Skip to content

Tekstopmaak en afbeeldingen gebruiken in Mac OS X Mail-handtekeningen

12 de augustus de 2021
Mac OS X Mavericks Logo 56a0193e3df78cafdaa01591

Verschillende handtekeningen voor verschillende accounts en zelfs willekeurige handtekeningen per account – wat je gemakkelijk kunt doen in Mac OS X Mail – zijn leuk. Maar hoe zit het met aangepaste lettertypen, kleuren, opmaak en misschien afbeeldingen? Gelukkig is zwarte Helvetica niet de enige opmaak die Mac OS X Mail kan opbrengen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Mac OS X 10.4 (Tiger) en hoger.

Tekstopmaak en afbeeldingen gebruiken in Mac OS X Mail-handtekeningen

Kleuren, tekstopmaak en afbeeldingen toevoegen aan een handtekening in Mac OS X Mail:

 1. Selecteer Voorkeuren onder de Mail menu bovenaan het scherm. De sneltoets is Commando+, (komma).

 2. Ga naar de Handtekeningen tabblad.

  Tabblad Handtekeningen

 3. Markeer de handtekening die u wilt bewerken.

  1628747829 592 Tekstopmaak en afbeeldingen gebruiken in Mac OS X Mail handtekeningen Handtekeningen” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-20″ >

 4. Je hebt verschillende opties om de tekst in het rechtervenster op te maken:

  • Om een ​​lettertype toe te wijzen, selecteer Formaat | Lettertypen weergeven uit het menu en selecteer het gewenste lettertype.
  • Om een ​​kleur toe te wijzen, selecteer ​Formaat | Kleuren weergeven uit het menu en klik op de gewenste kleur.
  • Als u tekst vet, cursief of onderstreept wilt maken, selecteert u Formaat | Stijl uit het menu, gevolgd door de gewenste letterstijl.
  • Om een ​​afbeelding aan uw handtekening toe te voegen, gebruikt u Spotlight of Finder om de gewenste afbeelding te zoeken en sleept u deze vervolgens naar de gewenste locatie in de handtekening.

  Opmaakhulpmiddelen in Mail

 5. Ga naar de componeren tabblad in het voorkeurenvenster.

  Tabblad Opstellen

 6. Zorg ervoor dat Rijke text is geselecteerd onder Berichtformaat: voor opmaak die moet worden toegepast op handtekeningen.

  1628747830 691 Tekstopmaak en afbeeldingen gebruiken in Mac OS X Mail handtekeningen Rich Text” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-33″ >

Voor meer geavanceerde opmaak stelt u de handtekening samen in een HTML-editor en slaat u deze op als webpagina. Open de pagina in Safari, markeer alles en kopieer. Plak ten slotte in een nieuwe handtekening in Mail. Dit omvat geen afbeeldingen, die u kunt toevoegen met behulp van de bovenstaande methode.