Skip to content

Tips voor ‘Titanfall 2’ waarmee je een meesterpiloot wordt

14 de augustus de 2021
titanfall1 5817873c5f9b581c0b6d2629 69925ec2d46c4ba49a49606a02baadc0

De nieuw uitgebrachte first-person shooter ‘Titanfall 2’ van Respawn Entertainment maakt furore vanwege de strakke besturing en wendbaarheid op hoge snelheid. Deze game is echter een ander ras dan Battlefield 1. “Titanfall 2” draait om veel kleinere, strakkere kaarten en gameplay, en je moet snel zijn of onder de hiel van een Titan worden geplet. Deze “Titanfall 2”-tips bereiden je voor op enkele van de beste FPS-gameplay die momenteel op de markt verkrijgbaar is. We leren je niet alleen hoe je het moet opnemen tegen andere piloten, maar je leert ook hoe je een vijandige Titan kunt weerstaan ​​als je te voet bent. Pas op en je bent binnen de kortste keren een meesterpiloot.

Gebruik je wendbaarheid

In “Titanfall 2” is je piloot uitgerust met een jumpsuit waarmee je onmenselijke acrobatiek kunt uitvoeren. Als gevolg hiervan heb je een groot nadeel als je op de grond loopt als je tegenover andere piloten staat. Je bent sneller en moeilijker te raken als je je jumpsuit gebruikt om langs muren te rennen of dubbel te springen naar ongelooflijke hoogten. Om langs een muur te beginnen, hoef je er alleen maar naar toe te rennen en te springen en je begint er automatisch op te rennen. Na een paar seconden begin je van de muur te vallen, maar dit is waar het bewegingssysteem van “Titanfall 2” echt in het spel komt. Als je naar de muur rent en een andere muur binnen bereik hebt aan de andere kant waarvan je rent, kun je naar de andere muur springen en doorgaan met rennen. Je versnelt ook wanneer je deze manoeuvre uitvoert, dus je beste manier van voortbewegen is langs muren rennen en heen en weer springen tussen de muren. Je kunt ook wall running gebruiken om naar nieuwe hoogten te schalen door de muren als springplanken te gebruiken. Het kan even wennen zijn, maar muurrennen is een integraal onderdeel van een effectieve strijder in “Titanfall 2”. Het opent niet alleen nieuwe delen van de kaart voor je die je anders niet zou kunnen bereiken, de snelheid en onvoorspelbaarheid van wall running maken je ook een veel moeilijker doelwit om te raken.

Stel meerdere uitrustingen in, afhankelijk van de situatie

Titanfall 2 schermafbeelding

In “Titanfall 2” kun je een overvloed aan verschillende uitrustingen instellen voor zowel je Titan als je piloot. Doorgaans volgen wedstrijden in de meeste spelmodi een vast patroon, waarbij gevechten beginnen als alleen piloot versus piloot. Naarmate de wedstrijd vordert, vullen spelers hun Titan-meters en dan begint de gigantische mecha over de kaart te regenen. Dit betekent dat je een balans moet vinden met je uitrustingen. Je moet absoluut anti-piloot blijven met de uitrusting van je piloot, maar je moet er ook voor zorgen dat je een Titan kunt beschadigen als deze je in een hoek zet. Met je Titan-uitrusting moet je ervoor zorgen dat je het met andere Titans kunt uitvechten, terwijl je ervoor zorgt dat piloten niet aan boord van je Titan gaan en hem vernietigen. Het is essentieel om zowel piloten als Titans in gedachten te houden bij het kiezen van je uitrusting, en als je eenmaal aan elke kaart gewend bent, wil je ook de uitrusting aanpassen aan de gevechtsstijl in elk gebied.

Speel volgens je spelmodus

Titanfall 2 schermafbeelding

Elke spelmodus in “Titanfall 2” heeft zijn eigen specifieke doelstellingen en je moet dienovereenkomstig aanpassen. Een enkele speelstijl zal je niet universeel goed maken in het spel, dus je zult beslissingen moeten nemen die je effectief maken bij je doelen. Bij het veroveren van de vlag wil je een uitrusting bouwen die de nadruk legt op snelheid en manoeuvreerbaarheid, zodat je de vlag van de vijand kunt veroveren of de vijand kunt inhalen en uitschakelen voordat ze de jouwe kunnen veroveren. Hetzelfde geldt voor Last Titan Standing, want zelfs als je Titan is uitgeschakeld, kun je je snelheid en wendbaarheid gebruiken om vitale batterijen naar de Titans van je overgebleven teamgenoten te krijgen. Voor free-for-all wil je meestal een uitrusting die uitblinkt in het zo snel mogelijk uitschakelen van vijandige piloten, zodat je niet verstrikt raakt in een kruisvuur. Uitputtingsmodus is vergelijkbaar, maar met vijandelijke AI die rondsluipt, wil je misschien een mantel aan je uitrusting toevoegen, zodat vijandelijke Grunts die potshots maken je positie niet verraden. Hoewel je waarschijnlijk een of twee spelmodi als je favoriet zult kiezen en ze het grootste deel van de tijd zult vasthouden, zal het spelen van ze je uiteindelijk een meer veelzijdige speler maken. Gelukkig zijn er genoeg slots voor uitrustingen, dus je hebt meer dan genoeg ruimte om er een aan te passen voor elke spelmodus.

