Skip to content

Tips en trucs voor ‘ARK: Survival Evolved’

6 de augustus de 2021
ARKscreen2 568ab7895f9b586a9e74f8b6

Graag willen Minecraft, ARK: Survival Evolved is een spel over verkennen, verzamelen, bouwen en overleven in de wildernis. Deze gids behandelt cheatcodes en algemene overlevingstips voor: ARK op alle platformen. De informatie in dit artikel is van toepassing op: ARK: Survival Evolved voor PS4, Xbox One, Nintendo Switch, pc en mobiele apparaten.

Hoe beheerdersopdrachten voor ARK in te schakelen

Alle versies van ARK ondersteunen cheatcodes, ook wel admin-opdrachten genoemd. Hoe u toegang krijgt tot de beheerdersopdrachtconsole hangt af van het platform dat u gebruikt:

 • PS4: Pauzeer het spel en druk op L1 + R1 + Vierkant + Driehoek.
 • Xbox One: Pauzeer het spel en druk op POND + RB + x + Y.
 • Schakelaar: Pauzeer het spel en druk op L + R + x + Y.
 • pc: Druk op elk moment tijdens het spelen op de tab-toets.

Beheerderscheats zijn ook beschikbaar voor ARK op iOS en Android via de God-console, die in je zijmenu verschijnt als je bent ingelogd als beheerder. Om cheats te gebruiken in online multiplayer, moet de server cheats hebben ingeschakeld.

ARK: Survival Evolved Cheat Codes

Voer deze codes in de opdrachtconsole in om cheats te ontgrendelen.

Code Effect
GMBuff Maximale ervaring (niveau 100).
oneindige statistieken Maximaliseer permanent alle statistieken, inclusief uithoudingsvermogen.
God Neem geen schade op (je kunt nog steeds verdrinken).
forcetameren Tem direct een gericht dier (geen zadel nodig).
dotame Tem direct een gericht dier en ontvang het beloningsdossier (zadel vereist).
vlieg Gebruik de springknop om te vliegen.
geest Loop overal doorheen.
wandeling Schakel cheats voor vliegen en spoken uit.
doden Dood alles door je vizier erop te richten.
middelen geven Krijg 50 van elke grondstof.
geefgrammen Ontgrendel alle engrammen (behalve Tek-engrammen).
alleen gevengramstek Ontgrendel alle tek-engrammen.
alleen spelers Bevries alle dieren en niet-spelerobjecten.
toggleinfiniteammo Schakel oneindige munitie in en uit.
slowmo 5 Schakel hypersnelheid in.
vijandonzichtbaar Vijanden negeren je.

ARK: Survival Evolved Resource Locations

Weten hoe je essentiële hulpbronnen kunt vinden, is de sleutel tot overleven in ARK.

Waar vind je glasvezel

Vezels worden verkregen door planten te oogsten, die ook bessen opleveren die je kunt eten of gebruiken om dinosaurussen te temmen. Benader een van de 3D-planten die je overal ziet en druk op de interactieknop om ze op te rapen. Verschillende regio’s van de kaart hebben verschillende planten, maar ze geven je allemaal dezelfde middelen.

Waar metaal te vinden

Je kunt kleine hoeveelheden metaal vinden in alle stenen die je met een houweel oogst, maar om grote hoeveelheden te vinden, moet je specifieke stenen oogsten. Ronde rotsen in de buurt van rivieren zijn een goede bron, maar de meest metaalrijke rotsen hebben een uitgesproken lichte kleur met aderen van brons/koperachtig metaal dat er doorheen loopt. Je vindt deze rotsen meestal op bergen en heuvels. Gebruik een getemde ankylosaurus om enorme hoeveelheden metaal te oogsten van grote stapels stenen.

Waar olie te vinden

Reis ver naar het noorden naar de besneeuwde delen van de kaart. Daar vind je gigantische, zwarte rotsblokken bedekt met bevroren olie langs het water. Oogst de rotsen met een houweel of een ankylosaurus om de olie te verzamelen. Olie kan ook worden gevonden in onderwatergrotten of in de oceaan, maar je hebt geavanceerde apparatuur nodig om die locaties te bereiken.

Waar vind je pelzen

Om in het koude noordelijke deel van de kaart in leven te blijven, moet je specifieke dieren doden om warme kleding te maken. Breng veel kampvuren en fakkels mee om je warm te houden, en ga dan naar het noorden tot je een wolharige mammoet, megalosaurus en verschrikkelijke wolven vindt. Al deze dieren zullen je een pels geven als je ze oogst. Gebruik deze pelzen om Fur Armor te maken, dat je tegen de kou zal beschermen.

Waar vind je Obsidiaan

Obsidiaan is nodig om polymeren te maken. Om obsidiaan te vinden, reis je naar een berg met grote afzettingen van metaal. Obsidiaan is meestal hoger op de berg in vergelijking met waar je voor het eerst metaal begint te vinden, dus blijf klimmen en je zult uiteindelijk obsidiaan vinden. Obsidiaan wordt gewonnen uit grote, platte, zwarte rotsen die onmiskenbaar zijn.

Dieren temmen

Om een ​​dier te temmen, moet je het eerst met je blote handen uitschakelen of met een kalmeringsmiddel neerschieten. Zodra het dier bewusteloos is (maar niet dood), kun je voedsel in zijn inventaris plaatsen. Herbivoren houden van bessen, terwijl carnivoren van vlees houden (vooral eersteklas vlees van grotere dieren). Het dier zal dan het voer opeten, en zijn “temmende meter” zal toenemen. Ga door met het proces totdat de meter vol is om hun vertrouwen te winnen. Verschillende soorten hebben meer tijd nodig om te temmen dan andere. Je wilt dat het dier blijft slapen, dus geef ze wat narcobessen om ze te kalmeren.

