Skip to content

Tesla’s In-Car Gaming System is een probleem, zeggen experts

3 de juli de 2021
ScreenShot2021 02 02at10.26.09AM 880a35d2f0934f0d8fd1d75add8c655a

Belangrijkste leerpunten

  • Tesla’s vernieuwde Model S-sportwagen kan videogames spelen.
  • Experts zeggen dat het spelen van games in de auto gevaarlijk kan zijn.
  • De technologie die een bestuurder overbodig maakt, wordt momenteel getest, zeggen experts.
Tesla toonde onlangs een videogame op de voorconsole van zijn nieuwe auto, maar experts zeggen dat gamen tijdens het rijden een slecht idee is. Elon Musk, de CEO van het bedrijf, onthulde onlangs de vernieuwde Model S-sportwagen van $ 80.000. Tesla beweert dat het voertuig nu kan concurreren met gameconsoles van de volgende generatie, en The Witcher 3 verscheen in een promo op het gigantische voorscherm van de auto naast de bestuurder. Maar alleen omdat je games in je auto kunt spelen, wil nog niet zeggen dat je dat moet doen, zeggen waarnemers. “Geen enkel voertuig of technologie die momenteel op de markt verkrijgbaar is, is veilig genoeg om bestuurders in staat te stellen games te spelen terwijl ze de auto besturen”, schreef Raj Rajkumar, een professor aan de Carnegie Mellon University en mededirecteur van de General Motors-Carnegie Mellon Vehicular Information. Technology Collaborative Research Lab, in een e-mailinterview. “Tesla’s verkeerde naam en misleidende ‘Full Self-Driving’-pakket is allesbehalve volledig autonoom.”

Speel The Witcher in uw Tesla?

Tesla’s hebben naam gemaakt met hun gelikte ontwerp, elektrische kracht en semi-autonome rijcapaciteiten. Musk wil dat de auto’s ook bekend staan ​​om hun gamecapaciteiten. “Willen spelen The Witcher game op je Tesla? (je kunt de show al bekijken in het Tesla Netflix-theater), “schreef hij in een recente Tweet. Het nieuwe Model S wordt geleverd met een 17-inch hoofdscherm van 2200 x 1300 pixels en een 8-inch scherm op de tweede rij. Het is niet duidelijk met welke game je kunt gamen, maar de videogame verscheen duidelijk op het scherm naast de bestuurder in nieuwsbeelden. Hoe dan ook, het stuurt de verkeerde boodschap, zeggen sommige waarnemers.

Interieur van tesla model s met entertainmentopties op frontdisplay

De geautomatiseerde rijfunctie van Tesla vereist dat de bestuurder de weg voortdurend in de gaten houdt en vereist nominaal dat de bestuurder een hand aan het stuur heeft, legde Rajkumar uit. “Het is niet duidelijk of de Tesla-voertuigsoftware deze noodzaak om het voertuig in de hand te houden afdwingt of niet, aangezien updates het beeld aanzienlijk vertroebelen”, voegde hij eraan toe. “Tesla’s verkeerde naam en misleidende ‘Full Self-Driving’-pakket is allesbehalve volledig autonoom.” Tesla’s zijn betrokken geweest bij dodelijke ongevallen waarbij bestuurders het stuur niet vasthielden. Bij een crash in 2018 had de bestuurder van een Tesla Model X een ongeluk tijdens het gebruik van de automatische piloot, maar had hij zijn handen niet aan het stuur, volgens de National Transportation Safety Board. In een voorlopig rapport zei de NTSB dat de bestuurder twee visuele waarschuwingen en één auditieve waarschuwing had gekregen om zijn handen op het stuur te leggen tijdens de reis.

Luister gewoon naar de radio

Er zijn geen veilige entertainmentopties tijdens het rijden, behalve het luisteren naar radiozenders of Bluetooth-audio, zei Rajkumar. Op een dag hopen ingenieurs een volledig zelfrijdende auto te maken waarin “men kan slapen, communiceren met familie/vrienden, kantoorwerk doen, genieten van een hobby, enz., maar we zijn niet in de buurt van die luxe”, zei hij. “Blijf in leven zodat wanneer de technologie volwassen wordt, je in de buurt bent om van die voordelen te genieten.” “Geen enkel voertuig of technologie die vandaag op de markt beschikbaar is, is veilig genoeg om bestuurders in staat te stellen games te spelen terwijl ze de auto besturen.” De technologie die de noodzaak van een bestuurder elimineert, wordt momenteel getest, zei Melanie Musson, een autonoom voertuigspecialist bij Car Insurance Comparison, in een e-mailinterview. “Zelfrijdende technologie werkt echter het beste wanneer de andere auto’s op de weg ook autonoom zijn”, voegde ze eraan toe. “Autonome voertuigen kunnen met elkaar praten en zullen geen verrassende bewegingen of manoeuvres uitvoeren zoals menselijke bestuurders zouden kunnen doen.”

Binnenaanzicht op de achterbank van de Tesla-modellen en de twee displays met videogames

Wanneer auto’s meer in staat zijn om automatisch te rijden, kunt u nog steeds niet ontspannen. Volledig zelfrijdende voertuigen “zijn voor steden als Phoenix of Sacramento lang voordat ze beschikbaar zijn in de besneeuwde straten van Chicago, de autovrije straten van New York of de bochtige en kronkelende straten in Boston,” Nico Larco, een hoogleraar architectuur aan de Universiteit van Oregon, zei in een e-mailinterview. Tesla die pronkt met het vermogen van een auto om videogames te spelen, lijkt vragen om problemen. Houd je ogen op de weg en de console-gaming thuis.