Elk wapen heeft zijn eigen eigenaardigheden

Titanfall 2 schermafbeelding

Op het eerste gezicht lijken veel van de wapens in “Titanfall 2” op elkaar, dus het maakt je misschien niet uit of je een L-STAR of een X-55 Devotion gebruikt. Naarmate je echter meer en meer speelt, zul je je realiseren dat de L-STAR niet opnieuw hoeft te worden geladen, maar het risico van oververhitting heeft, en de X-55 Devotion begint met een lage vuursnelheid, maar verhoogt geleidelijk zijn vuur tot een van de snelste vuren in het spel. Dit is vooral belangrijk bij granaten. Hoewel een goed getimede Frag Grenade een groep vijandelijke piloten kan uitschakelen en kan worden gekookt om te exploderen bij een botsing, doet het Titans nauwelijks iets. Booggranaten verblinden Titans en verdoven piloten, maar richten geen blijvende schade aan. Je wilt ervoor zorgen dat je geen ineffectieve wapens bij je hebt en ermee experimenteren om ervoor te zorgen dat je geen tijd verspilt aan het nivelleren van een wapen dat je niet echt leuk vindt.

Speel de campagne

Titanfall 2 schermafbeelding

In tegenstelling tot het origineel heeft “Titanfall 2” een geweldige campagne voor één speler. Terwijl je de campagne doorloopt, kom je alle wapens en uitrusting tegen die in multiplayer kunnen worden gebruikt, dus het is een geweldige kans om ze in een minder competitieve omgeving te gebruiken voordat je multiplayer een draai geeft. Vooral zorgwekkend zijn de Titan-uitrustingen die je in de campagne kunt gebruiken. Hoewel het wapentuig van piloten enorm verschilt, zul je tijdens het spelen als piloot nog steeds dezelfde bedieningselementen gebruiken en veel van dezelfde vaardigheden hebben. Met Titan’s kunnen verschillende uitrustingen echter leiden tot zeer verschillende bedieningselementen en mogelijkheden. Sommige Titan-uitrustingen blinken uit als gevechten op korte afstand of in de verdediging, terwijl andere op lange afstand en puur offensief zijn. Het kost tijd om te wennen aan het gebruik van deze uitrustingen, en de beste plaats om dit te doen is in de campagne voor één speler, waar je genoeg AI-gestuurde Titans hebt om tegen te vechten.

Wees niet bang voor vijandelijke Titans

Titanfall 2 schermafbeelding

In multiplayer, als je als piloot speelt, is het gemakkelijk om je te laten intimideren door de grootte en wreedheid van een vijandelijke Titan. Dit is niet voor niets, een Titan kan een piloot praktisch met één klap doden en je pilootwapens zullen niet in de buurt komen van die van een Titan. Maar zelfs als piloot kun je een Titan laten vallen. Als je een MGL in je uitrusting gebruikt, zullen de magnetische granaten naar een Titan zoeken, net zolang als je in zijn richting richt. Dit reduceert je behoefte aan precisie tot bijna nul, terwijl jij als een veel kleiner doelwit cirkels rond de Titan kunt rennen en in dekking kunt duiken terwijl je hem met granaten beukt. Als je dichtbij genoeg kunt komen, kun je ook aan boord van een vijandelijke Titan klimmen. Als dit lukt, kunt u de batterij verwijderen, waardoor deze zwakker wordt. Als je een tweede succesvol bord krijgt, kun je een granaat erin gooien en deze onmiddellijk vernietigen. Pas echter op, een van de voordelen van de Titan zorgt ervoor dat een Titan explodeert in een nucleair vuur wanneer deze wordt vernietigd, dus als je aan boord bent gegaan, ga je ook dood.

Wees je bewust van je visuele voetafdruk

Titanfall 2 schermafbeelding

Verborgen blijven en anderen benadrukken is een groot deel van het in leven blijven in “Titanfall 2”. Normaal gesproken worden piloten gemarkeerd wanneer ze in je zicht zijn, waardoor ze gemakkelijk te volgen en te doden zijn. Er zijn echter vaardigheden waarmee je piloten buiten je directe gezichtsvermogen kunt volgen en sommige die je helpen verborgen te blijven, zelfs in het volle zicht. Een van de items die beschikbaar zijn in de uitrusting van je piloot is de Pulse Blade. Dit werpmes zendt sonarpulsen uit die je naar vijanden zullen leiden binnen het bereik van zijn effect. Het nadeel hiervan is echter dat de Pulse Blade ook je locatie en die van je vrienden onthult. Het tegenovergestelde van het Pulse Blade is het Cloaking Device. Dit item geeft je een korte periode van onzichtbaarheid, waardoor je je kunt terugtrekken voor vijanden die je proberen uit te schakelen of iemand die je volgt te laten vallen. De mantel heeft echter ook een zwakte, als je dubbel springt terwijl je verhuld bent, laat je een uitlaatspoor achter en kunnen vijanden het gebruiken om je te volgen. Ook wordt je automatisch ontmaskerd door te vuren, dus je moet wachten op het perfecte moment om te vuren.

Uw Titan is uw partner

Titanfall 2 schermafbeelding

Wanneer je je Titan oproept, zijn er verschillende keuzes die je kunt maken. Je kunt aan boord gaan van de Titan en hem handmatig besturen, of je kunt hem alleen laten fungeren als een gevechtspartner of als afleiding, zodat je een vijand te voet kunt uitschakelen. Houd er rekening mee dat dit allemaal geldige keuzes zijn, en op een gegeven moment zullen ze allemaal effectief zijn. Je Titan is je partner en hij is er voor jou om van jou de meest effectieve gevechtseenheid te maken die je kunt zijn.

Blijf ijskoud!

Gebruik deze tips en je zult zeker je multiplayer-game verbeteren. Titanfall 2 is een heel ander spel dan het recente Battlefield 1 en als je van dat spel komt, zorg er dan voor dat je van gedachten verandert naar een meer wendbare set. Veel plezier met jagen, piloot!