Skip to content

Toegang krijgen tot AirDrop in het iOS Control Center Control

1 de juli de 2021
IMG AC3AD9E15AB6 1 5aaabf69642dca0036f3b943

Wat te weten

 • Ga naar Controle Centrum > Draadloze bediening > AirDrop.
 • Om een ​​bestand AirDrop te geven, tik je op Delen en selecteer een apparaat in de buurt in Tik om te delen met AirDrop.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u AirDrop-instellingen kunt vinden en gebruiken op iOS-apparaten met iOS 12 of iOS 11.

AirDrop-instellingen vinden in het Control Center

AirDrop is gemakkelijk een van de best bewaarde geheimen op de iPhone en iPad. U kunt het gebruiken om foto’s en andere documenten draadloos over te zetten tussen twee Apple-apparaten: iPhones, iPads, iPod touch-apparaten en Macs. Dus waarom hebben niet meer mensen ervan gehoord? AirDrop is ontstaan ​​op de Mac en is iets meer vertrouwd voor mensen met een Mac-achtergrond. Apple heeft het niet op dezelfde manier gepusht als het bedrijf in de loop der jaren andere functies heeft gepubliceerd, en het helpt zeker niet dat de schakelaar verborgen is in het iOS Control Center. Apple’s Control Center is anders dan het oude, maar het is best cool als je er eenmaal aan gewend bent. Sommige knoppen zijn kleine vensters die kunnen worden uitgevouwen, wat een slimme manier is om meer instellingen in het Control Center toe te voegen en ze toch op één scherm te laten passen. Een andere manier om ernaar te kijken is dat het herontwerp sommige instellingen verbergt, en AirDrop is een van deze verborgen functies.

 1. Open het Control Center door vanaf de rechterbovenrand van het scherm naar beneden te vegen op iPhone X of nieuwer of door omhoog te vegen vanaf de onderkant van het scherm op iPhone 8 en eerder.

 2. bevind zich Draadloze bediening, dat is de knop met vier pictogrammen erop, waaronder een vliegtuig en het wifi-symbool. Houd de knop stevig ingedrukt om deze uit te vouwen.

 3. Druk op AirDrop pictogram in het uitgevouwen venster en selecteer een van de opties in het kleine venster dat wordt geopend. Ze ontvangen uit, alleen contacten en iedereen.

Welke instelling moet u gebruiken voor AirDrop?

De drie keuzes die je hebt voor de AirDrop-functie zijn:

 • Ontvangen uit. Dit is een instelling voor Niet storen. U kunt nog steeds AirDrop-bestanden en -gegevens naar anderen verzenden, maar u wordt niet weergegeven als een beschikbare bestemming voor iemand in de buurt en u ontvangt geen AirDrop-verzoeken.
 • Alleen contacten. Uw apparaat wordt alleen weergegeven aan mensen die u in uw iPhone-adresboek heeft.
 • Iedereen. Uw apparaat wordt weergegeven op alle apparaten in de buurt. Het bereik van AirDrop is vergelijkbaar met Bluetooth, dus dat is waarschijnlijk iedereen in de kamer bij jou.

Het is meestal het beste om AirDrop op Alleen contacten te laten staan ​​of om het uit te schakelen wanneer u het niet gebruikt. De instelling Iedereen is geweldig als u bestanden wilt delen met iemand die niet in uw contactenlijst staat, maar u moet deze instelling uitschakelen nadat de bestanden zijn gedeeld.

Hoe een bestand te AirDrop

Je gebruikt AirDrop om afbeeldingen en bestanden te delen via de Share-knop.

 1. Tik bijvoorbeeld op een afbeelding in de Foto’s-app of op een document in de Bestanden-app.

 2. Druk op Delen pictogram om het deelscherm te openen. Het pictogram lijkt op een doos met een pijl die eruit komt.

 3. In de Tik om te delen met AirDrop sectie, tikt u op een van de apparaten in de buurt om de afbeelding naar dat apparaat te verzenden.

  Schermafbeeldingen van een iPhone met de Share-knop en AirDrop-toegankelijke apparaten gemarkeerd

Als u de foto of het bestand naar een van uw eigen apparaten verzendt, vindt de verzending onmiddellijk plaats. Als u het naar het apparaat van een andere gebruiker in de kamer stuurt, krijgt die persoon een melding dat u een AirDrop probeert en moet hij het proces goedkeuren. Om AirDrop te laten werken, moeten op beide apparaten wifi en Bluetooth zijn ingeschakeld. Op geen van beide apparaten kan Persoonlijke hotspot zijn ingeschakeld.

AirDrop-instellingen vinden op een ouder apparaat

Hoewel AirDrop is geïntroduceerd in iOS 7, moet u uw apparaat upgraden als u een iPhone of iPad hebt waarop iOS 11 of iOS 12 kan worden uitgevoerd. Nieuwe releases voegen niet alleen nieuwe functies toe aan uw iPhone of iPad, maar repareren ook beveiligingslekken die uw apparaat veilig houden. Als u echter een ouder apparaat heeft dat niet compatibel is met nieuwere versies van iOS, zijn de AirDrop-instellingen nog gemakkelijker te vinden in het Control Center omdat ze niet verborgen zijn. Veeg gewoon omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het Control Center weer te geven. De AirDrop-instellingen bevinden zich net onder de muziekbediening op een iPhone. Op de iPad zit de optie tussen de volumeregeling en de schuifregelaar voor helderheid. Dit plaatst het onderaan het Control Center in het midden.

Meer verborgen geheimen in het iOS Control Center

U kunt de vaste-drukmethode gebruiken om andere knoppen in het Control Center uit te vouwen. De muziekknop wordt uitgevouwen om de volumeregelaars weer te geven, de schuifregelaar voor helderheid wordt uitgevouwen zodat je Night Shift kunt in- of uitschakelen, en de volumeschuifregelaar wordt uitgevouwen om je apparaat te dempen. Misschien wel het coolste deel van Control Center is de mogelijkheid om het aan te passen. U kunt knoppen toevoegen en verwijderen om het Control Center te personaliseren voor hoe u het wilt gebruiken.

 1. Ga naar de Instellingen-app.

 2. Kiezen Controle Centrum.

 3. Kraan Besturing aanpassen.

 4. Verwijder functies uit het Control Center door op de rode minknop te tikken en voeg functies toe door op de groene plusknop te tikken.

  Schermafbeeldingen van een iPhone die laten zien hoe u het Control Center kunt aanpassen