer je tekst in en tik op de bericht versturen icoon.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u sms-berichten kunt ontvangen op een Samsung Galaxy Watch, inclusief wat u moet doen als u geen sms-berichten op uw horloge ontvangt.

Ontvangen Samsung-horloges sms-berichten?

Samsung-horloges kunnen zowel sms-berichten verzenden als ontvangen. Als uw Samsung-horloge een eigen LTE-gegevensabonnement en telefoonnummer van uw mobiele provider heeft, kunt u zonder de hulp van een telefoon sms-berichten verzenden en ontvangen en bellen. Als u uw horloge samen met uw telefoon gebruikt, kunt u het gebruiken om sms-berichten te ontvangen en te verzenden, zolang het is verbonden met uw telefoon.

Tekstberichten inschakelen op een Samsung Galaxy Watch

Voordat u sms-berichten op een Samsung Galaxy Watch kunt ontvangen, moet u de functie inschakelen. Uw horloge kan meldingen van veel verschillende bronnen ontvangen en u kunt kiezen of u deze meldingen per app wilt ontvangen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om meldingen over sms-berichten, e-mail en alarmen te ontvangen, maar alle andere uit te schakelen. Zo zorgt u ervoor dat u sms’jes ontvangt op uw Samsung Galaxy Watch:

 1. Open de Galaxy Wearable- of Galaxy Watch-app op je telefoon.

 2. Tik Kijk Instellingen. Met oudere versies van de app kun je rechtstreeks op dit scherm op Meldingen tikken, dus tik erop als je het ziet

 3. Tik Meldingen.

 4. Druk op Berichten schakelen als het uit is. Als je Berichten niet ziet, tik je op Meer en naar beneden scrollen.

 5. Tik < (linksboven).

 6. Uw horloge is nu ingesteld om sms-berichten en meldingen te ontvangen. Zorg ervoor dat de Meldingen op telefoon dempen toggle is uitgeschakeld, en de Berichten schakelaar is ingeschakeld.

  1656724757 883 Tekstberichten ontvangen op een Samsung Galaxy Watch pictogram, Berichten in- en uitschakelen en Melding uitzetten gemarkeerd in de Galaxy Watch-app” class=”lazyload universal-image__image” hi-res-src=”https://www.lifewire.com/thmb/zGH91cy8DQJ6LWPYsV_eckk-YSQ=/2000×0/filters:no_upscale():max_bytes(150000):strip_icc()/002_receive-text-messages-on-samsung-galaxy-watch-5217923-2c2c0ee3e7024791a063992993aec89e.jpg” id=”mntl-sc-block-image_1-0-1″ >

Tekstberichten lezen op uw Galaxy Watch

Wanneer je een sms ontvangt, ontvang je de melding van je keuze op je horloge. Afhankelijk van de instellingen die u kiest, kunt u een trilling voelen of een kort waarschuwingsgeluid horen. Wanneer u die melding ontvangt, kunt u uw horloge uit de slaapstand halen door het op te tillen, erop te tikken of op de starttoets te tikken, waarna de tekst automatisch op het horloge verschijnt. U kunt tekstberichten op uw horloge ook handmatig controleren en lezen als u de waarschuwing niet op tijd ontvangt:

 1. Veeg vanaf de hoofdwijzerplaat naar rechts.

 2. Je meest recente sms-bericht verschijnt. Als je wilt antwoorden, tik je op het sms-bericht.

  Naar rechts vegen om sms-berichten op een Samsung Galaxy Watch te bekijken.

  Als je meerdere teksten hebt, kun je omhoog vegen om ze te bekijken.

 3. Tik op een invoer methode of een snel antwoord bericht.

 4. Druk op versturen icoon (papieren vliegtuig). Het antwoord op uw sms-bericht wordt naar de ontvanger verzonden.

  Een sms-bericht beantwoorden op een Samsung Galaxy Watch.

