Skip to content

Tips en trucs voor de Wii U-browser

9 de september de 2021
wii u tv remote 56a6ac175f9b58b7d0e43514

De internetbrowser van de Wii U is de software die we het meest gebruiken op de Wii U, zowel omdat we graag vanaf de bank op internet surfen als omdat we Plex Media Server gebruiken om video van mijn pc naar de Wii U te streamen. Enkele aspecten van de browser zijn bekend, zoals de mogelijkheid om het op te roepen tijdens het spelen van een game om hulp te zoeken of screenshots te uploaden. Anderen worden snel ontdekt, zoals de tab-schakelfunctie van de triggerknoppen. Maar hier zijn enkele handige functies die u misschien nog niet hebt ontdekt.

Woorden toevoegen aan automatisch aanvullen

Sommige tekstinvoersoftware onthoudt gewoon elk woord dat je hebt getypt, maar de Wii U-browser (zoals mijn Android-telefoon) moet worden verteld om een ​​woord aan zijn woordenboek toe te voegen. Typ hiervoor het woord en tik erop in het gebied voor automatisch aanvullen onder het tekstinvoervak.

Snel een deel van een webpagina lokaliseren

Als je haast hebt om ergens in een lang document te komen, hoef je niet één scherm tegelijk naar beneden te bladeren. Uitstel ZR en ZL tegelijkertijd ziet u een verkleinde versie van de webpagina waarop u kunt navigeren door de gamepad omhoog of omlaag te kantelen. Hoewel de verkleinde tekst niet kan worden gelezen, is het geweldig om een ​​pagina te scannen op iets groters zoals een afbeelding, of om het begin of einde van het document te bereiken.

Verberg uw browsen voor iedereen in de kamer

Het meest Nintendo-achtige aspect van de browser is de mogelijkheid om een ​​gordijn op de tv te laten vallen terwijl je doorgaat met browsen op de gamepad. Na een tijdje zal je Mii voor het gordijn verschijnen en goocheltrucs doen, tenzij je de browser bovenop een game gebruikt, in welk geval je de huidige schermweergave van die game ziet. Nintendo beeldde dit af als een manier om bijvoorbeeld stiekem naar een video te zoeken, vervolgens het gordijn te openen als het klaar is en je vrienden te laten genieten, al kun je het ook gebruiken als je gewoon niet wilt dat mensen zien wat je’ opnieuw aan het kijken. Druk op . om het gordijn te sluiten of te openen x. Als je ingedrukt houdt x terwijl het gordijn gesloten is, krijg je een fanfare voordat het opengaat.

Een video bekijken terwijl u op internet surft

Voor veel mensen is een van de meest opwindende momenten van hun Wii U-browse-ervaring de eerste keer dat ze ontdekken dat tijdens het kijken naar een video op de Wii U, door op het kleine pijltje in de rechterbenedenhoek te drukken, de video van het gamepad-scherm wordt verwijderd. zodat u kunt blijven surfen op internet terwijl de video op uw tv wordt afgespeeld. Perfect voor wie multitasking niet kan weerstaan.

De werkbalk verbergen/weergeven

Wil je wat meer schermvastgoed? Als u op de linker analoge joystick drukt, wordt de weergave van de onderste navigatiebalk en, als u een video bekijkt, de bovenste videobalk weergegeven. Het is natuurlijk mogelijk om dit per ongeluk te doen, dus als je ooit aan het browsen bent en je realiseert je dat je navigatiebalk of video-afspeelknoppen ontbreken, druk dan op de stick om ze terug te krijgen.

Sluit een tabblad met de B-knop

Zoals de meeste moderne browsers, kun je meerdere browservensters (tabbladen) openen in de Wii U-browser (maximaal zes, waarna elk geopend tabblad ervoor zorgt dat het oudste tabblad wordt gesloten), hetzij vanuit de navigatiebalk of door op een link totdat het een navigatiemenu biedt. U kunt het tabblad natuurlijk sluiten door op de x voor dat tabblad op de navigatiebalk, maar de snelste manier om het momenteel geopende tabblad te sluiten, is door de . ingedrukt te houden B-knop een halve seconde omlaag en laat dan los.

Snelle videonavigatie

Een van onze favoriete toevoegingen van de Wii U’s 4.0-systeemupdate was de mogelijkheid om door video’s te bladeren of ze snel vooruit te spoelen. Met de rechter- en linkerschouderknoppen kun je 15 seconden vooruit of 10 seconden terugspringen, terwijl je de rechterknop ingedrukt houdt en de video op dubbele snelheid afspeelt.

Repareer de YouTube-fout “Video’s niet beschikbaar op dit apparaat”

We weten niet waarom YouTube sommige video’s op sommige apparaten weigert af te spelen, maar we weten wel hoe we dit kunnen omzeilen op de Wii U. Het geheim is de instelling “Gebruikersagent instellen” van de browser (tik op je Mii, tik op Startpagina, tik Instellingen, scroll naar beneden met de kraan Gebruikersagent instellen), waarmee de browser zich kan voordoen als een andere browser. We vinden dat het instellen van de user-agent op iPad goed werkt; wanneer we het instellen op Internet Explorer, vertelt het me dat we flash nodig hebben om de video af te spelen.