Skip to content

Tin HiFi T2-hoofdtelefoons bieden fantastisch geluid voor een spotprijs

3 de juli de 2021
TinT2 d8a1403ad5a64bec9f62290e36206b86

Belangrijkste leerpunten

  • Nadat ik het zat was om me zorgen te maken over de levensduur van de batterij en verbindingsproblemen, kocht ik onlangs mijn eerste bedrade hoofdtelefoon in jaren.
  • De Tin HiFi T2 is prachtig gemaakt, maar staat ver af van het elegante minimalisme van Apple-producten.
  • Ik was onder de indruk van de uitstekende geluidskwaliteit en het neutrale geluid van de T2, die minder dan $ 50 kostte.

Ik geef toe dat ik de Tin HiFi T2 in-ear-koptelefoon heb gekocht op basis van hun uiterlijk. Ze hebben een veelkleurige cyberpunkstijl die als geen ander op de markt lijkt. Maar nadat ik ze een paar weken heb gebruikt, kan ik de T2 ook aanbevelen vanwege hun uitstekende geluidskwaliteit en bouwkwaliteit. Ze bieden een geweldig en redelijk geprijsd alternatief voor de plastic oordopjes die zo gewoon zijn voor minder dure audioapparatuur. Dit was de eerste keer in jaren dat ik bedrade oortelefoons kocht. Ik bezit zowel de Apple AirPods Pro als de AirPods Max. Mijn zoektocht naar nog een andere optie begon uit frustratie. Ik hou van het gemak en de vrijheid die Bluetooth biedt, maar ik haat de beperkte levensduur van de batterij en verbindingsproblemen. “Hoewel AirPods allemaal vloeiende rondingen zijn, is de T2 een massa gevlochten kabels en zware oortelefoons.”

Zeg vaarwel tegen de batterijduurproblemen

Na een te veel marathon luistersessies waarin ik me moest haasten voor een oplader, besloot ik dat ik een bedrade back-upkoptelefoon nodig had. Ik heb al te veel geld uitgegeven aan Bluetooth-gadgets van Apple, dus ik wilde de kosten laag houden. Het goedkope aanbod van grote fabrikanten zoals Sony krijgt beslist gemengde recensies. Maar toen kwam ik beoordelingen van de T2 tegen die hen aanraadden als meer waar voor je geld dan je zou verwachten, en ik was verslaafd. Ik waagde de sprong en zette mijn creditcard neer.

Het uitpakken van de T2 was een traktatie, want het wordt geleverd in een elegante marineblauwe doos die lijkt op een klein boekje. Na jarenlang minimalistische Apple-ontwerpen te hebben gebruikt, kwam de T2 als een schok toen ik hem voor het eerst aanraakte. Terwijl AirPods allemaal vloeiende rondingen zijn, is de T2 een massa gevlochten kabels en zware oortelefoons. Het is ook een kleurenpracht, met verschillende meegeleverde oordopjes, elk in zijn eigen tint. Na een paar minuten bezig te zijn geweest met het ontvlechten van verwarde snoeren (herinner me die dagen) en het gewicht van de oorstukjes te hebben bewonderd, begon ik te beseffen dat hoewel de T2 niet licht van gewicht is, hij solide aanvoelt en waarschijnlijk niet zal breken. De materialen zijn een doordachte mix van texturen die een plezier zijn om te gebruiken.

Geluid, glorieus geluid

De echte test is natuurlijk hoe de T2 klinkt. Het korte antwoord is wonderbaarlijk. Ik ben geen audiofiel, maar ik gebruik al tientallen jaren een koptelefoon en deze bieden een uitstekende geluidsweergave voor de prijs. Ze kunnen duidelijk de diepte en het geluidsbeeld van de AirPods Max van $ 549 niet evenaren, maar dat is echt geen eerlijke vergelijking. De T2 heeft een neutraal geluid dat ontspannend is voor lange luistersessies. Ik gebruik mijn koptelefoon meestal als achtergrondgeluid als ik aan het werk ben. Deze hoofdtelefoon heeft geen enkele vorm van ruisonderdrukking en tot mijn verbazing vond ik dat een welkome opluchting. Fabrikanten proberen al jaren om het idee naar huis te brengen dat ruisonderdrukking een noodzaak is om je te laten upgraden.

Close-up van de Tin Audio T2 bedrade hoofdtelefoon.

Ik geef toe dat ruisonderdrukking handig kan zijn voor lange vliegtuigreizen en bepaalde andere situaties, maar ze zijn moeilijk voor mijn oren. Mijn AirPods Pro maakt bijvoorbeeld een duidelijk geluid wanneer het externe geluiden probeert te onderdrukken. Na een uur hiervan moet ik de ruisonderdrukkingsfunctie uitschakelen. Ik luisterde naar een mix van nummers van Pink Floyd’s “Comfortably Numb” tot Beethovens “Ninth Symphony”, en was onder de indruk van de helderheid van de geluidskwaliteit. De rocknummers misten de pittige bas die je op andere koptelefoons krijgt, maar het betekende dat ik sommige van de andere noten veel beter kon horen. Het beste van alles was dat het geweldig was om de T2 uit zijn verpakking te halen en hem gewoon in de koptelefoonaansluiting van mijn MacBook Pro te steken in plaats van te prutsen met Bluetooth-instellingen. Natuurlijk hebben de meeste elektronica die onlangs is gemaakt geen koptelefoonpoort, dus het kan zijn dat je een soort adapter moet kopen. Ik hoefde me ook geen zorgen te maken over constante herinneringen dat de batterijen in mijn koptelefoon bijna leeg waren. Soms is simpel het beste.