Tips voor het berijden van dinosaurussen

Als je een dinosaurus temt en hem uitrust met een zadel, kun je erop rijden en hem gebruiken om je met dingen te helpen. Bepaalde dieren zijn beter dan andere in verschillende taken. Roofvogels zijn bijvoorbeeld geweldig in het niet alleen verzamelen van vlees van hun slachtoffers, maar ook in het plunderen van al het andere dat ze hadden. Triceratops zijn goed voor het verzamelen van enorme hoeveelheden bessen. Ankylosauriërs zijn perfect voor het oogsten van metaal, olie en obsidiaan. Brontosaurussen kunnen enorme ladingen vervoeren. Als je snel veel grond wilt bestrijken, kies dan een snel dier zoals een sabeltandkat of roofvogel.

Schade- en weerstandsschuifregelaars

In de modus voor één speler kun je de schuifregelaars in het hoofdmenu gebruiken om verschillende spelstatistieken aan te passen. De meeste opties zijn eenvoudig, maar twee ervan zijn een beetje verwarrend: schade en weerstand. Schade is hoeveel schade jij (of je dinosaurussen) aanricht, en Weerstand is hoeveel schade je oploopt. Hoe hoger de Schade-schuifregelaar, hoe meer schade je aanricht; Weerstand is echter het tegenovergestelde omdat het werkt als een vermenigvuldiger, niet als een lineaire schaal. Een weerstand van 2 betekent bijvoorbeeld dat je 2x zoveel schade oploopt, terwijl een weerstand van 0,5 betekent dat je half zoveel schade oploopt als normaal. Als je de Weerstand instelt op 0, zul je geen schade oplopen door vijanden (hoewel grote valpartijen je nog steeds pijn zullen doen, net als te lang in de kou blijven). Elke keer dat je een level omhoog gaat, kun je je HP, uithoudingsvermogen, draagkracht en meer vergroten. Vergeet niet om je individuele statistieken te upgraden. Meer van Lifewire

 • Paarden en rijdieren vinden, temmen en verzorgen in Zelda: Breath of the Wild

 • De onderwereld in Minecraft

  Hoe maak je een Nether Portal in Minecraft

 • Een roker in Minecraft.

  Hoe maak je een roker in Minecraft

 • Geld in Animal Crossing in de vorm van Bells gestort bij de Bank of Nook.

  Hoe u geld kunt verdienen met Animal Crossing

 • Paardrijden naar de zonsondergang in Minecraft.

  Hoe een paard te berijden in Minecraft

 • Fortnite gespeeld op een laptop.

  De 25 beste Fortnite Battle Royale-tips en -trucs

 • Een vossenfamilie in Minecraft

  Hoe een vos te temmen in Minecraft

 • Obsidiaan ondergronds in Minecraft.

  Obsidiaan maken in Minecraft

 • Getemde ocelotten in Minecraft

  Hoe een ocelot te temmen in Minecraft

 • Fortnite: Battle Royale

  Een beginnershandleiding om Fortnite te overleven

 • Een screenshot van het maken van een elixer in Legend of Zelda: Breath of the Wild

  Elixirs maken in Zelda: BOTW

 • Diamanten in Minecraft.

  Diamanten vinden in Minecraft

 • Link koken in The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  Koken in Zelda: Breath of the Wild

 • 1622788232 451 Cheats en codes voor Animal Crossing Pocket Camp

  Hoe krijg je veel toeters in Animal Crossing: New Leaf

 • Je spelmodus is bijgewerkt bericht in Minecraft

  Hoe de spelmodus in Minecraft te veranderen

 • Hardhout verzamelen van palmboom in Animal Crossing: New Horizons

  Hardhout krijgen in Animal Crossing

reddingsdraad

Volg ons

 • Facebook

 • Over ons
 • Reclame maken
 • Privacybeleid
 • Cookie beleid
 • carrières
 • Redactionele richtlijnen
 • Contact
 • Gebruiksvoorwaarden
 • EU-privacy
 • Privacyverklaring Californië
 • TRUSTe

Uw privacyrechten

Lifewire en onze externe partners gebruiken cookies en verwerken persoonlijke gegevens zoals unieke identificatiegegevens op basis van uw toestemming om informatie op een apparaat op te slaan en/of te openen, gepersonaliseerde advertenties weer te geven en voor inhoudsmeting, doelgroepinzicht en productontwikkeling. Klik hieronder om uw toestemmingskeuzes voor Lifewire.com te wijzigen of in te trekken, inclusief uw recht om bezwaar te maken wanneer een legitiem belang wordt gebruikt. U kunt uw instellingen op elk moment bijwerken via de link “EU-privacy” onderaan elke pagina. Deze keuzes worden wereldwijd aan onze partners gesignaleerd en hebben geen invloed op de browsegegevens. Lijst met partners (leveranciers)

Wij en onze partners verwerken gegevens om:

Scan actief apparaatkenmerken voor identificatie. Gebruik nauwkeurige geolocatiegegevens. Informatie op een apparaat opslaan en/of openen. Selecteer gepersonaliseerde inhoud. Maak een gepersonaliseerd inhoudsprofiel. Meet advertentieprestaties. Selecteer basisadvertenties. Maak een gepersonaliseerd advertentieprofiel. Selecteer gepersonaliseerde advertenties. Pas marktonderzoek toe om doelgroepinzichten te genereren. Inhoudsprestaties meten. Ontwikkelen en verbeteren van producten. Lijst met partners (leveranciers)