Tekstberichten verzenden vanaf een Galaxy Watch

U kunt ook sms-berichten verzenden vanaf uw Galaxy Watch als u deze gebruikt met een Android-telefoon of als het horloge een LTE-data-abonnement en telefoonnummer heeft. U kunt als volgt sms-berichten verzenden vanaf een Galaxy Watch:

 1. Veeg vanaf de hoofdwijzerplaat omhoog om toegang te krijgen tot uw apps.

 2. Tik Boodschapper.

  Omhoog vegen en Messenger selecteren op Samsung Watch.

  Als je nog nooit een sms vanaf je horloge hebt verzonden, moet je mogelijk eerst de app installeren. Open de Google Play-app en zoek naar messenger.

 3. Tik Begin chatof een van uw bestaande tekstgesprekken.

 4. Tik op de emoticon om een ​​emoji te verzenden, op de microfoon om tekst-naar-spraak te gebruiken of op het toetsenbord om een ​​sms-bericht te typen.

 5. Nadat je het bericht hebt ingevoerd, tik je op de versturen icoon (papieren vliegtuigje).

  Een chat starten op Samsung Watch

Waarom ontvang ik geen sms-berichten op mijn Galaxy Watch?

Als u geen sms-berichten ontvangt op uw Galaxy Watch, is de eerste stap om ervoor te zorgen dat sms-meldingen zijn ingeschakeld. Dat proces is hierboven beschreven en omvat het openen van de Galaxy Wearables-app op je telefoon en het inschakelen van meldingen van de berichten-app. Als je een andere app voor sms-berichten gebruikt, probeer dan ook de meldingen voor die app in te schakelen. Mogelijk moet u ook de bijbehorende app voor uw tekst-app op het horloge installeren. Als je sms-app geen horloges ondersteunt of in het bijzonder geen Samsung Galaxy-horloges, probeer dan terug te schakelen naar de standaard Android-app voor sms-berichten. Zorg er ook voor dat uw horloge via Bluetooth met uw telefoon is verbonden. Controleer uw telefoon om te zien of Bluetooth is ingeschakeld en schakel deze in als dit niet het geval is. U kunt ook proberen het horloge dicht bij uw telefoon te plaatsen om te zien of er een verbinding tot stand wordt gebracht, of u kunt zowel de telefoon als het horloge naar een gebied brengen waar niet veel storing van andere apparaten is. Als uw horloge een data-abonnement en telefoonnummer heeft en u geen sms’jes kunt verzenden of ontvangen, moet u contact opnemen met de provider voor meer informatie. Het telefoonnummer is mogelijk niet correct ingesteld op het horloge, of een ander probleem heeft mogelijk aandacht nodig.

FAQ

 • Hoe verwijder ik berichten op mijn Samsung Galaxy Watch?

  Tik in de Berichten-app op het bericht dat je wilt verwijderen, houd het vast en tik vervolgens op Verwijderen. Om meerdere berichten te verwijderen, tik je op eventuele extra berichten om ze te selecteren voordat je op tikt Verwijderen.

 • Waarom krijg ik twee sets sms-berichten op mijn Samsung Galaxy Watch?

  Als je een LTE Galaxy Watch hebt en de verbinding met Bluetooth is verbroken, ontvang je mogelijk dubbele berichten wanneer je opnieuw verbinding maakt met je telefoon via Bluetooth. Helaas is er geen andere manier om dit probleem te omzeilen dan Bluetooth uit te schakelen.

 • Hoe verbind ik mijn Samsung Galaxy Watch met mijn telefoon?

  Om uw Samsung Galaxy Watch met uw telefoon te verbinden, installeert u de juiste horloge-app op uw telefoon, opent u de app en tikt u op uw horloge wanneer deze verschijnt. Uw Samsung Watch kan slechts met één telefoon tegelijk worden verbonden, dus als u verbinding wilt maken met een nieuwe telefoon, stelt u het horloge opnieuw in.