Skip to content

TikTok gebruiken

11 de februari de 2023
female hand holding smartphone displaying tiktok application t20 OzYoyb 89248b8319914b71886f9c9e8964ca6b

Wat te weten

 • Maak een openbaar of privé TikTok-account aan. Druk lang op om een ​​video te maken Dossier. Voeg filters, effecten en muziek toe.
 • Upload je video direct, sla hem op of ga live met je video.
 • Wijzig uw gebruikersnaam en profielfoto op elk gewenst moment. Je kunt ook je favoriete TikTok-video’s opslaan, downloaden en opnieuw plaatsen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je aan de slag kunt met TikTok, de populaire sociale app en platform voor het maken en delen van korte video’s.

TikTok gebruiken

TikTok-video’s zijn groter dan de inhoudsblokken van Instagram of Snapchat, maar dat is niet het enige verschil tussen TikTok en andere populaire sociale apps. Dit is wat u moet weten om uw weg te vinden in deze unieke tool voor sociaal delen.

 1. Maak een TikTok-account aan. Nadat je de TikTok-app voor iOS of Android hebt gedownload, kun je meteen door video’s bladeren. Om uw inhoud te uploaden, moet u echter een TikTok-account maken.

 2. Maak een TikTok-video. Het is gemakkelijk om rechtstreeks vanuit de TikTok-app een video te maken of video’s vanaf je telefoon te uploaden om in een TikTok-video te gebruiken. Houd de Dossier -knop of gebruik de TikTok-aftelfunctie om het opnemen nog gemakkelijker te maken. TikTok-video’s hebben een maximale lengte van 15 seconden, maar je kunt meerdere clips aan elkaar koppelen voor een totale opname van 60 seconden.

 3. Voeg filters en effecten toe aan je TikTok-video. Voeg leuke videofilters en speciale effecten toe in realtime of nadat je een video hebt opgenomen om deze boeiender en leuker te maken. Bepaalde effecten moeten worden ingesteld voordat u de video opneemt.

 4. Voeg muziek toe aan je TikTok-video’s. TikTok heeft een enorme bibliotheek met geluiden die je in je video’s kunt gebruiken. Zoek, ontdek, bekijk en voeg direct muziek en geluiden toe aan je video’s.

 5. Bewaar een concept van je TikTok-video. Als je nog niet klaar bent met je TikTok-video en er later aan wilt werken voordat je hem uploadt, is het opslaan van een concept een eenvoudig proces.

 6. Ga live op TikTok. Net als bij Facebook Live en de Instagram Live-functie, ga je live op TikTok om een ​​video in realtime naar je volgers te streamen.

 7. Maak een TikTok-duet. Werk samen met een vriend om een ​​TikTok-optreden te creëren met de TikTok Duet-functie, zelfs als je op verschillende plaatsen bent. De TikTok Duet-functie werkt alleen met video’s van 15 seconden of minder en je moet een openbaar account hebben om de Duet-functie te gebruiken.

 8. Wijzig je TikTok-profielfoto en gebruikersnaam. Als je zin hebt om een ​​nieuwe TikTok-persona te maken, kun je eenvoudig je profielfoto verwisselen en je gebruikersnaam wijzigen. Uw gebruikersnaam kan alles zijn wat u maar wilt, en u kunt deze gebruiken, zelfs als iemand anders die naam ook heeft.

 9. Verwijder een TikTok-video. Heb je spijt van TikTok? Als je besluit dat een video niet aan je eisen voldoet of als je deze opnieuw wilt opnemen, kun je eenvoudig een, veel of al je TikTok-video’s verwijderen.

 10. Bewaar en download een TikTok-video. Vanwege de sociale focus van TikTok heb je geen speciale tool van derden nodig om je favoriete TikTok-video’s op te slaan en te downloaden om ze te bekijken wanneer je maar wilt of om ze met vrienden te delen.

 11. Video’s opnieuw plaatsen. Je kunt ook de knop Opnieuw plaatsen gebruiken om video’s die je leuk vindt rechtstreeks op de feeds van je volgers te plaatsen. Tik op om het te gebruiken Deel knop voor het bericht dat je leuk vindt en selecteer vervolgens Opnieuw plaatsen. Je kunt ook een opmerking toevoegen voordat deze naar je vrienden gaat, voor het geval er enige context nodig is.

 12. Maak je TikTok-account privé. Wanneer je een TikTok-account aanmaakt, is deze standaard ingesteld op openbaar, zodat iedereen je video’s kan zien. Als je wilt, kun je je account instellen op privé, zodat alleen je goedgekeurde volgers je video’s kunnen zien.

 13. Stel in wie je TikTok-video kan bekijken. Zelfs als je een openbaar account hebt, wil je misschien een bepaalde video met maar een paar mensen delen. Het is eenvoudig om een ​​individuele video in te stellen, zodat alleen vrienden die jou volgen deze kunnen zien. Of maak een video alleen zichtbaar voor jou.

 14. Maak je video nog beter met een app van derden. Als je je TikTok-video’s naar een hoger niveau wilt tillen, probeer dan een TikTok-app voor videobewerking met extra visuele effecten, filters, muziek en meer.

 15. Gebruik munten op TikTok. Munten zijn de digitale valuta van TikTok, die meestal worden gebruikt om een ​​andere TikTok-gebruiker te ondersteunen. Als een TikTok-gebruiker bijvoorbeeld live gaat, stuur dan een panda-emoticon naar de streamer en deze krijgt de helft van de waarde (geconverteerd naar diamanten). Als ze genoeg diamanten hebben verzameld, kunnen ze deze via PayPal inwisselen voor contant geld.

 16. Houd je tiener veilig op TikTok. TikTok heeft tal van functies en bronnen voor ouderlijk toezicht om de TikTok-ervaring zo veilig mogelijk te maken voor je tiener. TikTok-gebruikers moeten 13 jaar of ouder zijn.

 17. Verwijder of deactiveer een TikTok-account. Als je klaar bent met de app en je account wilt verwijderen, download dan eerst alle video’s die je wilt opslaan. Wanneer u uw account verwijdert, wordt ook alle inhoud verwijderd. Overweeg uw account te deactiveren als u alleen een pauze nodig heeft. TikTok afsluiten? Deze apps zijn de beste alternatieven.